Nyaralási tippek Kelet-Stájerországban

Nyaralási tippek Kelet-Stájerországban

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2013/05/09
Óriás bukta, fagylalt oázis, 132 létrafokos vízesés kirándulás és tradicionális lókihajtás kalandvágyó turistáknak, valamint ingyenes belépés számtalan nevezetességhez az új vendégkártyával!
Hirdetés

Varázslatos színekkel, alpesi rétek, virágok és fűszerek illatával, ínycsiklandó régiós specialitásokkal csábít a határközeli kelet-stájer régió! A panorámás alpesi hegyek, a termálfürdők, a sportos és a családi programlehetőségek sokasága színvonalas üdülési lehetőségeket kínálnak. A fentiek mellett hangulatos falusi ünnepek és színes vásárok csalogatnak Ausztria kertjébe. Üdülj színpompás kertünkben és élvezd akár bakanccsal a lábadon vagy kerékpárod nyergében a vidék romantikáját, a természet szépségét és a sok-sok látnivalót!

GenussCard 

GenussCard
GenussCard

Galériáért kattints a képre!

Fedezd fel Kelet-Stájerországot – Ausztria kertjét – az ingyenes GenussCard vendégkártyával!

Élvezd a varázslatos tavaszt, az almafák virágától kezdve az alpesi réteken pompázó számtalan vad orchideáig.

A  díjmentesen veheted igénybe a régió több, mint 120 legszebb kirándulási programját,  többek között kiállításokat, múzeumokat és kastélyokat (Kräftereich, Stoani Haus der Musik, Schaubergwerk Arzberg...), számos manufaktúránál és helyi termelőnél   (Felber csokoládémanufaktúra, Fandler olajsajtoló, az Almenland Imkerei Kreiner), varázslatos kerti bemutatókat, pihentető fürdő- és wellness létesítményeket, termálfürdőket, valamint  (Herberstein állatpark, nyári szánkópálya Koglhofban és kisvasút).

A GenussCard vendégkártyát több mint 100 szálláshelyen (szállodák, panziók és magánszállások) a megérkezéskor automatikusan megkapja a vendég, amely az elutazás napjának estéjéig érvényes.

GenussCard szezon: 2013. március 1 - október 31.


Alpesi üdülési élmények a ****Bauernhofer szállodában

(fotó: Landhotel Bauernhofer (c) Landhotel Bauernhofer) Galériáért kattints a képre!

Landhotel Bauernhofer
Brandlucken 78
8172 Heilbrunn
T: +43 (0)3179 8202
info@bauernhofer.at
www.bauernhofer.at

Az Almenland vidékén, 1000 m tengerszint feletti magasságban fekvő 4 csillagos panorámás szállodánk kiváló stájer gasztronómiai élményei, feledhetetlen túrázási lehetőségei, felújított hangulatos szobái csalogatják a vendégeket a Brandlucken falucskába. Élvezd a tavasz ébredését és Európa legnagyobb összefüggő alpesi legelővidékének virágzását! Ínyenc régiós specialitásokkal és nemes borokkal kényeztetjük vendégeinket a frissítő túrázás után.

Csomagajánlat tartalma:
- 2 éjszaka felújított, hangulatos alpesi szobáinkban
- Bauernhofer félpanzióval (bőséges büféreggelivel és 4 fogásos vacsorával)
- GenussCard vendégkártya ingyenes belépővel több mint 120 nevezetességhez!
- egyik vacsoránk egy ALMO- ínyenc menü a hozzáillő borokkal
- túratérkép és tippek alpesi vidékünk megismeréséhez
- naponta uzsonnát csomagolunk vendégeinknek a túrázáshoz
- egy regionális különlegesség ajándékba

Csomagár fejenként: már 115 eurótól
Érvényes: egész 2013-as évben

Láttál már forrást kibuggyanni a földből, vagy másztál már hegyre 132 létrafokon fel egy vízesés mellett? A kelet-stájer kalandok most még elérhetőbb közelségbe kerültek hozzád,

 

Fedezd fel Kelet-Stájerországot kétkeréken is!

Troadkast'n apartmanház
Troadkast'n apartmanház

(fotó: (c) Troadkast'n Friedrich) Galériáért kattints a képre!

Troadkast´n Familie Friedrich 
Geiseldorf 22
8274 Buch bei Hartberg 
T: +43 (0)3333 2210
office@familie-friedrich.at 
www.familie-friedrich.at

Modern KTM Mountainbike kerékpárjainkkal kerekezhetsz hangulatos kerékpárutainkon a Stubenberg tóhoz, a Herberstein-i kastélyhoz és állatkerthez, a Bad Waltersdorf-i termálfürdőhöz, Hartberg óvárosába vagy a Pöllau-i natúrparkba. 

Romantikus Troadkast´n apartmanházunktól csak 300 m távolságra már rá is térhetsz az R 35-ös vagy az R 57-es élmény kerékpárutakra. Csodás, színvonalas, kertes „Landlust“ parasztházban üdülhetsz, melynek közelében saját vendéglőnk is megtalálható.

A csomagajánlat tartalma:
- 2 éjszaka Troadkast´n házikónkban ingyenes vendégkártyával
- A GenussCard – kártyával több mint 120 kirándulási programot ingyenesen vehetsz igénybe!
- 1 Vitális üdvözlő az apartmanházban
- 1 tavaszi-nyári vacsoramenü a Wirtshaus Friedrich vendéglőnkben
- 1 Masszázsolaj „Styria Sambucus“
- 1 Genussradel-kerékpártérkép a régióhoz
- Kerékpárjaink ingyenes használata

Csomagár fejenként: már 130 eurótól (a ház végtakarítási díjával együtt)
Érvényes: 2013. május-júniusban (szerdától-péntekig)

 

A GenussCard TOP kiránduló uticéljai:

Schlosspark Pöllau
Schlosspark Pöllau

(fotó: Schlosspark Pöllau_Blumen (c) TV Naturpark Pöllauer Tal) Galériáért kattints a képre!

Állatvilág és KERTKASTÉLY Herberstein
Fedezd fel az állatvilág kis és nagy titkait!
Miért csíkosak a zebrák? Miért üvöltenek a farkasok a holdra?
A Herberstein-i állatvilág parkját körbejárva, a világ öt kontinensének több mint 500 állatfaját ismerheted meg. Az állatokat csodásan kiépített, óriási szabad területeiken, szinte természetes körülményeik között figyelheted meg.

A Herberstein grófság 700 éves történetének nyomain
Titokzatosan, elrejtve a Freistritz folyó vadregényes szurdokában fekszik a KERTKASTÉLY Herberstein. Építészeti történetében a gótika, a reneszánsz és a barokk elemeit egyesíti egy páratlan ékkővé, mely a család 700 éves hagyományairól mesél. Egy izgalmas bemutatón a múltból egészen a jelenig megismerheted a grófi család életét, lakosztályait, a konyhától a lovagteremig. Az "Élet a kastélyban" kiállítása bepillantást enged a 19. századi kastélylakók mindennapjaiba.
Naponta vezett kastélylátogatások! (45 perc)
(A belépő a kastéyvezetést is tartalmazza.)

Nyitva: 2013. március 16-tól október 31-ig.
Májustól szeptemberig 9 és 17 óra között, áprilisban és októberben 10 és 16 óra között.

Ha gyermeked már régóta nyúz, hogy bölény, antilop vagy akár tatu bébit szeretne látni, most meglepheted őt újonnan született kisállatok felderítésével, akiket a parkban szintén megtaláltok! Hogy pontosan mely állatoknak születtek mostanában borjai?


Felber csokoládémanufaktúra
A Felber csokoládé-manufaktúra érdekessége Birkfeldben, hogy különböző csokoládévariációit régiós termékekkel ízesíti, kombinálja. Minden GenussCarddal rendelkező vendég részére ingyenes a kóstolóval egybekötött üzembemutató.

Üzembemutatók:
2013. július 11-től szeptember 6-ig minden csütörtökön 15 órakor, valamint pénteken 16 órakor.

Ha szeretnéd megtudni, hol találod Kelet-Stájerország óriás buktáját, Ausztria versenygyőztes fagylalt oázisát, akkor IDE kattintva többet is megtudhatsz!


Sulamith Garten
Almenland szívében 1000 m-rel a tengerszint felett a Sichart család egy kb. 4000 m² területen egyedülállóan szép kertet hozott létre. A teraszos kiépítésű kertet különböző érdekes témakertekre tagolták, melyekben számtalan növénykülönlegességet tekinthetünk meg.

Nyitvatartás: 2013. május 1-től október 31-ig hétfőtől vasárnapig, telefonon történő előzetes bejelentkezés alapján!

Ha érdekelnek a különleges növényfajták és szívesen frissülnél fel szép virágok között, akkor ne hagyd ki a látogatást, kattints


Túrautak:
1. Orchidea út az Osser hegy körül
Tavasszal egyedülálló látványban gyönyörködhetünk az Almenland Teichalm-Sommeralm vidékén. Számos fajta, csodás színekben pompázó, vadon élő, védett orchidea virágzik június elejétől június végéig a réteken.

Kiinduló pont: a Teichalm tónál található Moorlehrpfad (Lápösvény)
Útvonal: a 42 számú („Mariazellerweg“) útvonalon a Latschenhütte-től az Angerwirt vendéglőnél található kereszteződésig. Innen a jól kitáblázott úton az Osser-csúcsáig majd tovább a „Schwoabauerkreuz“ irányába, ahol rátérünk a 745-ös útra, mely a Holzmeiste vendéglőhöz visz. Innen a „Teichalmsee“ irányába folytatjuk utunkat, érintve a Harrerhüttét, az Almgasthof Pierer-t elérjük kiindulóponmtunkat a Teichalm tavacskát.
A Teichalmsee tó mellett nagy parkoló, vendéglő található.
Hossza: 12 km
Túra időtartama: 3-4 óra
Megtett szintkülönbség: kb. 370 m
Étkezési lehetőségek az út mentén: Latschenhütte (+43 (0)3179 7127), Hotel Teichwirt (+43 (0)3179 7169), GH Angerwirt (+43 (0)3179 7121), GH Holzmeister (+43 (0)3179 7170), Harrerhütte (+43 (0)664 3989018), Hotel Pierer (+43 (0)3179 7172)

Információ és térkép:
TV Naturpark Almenland
8163 Fladnitz/Teichalm 100
T: +43 (0)3179 23000
info@almenland.at
www.almenland.at

2. Őszi-körte-túraút - "Hirschbirnwanderweg"
A Pöllau völgy csodás természetvédelmi parkjának túraútja egy könnyű, kellemes kirándulást kínál, melynek során a gyönyörű panoráma mellett a régió különlegességeinek ízeit, ínyenc termékeit is élvezheted.

Fontos információk:
Kiinduló- és célpont: Schlosspark Pöllau
Parkolási lehetőség: kastélyparkolóban
Távolság: 12 km
Menetidő: 4,5 óra
Szintkülömbség: 330 m
Nehézségi fok: közepes nehézségű túra családoknak és túrázóknak
Étkezési lehetőség: Weingasthof König/Pöllauberg
Kirándulási célpont és látnivaló az úton: Kilátás a Höllmüllner parasztudvarról, Haidenwald kilátótorony.
Szezon: Különösen vonzó az őszi körte túraút tavasszal és ősszel, amikor a ritka fajtájú fának a levelei vörös színárnyalatokban pompáznak.

Ha minden vágyad, hogy kellemes és hűs patak mentén túrázhass, elsétálhass békésen legelésző tehenek mellett, miközben virágzó fák illatát szippantod az orrodba, nem is kell tovább keresgélned,


Rendezvények:
„A víg özvegy“ - Tóparti Operett Játékok Stubenbergben
2013. május 30-tól június 30-ig mutatják be a Stubenberg tónál felállított fantasztikus cirkusz-palotasátorban Lehár Ferenc „A víg özvegy“ c. operettjét. Ausztria legnagyobb, csodás technikával felszerelt színházi palotasátra 1800 elegáns ülőhelyet, színvonalas operett élményeket kínál. A látogatók az időjárástól függetlenül élvezhetik a tóparti játékokat!

A kezdési időpontok délelőttönként 10 órakor és délutánonként 17:30-kor sokszínű napi programot tesznek lehetővé a Stubenberg tó környékén. A Herberstein kastély és állatkert, kellemes Buschenschank-privát borozók, a Feistritz völgyi gőzvasút és a csodás „Almaút“ szeretettel várják az ünnepre érkező vendégeket! Mindezeket ingyenesen vehetik igénybe a GenussCard partner szálláshelyeken éjszakázó vendégek.

Időpontok és árak ITT!


Nyári programok Kelet-Stájerországban:
2013.05.25 - Telihold éjszaka & kulinárium, Glatz borászat, Bad Waltersdorf
2013.05.
26 - Kerti ünnep, Pöllau kastélyparkjában
2013.05.3
0-06.30 - Stubenberg-tavi operett játékok, Palotasátor a Stubenberg tónál
2013.06.
01 - Lókihajtás, a Sommeralm-i szélmalomnál
2013.06.
01-02 Kertek ünnepe, minden Garten-Lust kertben
2013.06.
14-15 Nyitott pinceajtók napja, Glatz pincészet, Bad Waltersdorf
2013.06.
15 Fesztivál a Hochwechselen, a Hochwechsel hegyi Hüttéiben
2013.06.21
-22 Garanta Hartberg Historic, Hartberg
2013.06.
21-23 Pöllaui kerti és virágnapok, Pöllau kastélypark
2013.06.28-07.14 Styrian Summer Art Művészeti Fesztivál, Pöllau natúrpark
2013.07.17 Gyógynövény kivonat készítése, Sulamith kertben
2013.07.
19-08.03 A denevér - Stadl Kasély Ünnepi Játékok, Mitterdorf an der Raab 
2013.07.
21 Fánkbúcsú, Mönichwald
2013.07.22 Telihold koncert és kelta éjszakai vásár, Kelta múzeumfalu, Kulm
2013.07.
26-27 TIP-búcsú, Gleisdorf belváros
2013.07.
28 Szénavirág ünnep, Gallbrunner vendéglő, Waisenegg

 

Oststeiermark
Oststeiermark

Kapcsolat:
Tourismusregionalverband Oststeiermark
Radersdorf 75
8263 Großwilfersdorf
T: +43 (0)3385 21090-18 F: DW 25
info@oststeiermark.com

www.facebook.com/oststeiermark

Hirdetés