Outdoor arcok karácsonyi kívánsága

Outdoor arcok karácsonyi kívánsága

Kakuk András
Kakuk András
2015/11/24
Nem is olyan nehéz hegymászó/túrázó számára karácsonyi ajándékot találni.
Hirdetés

Aki az ünnepek alatt is inkább a természetbe vágyik, azt ne marasztaljuk, inkább lepjük meg valami olyannal, aminek biztosan hasznát veszi kedvenc időtöltése közben.

 

Ueli Stecknek is ilyen van

Petzl Sitta

 

Petzl Sitta
Petzl Sitta

 

 

Legyen olyan beülőd , mint Ueli Stecknek! Mondjuk ez nem garantálja, hogy 2 és fél óra alatt felfutsz az Eigerre, de legalább van egy közös pontotok. Nem mintha a Sitta-nak szüksége volna Ueli segítségére. A tavaly debütált Sitta az egyik legkönnyebb beülő amivel valaha találkoztál. A hegymászás fő mantrája mindig is a „minél könnyebben” volt. Ez sokszor a komfort és tartósság kárára ment. A Petzl mérnökei a Sitta megalkotásával azt akarták bebizonyítani, hogy ez nem mindig jár kéz a kézben.

A Spectra nevezetű zsinóroknak köszönhetően csipő-, illetve lábhevederekből teljesen kihagyhatóvá vált a szivacs betét. Mindezt úgy, hogy ez egyáltalán nem ment a kényelem kárára sőt a zsinóroknak köszönhetően a súlyelosztás is sokkal egyenletesebb. A két elülső merev, strapabíró felszereléstartó hurkokra egy levehető zsinór került, aminek segítségével 2 részre osztható a hurok további rendezgetés céljából. Kiváló extra azoknak akik kínosan ügyelnek a rendre.

További különlegességként feltétlen említésre méltó a két db Caritool jégcsavartartó karabiner hurok. Ha ennyi extra sem győzött meg, akkor biztos értékeled, hogy a Sitta Bluesign textilből készült, kínosan ügyelvén mindenféle ÖKO szempontra.

 

Megnézem

  


 

Kávé bárhol bármikor

GSI espresso csésze

 

GSI espresso csésze
GSI espresso csésze

 

 

A kotyogós mindenhova elkísér minket. Bármilyen túrára megyünk tuti ott lapul a zsákunkban. A Hohe Wand alatt, a Júliai-Alpokban, a Tátrában bárhol is bivakozol, kempingezel neked is szükséged lesz egy jó erős feketére. Műanyag pohár? Snassz. Bádog? Leégeti az ajkadat. Marad a rozsdamentes acél, ami elég erős, praktikus és esztétikus is a karácsonyfa alá.

Ráadásul szezonon kívül az otthonodban vagy a munkahelyeden nem csak trendi, de azt is mutatja a gazdájáról, hogy ő biza mekkora kalandor!

Én kérek egyet!

 

Megnézem

  


 

A Karácsony melege hideg hegyoldalon is

GSI Glacier

 

GSI Glacier
GSI Glacier

 

 

Ha már rozsdamentes acél csésze megvan, akkor kiváló ötlet egy ugyancsak rozsdamentes acélból készült termoszt mellékelni ajándékként. A GSI gleccser nevezetű termosz a gyártó szerint 15 óráig melegen vagy hidegen tartja az italodat. A gleccser kupakja szintúgy acéllal bélelt. Ha a minimalista acélszürke túl egyszerű lenne akkor 4 másik szín közül választhatsz! 

 

Megnézem

  


 

Hirdetés