Menü

2015.11.24.     Hozzászólás 0

Outdoor arcok karácsonyi kívánsága

Nem is olyan nehéz hegymászó/túrázó számára karácsonyi ajándékot találni.


Aki az ünnepek alatt is inkább a természetbe vágyik, azt ne marasztaljuk, inkább lepjük meg valami olyannal, aminek biztosan hasznát veszi kedvenc időtöltése közben.

 

Ueli Stecknek is ilyen van

Petzl Sitta

Petzl Sitta

 

Legyen olyan beülőd , mint Ueli Stecknek! Mondjuk ez nem garantálja, hogy 2 és fél óra alatt felfutsz az Eigerre, de legalább van egy közös pontotok. Nem mintha a Sitta-nak szüksége volna Ueli segítségére. A tavaly debütált Sitta az egyik legkönnyebb beülő amivel valaha találkoztál. A hegymászás fő mantrája mindig is a „minél könnyebben” volt. Ez sokszor a komfort és tartósság kárára ment. A Petzl mérnökei a Sitta megalkotásával azt akarták bebizonyítani, hogy ez nem mindig jár kéz a kézben.

A Spectra nevezetű zsinóroknak köszönhetően csipő-, illetve lábhevederekből teljesen kihagyhatóvá vált a szivacs betét. Mindezt úgy, hogy ez egyáltalán nem ment a kényelem kárára sőt a zsinóroknak köszönhetően a súlyelosztás is sokkal egyenletesebb. A két elülső merev, strapabíró felszereléstartó hurkokra egy levehető zsinór került, aminek segítségével 2 részre osztható a hurok további rendezgetés céljából. Kiváló extra azoknak akik kínosan ügyelnek a rendre.

További különlegességként feltétlen említésre méltó a két db Caritool jégcsavartartó karabiner hurok. Ha ennyi extra sem győzött meg, akkor biztos értékeled, hogy a Sitta Bluesign textilből készült, kínosan ügyelvén mindenféle ÖKO szempontra.

 

Megnézem

  


 

Kávé bárhol bármikor

GSI espresso csésze

GSI espresso csésze

 

A kotyogós mindenhova elkísér minket. Bármilyen túrára megyünk tuti ott lapul a zsákunkban. A Hohe Wand alatt, a Júliai-Alpokban, a Tátrában bárhol is bivakozol, kempingezel neked is szükséged lesz egy jó erős feketére. Műanyag pohár? Snassz. Bádog? Leégeti az ajkadat. Marad a rozsdamentes acél, ami elég erős, praktikus és esztétikus is a karácsonyfa alá.

Ráadásul szezonon kívül az otthonodban vagy a munkahelyeden nem csak trendi, de azt is mutatja a gazdájáról, hogy ő biza mekkora kalandor!

Én kérek egyet!

 

Megnézem

  


 

A Karácsony melege hideg hegyoldalon is

GSI Glacier

GSI Glacier

 

Ha már rozsdamentes acél csésze megvan, akkor kiváló ötlet egy ugyancsak rozsdamentes acélból készült termoszt mellékelni ajándékként. A GSI gleccser nevezetű termosz a gyártó szerint 15 óráig melegen vagy hidegen tartja az italodat. A gleccser kupakja szintúgy acéllal bélelt. Ha a minimalista acélszürke túl egyszerű lenne akkor 4 másik szín közül választhatsz! 

 

Megnézem

  


 

Olvass többet a témáról: Karácsonyi ajándékötletek, karácsony, gsi, petzl

Ajánló