Elkészült az ország legnagyobb falmászó klubja!

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2010/01/26
Mint pók a falon... megnyílt a Spider Falmászó Klub az Árpád-híd budai hídfőjénél a " goli "-ban.
Hirdetés

Már a megnyitáskor 650 nm mászó felületet lehet birtokba venni... A belmagasság 8 és 11.4 méter közötti, a leghosszabb út 13.5 méter hosszú.

A két részből álló csarnokot második ütemként további 400 nm-rel bővítik, így összesen 1050 nm mászó felületen lehet majd mászkálni, lógicsálni, lengedezni. A közel 100, különböző nehézségű utat úgy tervezték meg, hogy a kezdőtől a profi mászóig mindenki megtalálja a neki való nehézségi szintet. Ha kezdő vagy, ingyenes alapoktatást kapsz a biztonságos mászás érdekében.

Spider Falmászó Klub
Spider Falmászó Klub

Az utak kialakításánál figyeltek arra is, hogy azok eltérő színű fogásokkal legyenek megkülönböztetve. A TOP30, MR és Entre Prises fogásokat úgy állították össze, hogy egy adott fogással legfeljebb kétszer vagy háromszor találkozhattok a falakon. A hagyományos utakon kívül egy gyorsmászó falon (Speed wall) is kipróbálhatjátok magatokat.

A Spider Falmászó Klubot a sportág kiemelkedő szereplői hozták létre és üzemeltetik, akik biztosan tudják mitől döglik a légy... (talán azért lett pók a cégér, mert az is legyet eszik???)

Az új falmászó klub egy elég nagy űrt tölt most be, ugyanis eddig nem volt a város szívéhez ennyire közel (vagy egyenesen benne) ilyen szintű mászóterem. Magas mászófalakért vagy ki kellett utazni a legkülső kerületek legszéléig, vagy be kellett érni a boulder (kötél nélkül megmászható, alacsonyabb falrendszerű) termekkel. A terem a hét minden napján nyitva áll, hétköznap ebéd után 13 órától este 11-ig, hétvégén 10-től este 10-ig. A napijegy 1500 Ft-ba kerül, természetesen van lehetőség kedvezőbb bérlet váltására is. Amatőrök számára oktatás és feszerelés bérlése is igénybe vehető.

1036 Budapest, Fényes Adolf utca 19-21. / 31.épület
Keressétek a narancssárga ajtót, pókkal!

Spider Falmászó Klub
Spider Falmászó Klub

Hirdetés
Hirdetés