Aktív téli kikapcsolódás a Bécsi-Alpokban Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2013/01/03
Bécstől csupán 80 kilométer, közel 20 síterep, több mint 250 kilométer sí- és snowboardpálya garantálja a sportolási lehetőségek széles választékát.
Hirdetés

 

A Bécsi-Alpok már a századfordulón is a modern síelés központjának számított – ma funparkok várják a snowboardosokat, karbantartott sípályák, világkupa futamok, szánkópályák, sífutóösvények, extrém lesiklás a mély hóban és a szűzterületek meghódítása - mindez egy helyen.

82762-NOE-Skigebiete_BINWIN2014_kicsi.jpg
82762-NOE-Skigebiete_BINWIN2014_kicsi.jpg
 


A tél olyan közel van: Bécstől csupán 80 kilométerre az Alpok már novembertől hófehérben tündököl. Alsó-Ausztriában közel 20 síterepen több mint 250 kilométer sí- és snowboardpálya garantálja a sportolási lehetőségek széles választékát.

Izgalmas napok és paradicsomi kilátás
A régió szívében magasodik a Schneeberg sziklakoronája - Franz Grillparzer csak a „Nóri-Alpok királyaként” emlegeti a Bécsi-Alpok és Alsó-Ausztria legmagasabb hegyét. A Schneeberg „homlokpántjáról” már messziről, akár Pozsonyból is jól felismerhető, mikor kezdődik vagy ér véget a síszezon: az első és utolsó hó biztos ismertetőjegyként ragyog a hegy csúcsán. Igazán különleges élmény, amikor a nagyvárosból kiszabadulva magasabb, alpesi térségekbe merészkedünk, és síelés vagy snowboardozás közben fedezzük fel a hegyek kínálta varázslatos élményeket.

A hóborította erdőségekben romantikus ösvények csábítanak téli sétára; fénylik és szikrázik az egész vidék, amikor a hó, a jég és a zúzmara magával ragadó téli mesevilággá varázsolja a hegyeket. A napok csendes folyását, a hangulatos alpesi kunyhók vendégszeretetét már a századforduló korában is nagyra értékelték a művészek, költők és gondolkodók. A letűnt korok elegáns légköre mind a mai napig érezhető és felfedezhető. Így a Bécsi-Alpokban a jelenkor vendégeinek is egyedülálló kikapcsolódásban lehet része. A tökéletes ellazulásról tágas wellnessoázisok és romantikus hegyi kunyhók, szórakoztató népszokások és izgalmas télisport-lehetőségek gondoskodnak.



(fotó: (c) Franz Zwickl)

Csúcsteljesítménnyel a sikerért
A Semmeringnél található Hirschenkogelen 1995 óta rendeznek sí-világkupafutamokat. A különleges szakértelemnek és a magával ragadó keretprogramoknak köszönhetően Semmering minden második télen egy igazán különleges hangulatú sporteseménynek adhat otthont. A női sívilágkupa idén 10. alkalommal látogatott a Semmeringre, ahol december 28-án és 29-én rendezték a futamokat. A Passhöhe újjáalakításának köszönhetően új parkolóhelyek és rendezvénytermek jöttek létre, valamint versenyzők biztonsága érdekében a célterületet is megnagyobbították. Az eseményre mintegy 25 000 néző érkezett. Egy különálló szurkolói tribünt és egy második kivetítőt is felállítottak, hogy a résztvevők még jobban nyomon követhessék a történéseket.

82762-M-nichkirchen_Genussplatz.jpg
82762-M-nichkirchen_Genussplatz.jpg

(fotó: (c) Also-Ausztria.info - Mönichkirchen Genussplatz)

Otthonos és nagyvonalú: Mönichkirchen
Nagyszerű tipp mindazoknak, akik a síüdülés alkalmával a szívélyes vendégszeretetre és a családias légkörre helyezik a hangsúlyt. Enyhe lejtésű kezdő pályák, egy profi fekete pálya, három síiskola és kedvező árak gondoskodnak a tökéletes családi kikapcsolódásról. A vendégeket két, védőburokkal felszerelt négyszemélyes ülőfelvonó szállítja a sípályákhoz. A jól kiépített hóágyúrendszer hóbiztos téli élményeket garantál decembertől márciusig. A sífutás kedvelői bekapcsolódhatnak a Wechsel-Semmering panorámás sífutópályára. Emellett egy 2 kilométer hosszú szánkópálya és 5 kilométernyi karbantartott téli túraútvonal várja az aktív kikapcsolódásra vágyókat. www.schischaukel.net



82762-WA_Puchberg-Losenheim_580.jpg
82762-WA_Puchberg-Losenheim_580.jpg
(fotó: WA Puchberg Losenheim)

Schneeberg Salamander
Csodálatos családi lesiklópályák, hóbiztos és tökéletesen karbantartott sípályák, vadonatúj „Salamander gyermekbirodalom” és első osztályú vendéglátóhelyek várják a vendégeket a Schneeberg Salamander síterepén.

A Schneeberg lábánál található parányi Salamander síterep számos újdonsággal várja a legkisebb vendégeket: az idei téli szezontól egy varázsszőnyeg, gyakorlólift, valamint egy mesefigurákkal és KRESZ-táblákkal kialakított szlalompálya áll az apróságok rendelkezésére. A Schneeberg síiskola oktatásain a gyermekek játékos módon sajátíthatják el a síelés és a snowboardozás alapjait, miközben a szülők is átadhatják magukat a tél kínálta örömöknek. A Schneeberg lábánál található síterep az új hóágyúrendszernek köszönhetően kifejezetten hóbiztosnak mondható, emellett kicsiknek és nagyoknak kínált sí- és snowboardoktatás, magánórák és vezetett sítúrák is szerepelnek Alsó-Ausztria legmagasabb hegyének téli kínálatában.

Az alsó-ausztriai tél tehát igazán megszólít
mindenkit: a snowboardosok a Hochkaron találják meg számításukat, a híres semmeringi világkupapálya az éjszakai lesiklók kedvelt helye, és a családoknak is jut a hegyekből, hiszen az Annaberg vagy Mönichkirchen lankásabb pályái nekik kedveznek. A kedvező ár-érték arány és a sok, kifejezetten a kezdők számára kitalált ajánlat rengeteg lehetőséget kínál, hogy megismerkedjünk a téli sportokkal.

Akiknek viszont nem a lesiklás és a kapuk kerülgetése az igazi feltöltődés, számos egyéb lehetőség közül választhatnak: kipróbálhatják a sífutást, a hótalpas kirándulást, a szánkózást, illetve lovas szánon élvezhetik a téli tájat.

82762-wintercard_3D_kicsi.jpg
82762-wintercard_3D_kicsi.jpg

Téli örömök à la Card
Az új Alsó-Ausztria Wintercard változatossá varázsolja a síelést. A kártya három szabadon választott napra érvényes a legjobb nyolc síterületen, és bárkire átruházható. Most a kártyával három napra az egész sífelszerelés (sílécek, sícipő, botok, védősisak) bérlése is ingyenes! Ezért gondoljuk úgy, hogy a Wintercard Alsó-Ausztria!

 

82762-WA_n-_logo_Blau_R_kicsi.jpg
82762-WA_n-_logo_Blau_R_kicsi.jpg
 
82762-Foerderleiste_LO1.jpg
82762-Foerderleiste_LO1.jpg


Kapcsolat:


informacio@noe.co.hu

Hirdetés