Reel Rock 15 - ezúttal a kanapéról Hír

Reel Rock 15 - ezúttal a kanapéról Hír

Pintér László
Pintér László
2020/12/11
2020 egy különleges(en kellemetlen) év, de ettől még nem kell lemaradnunk a betevő Reel Rock filmjeinkről. Csak a nagyvászonról - egyelőre.
Hirdetés

Ahogy az évszakok váltakozása, annyira biztos, hogy ha ősz, akkor újabb Reel Rock válogatás. Ennek pedig még a koronavírus sem tudott betenni. Úgyhogy négy újabb, nagyszerű film vár ránk, egyelőre csak ezen a hétvégén, az online térben! Lehet, hogy a hagyományos moziélményről lemaradunk, cserébe viszont kapunk a filmek elé és mögé beszélgetéseket világsztár hegymászókkal (pl. Alex Honnold), és a jegyet vásárlók mindenfélét nyerhetnek.

A premier magyar idő szerint péntekről (dec. 11) szombatra virradó éjjel 3 órakor kezdődik, és kedden reggel 6 óráig (dec. 15)  tart az az időablak, amelyen belül meg lehet nézni a filmeket. Magyar felirat sajnos nem lesz, de angol, német, francia, olasz, spanyol és portugál felirat választható, ha ez segít.

Frissítés!
A nagy érdeklődésre való tekintettel, december 19 és január 3 között ismét elérhetővé teszik a filmeket. A jegy megvásárlásától számított 72 órán belül nézhetitek meg a programot.

De térjünk a lényegre, íme a Reel Rock 15 kínálat:

 

DEEP ROOTS (25 perc)

Lonnie Kauk személyes utazása, melynek során adózik yosemite-i indián gyökereinek, majd fokozatosan rátér a legendás édesapja által taposott útra, és megpróbálja megismételni a nagyszerű Ron Kauk által nyitott utakat.

ACTION DIRECTE (20 perc)

A francia Melissa le Nevé hét éven át tartó küzdelme, hogy legyőzze kétségeit, gyengeségeit és a mászótörténelemből adódó előítéleteket. Célja, hogy a nők közül elsőként megmássza Wolfgang Güllich 1991-ben nyitott mesterművét, a németországi Frankenjurában található Action Directe-et.

FIRST ASCENT / LAST ASCENT (25 perc)

Az ismert angol mászónő, Hazel Findlay és barátnője, Maddy Cope Mongóliába isten háta mögötti vidékére utazik, hogy új trad utakat másszon. 

BLACK ICE (35 perc)

Memphis? Akkor Elvis! Vagy mégsem? Egy csapatnyi afroamerikai srác, akik jeget korábban maximum az üdítőjükben láttak, a memphisi mászóteremből Montana fagyos hegyvidékére zarándokol, hogy Conrad Anker, Manoah Ainuu és Fred Campbell irányítása alatt olyan közel kerüljön a jéghez, ahogy korábban soha.

 

Persze, nem ugyanaz, mint a nagyvásznon a Corvinban... de ezek a filmek azért az otthon kényelméből is lenyűgözőek!

Szóval, lesz minden, amit megszoktatok: sztori, dráma, látvány, humor, feszkó, még több látvány, nagy zenék - és inspiráció!

A Reel Rock 15 hivatalos előzetese:

Jegyek 20 USD áron kaphatók:

Hirdetés