Aktív túrák mostanában Hír

Siető Andrea - Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2010/03/04
Mozdulnál már? Mennél, indulnál, a hátizsákod gondolatban már telepakolva, indulásra vár?
Hirdetés
Válogass a partnereink ajánlataiból és foglald le az utazásod mihamarabb, hogy már csak a visszaszámlálással kelljen törődnöd.
 
Készítsétek a bringákat, hamarosan indulunk! Mi is ott leszünk, hogy szurkoljunk a királyszakaszokon a világ leghíresebb országúti kerékpárverseny résztvevőinek. De nemcsak szurkolunk, hanem kerékpározunk is a Tour de France szakaszain és az Alpok csodás tájain. Vár a Tour de France az Alturával.

 

Kerékpáros Kalandnyaralás a Baraka Utazási irodával Hollandiában a tulipánok virágzásának idején. Utazásunk első kerékpártúrájára autóbusszal indulunk. Nem kell azonban sokat utaznunk a kiindulási pontig, Edam hamisítatlan holland kisvárosáig, melyet a világ leginkább a kerek, piros viaszba bújtatott sajtjáról ismer. Ám nem pusztán ezért indul innen kerékpártúránk. A település bővelkedik a csatornák partján álló 17. századi épületekben, kedves kis hidakban és terekben. Ahogy a helybeliek, mi is két keréken járjuk be a városka utcáit, majd elhagyjuk Edamot és kiváló minőségű kerékpárutakon – amelyek természetesen egész Hollandiára jellemzőek –, negyedóra alatt elérjük az Ijssel-tó partján fekvő Volendam halászfalut.

 

Az iKaland utazási iroda újra a hegyekbe csábít, kis csoportokban, a nagy Grossglocknerre. Egy átlagos napon beülsz az autóba és irány Ausztria. „Kirándulni” indulsz – így magyarázod mindenkinek a munkahelyen. Kedd reggel a kíváncsi kollégáknak fényképeket mutogatsz az osztrák Alpok tetejéről és szavakba próbálod önteni azt, amit lehetetlen: az érzést, mikor a kihívás, a végtelen hegycsúcsok, a nap és a hó illata ötvöződnek egy utánozhatatlan élménnyé, világos és felejthetetlen életérzéssé.
 

A Mandala Kalandtúrái közül most a hosszúhétvégére ajánlunk nektek felejthetetlen élményeket.

 
A Panaco Tours a gyönyörű Toszkán tájakon visz bortúrára.

 

Katamaránnal az Adrián Több mint egy hosszú hétvége! Mindenki vezethet és elsajátíthatja a katamaránozás fortélyait. Időpontok: 2010.04.03-06, 2010.04.06-10., 2010.05.8-11. Hajó: Lagoon 380 Felszereltség: 4 franciaágyas kabin, 2 fürdő, tágas belső és külső szalon, konyha, navigáció, stb. Ár: 330Euró/fő

 

Salamandra Vadon Tábor Gyerekeknek Szlovéniában. Barlangok, rafting, kanyoning, pisztráng horgászat, kalandpálya az erdőben, sziklamászás és  egy valódi expedíció. Sátortáborban Jaques-kal a szlovén malamuttal: az éneklő kutyával. Ez vár rátok a Salamandrával, ahol Konyitól a magyar expedíciós hegymászás legtapasztaltabb öreg rókájától szinte mindent megtanulhattok a hegyekről. Amit nem, arra ott van Jaques.

 

Vadregényes Szlovák kanyonokban a Vagabond Kanaldutazási irodával A Szlovák Paradicsom két kevésbé látogatott kanyonja a Stredne Piecky és a Sokolia Dolina. A maga nemében mindkettő páratlan élményt nyújt a túrázónak. A Sokolia Dolina büszkélkedhet a nemzeti park legnagyobb vízesésével és leghosszabb létrarendszerével. Nem véletlenül ezt a völgyet fedezték fel utoljára a vállalkozó kedvű természetjárók! A Stredne Piecky kanyonjában pedig 2 kalandos vízesés - a Nagy- és a Teraszos vízesés - mellett kapaszkodhatunk fel, hogy aztán Mala Polana elnevezésű hangulatos kis réten élvezzük a felvidéki hegyvidék hangulatát.

Hirdetés