Összesen 4 elemből áll az adidas legújabb futócipője Hír

(x) - Támogatott tartalom
2019/02/25
A tervezők a korábbi 17 helyett 4-re csökkentették az Ultraboost 19 fő alkotóelemeit

Megérkezett az adidas Running legújabb technikai futócipője, az Ultraboost 19

Az új sziluett megalkotásakor minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektettek a futók visszajelzéseire: a rendkívüli kényelem és maximális energiavisszaadás mellett, a cipő reszponzívitása is kiemelt figyelmet kapott a tervezés során. Itt az idő felvenni az Ultraboost 19-et és belépni vele a futócipők jövőjébe, ahol az optimalizált alkotóelemeké és a maximalizált teljesítményé a főszerep.

Az új Ultraboost 19-et több ezer futó visszajelzése alapján tervezték annak érdekében, hogy megalkothassák minden idők legjobban reagáló, teljesítményorientált Ultraboost cipőjét. A 3 éves fejlesztési folyamat során új tesztelési- és gyártási módszereket is alkalmaztak a tervezők, míg végül eljutottak a – 2015-ben bemutatott, 17 részből álló első Ultraboost nyomán, a – mindösszesen 4 fő elemre egyszerűsített sziluettig.

 

adidas Ultraboost 19 Forrás: adidas.hu
adidas Ultraboost 19
Kép forrása: adidas.hu

 

Az Ultraboost 19 modellben a következő újításokkal találkozhatunk:

- A forradalmi BOOST párnázat energiatároló kapszulái visszajuttatják a futás közben leadott energiát, így minden lépéssel gyorsabbak és hatékonyabbak lehetünk. Különösen igaz ez az Ultraboost 19-re, aminek középtalprészében 20 százalékkal több BOOST található, mint az első modellében.

- A talprész rugalmasságát, illetve a lábfej gördülékenységét segítő vadonatúj Torsion Spring technológiának köszönhetően a cipő minden egyes talajérintéssel észrevétlenül segíti a energiavisszaadást, egyaránt javítva ezzel a futó sebességén és tempóján is.

- A tökéletes tartásért a külső részen elhelyezett 3D Heel Frame saroktámasz felel, ami – a 3D nyomtatott technológiájának köszönhetően – légies, mégis támogató alkotóelemét képzi a futócipőnek.

- A zokniszerű Primeknit 360 felsőrész tökéletesen körbeöleli a lábfejet, amellyel a biztos tartás mellett maximális kényelmet is kölcsönöz viselőinek.

 

adidas Ultraboost 19 Forrás: adidas.hu
adidas Ultraboost 19
Kép forrása: adidas.hu

 

A futás folyamatosan változik, ezért a futócipők piacán nem állhatunk meg egy pillanatra sem.

az adidas-nál mindig arra törekszünk, hogy innovációinkkal arra bátorítsuk a futókat, hogy gondolkozzanak kreatívan, váljanak maguk is alkotókká, és nyissanak az újítások felé. Az Ultraboost 19 újrakódolja a városi futás fogalmát, az új modellben futóink maximális energiával és kellő magabiztossággal indulhatnak el az új kihívások felé” – nyilatkozta az új sziluett kapcsán Végső Péter, az adidas brand marketing menedzsere.

 

adidas Ultraboost 19 Forrás: adidas.hu
adidas Ultraboost 19
Kép forrása: adidas.hu

 

Az új modellt az adidas Runners Budapest tagjai mellett több futás iránt elkötelezett híresség is tesztelte, így a hivatalos budapesti bemutatóeseményre már Sass Dani (VIASAT3, Ide süss!), Németh Györgyi (Futásról Nőknek Blog) és Nagy Dani (vlogger) is Ultraboost 19-ben érkezett. Sass Dani a modell kapcsán elmondta, hogy még sosem viselt ennyire kényelmes futócipőt korábban.

„A zokniszerű felsőrész miatt tényleg olyan, mintha semmi sem lenne a lábamon, csak egy kényelmes szivacson lépkednék. A sarokrészen lévő támasz pedig még hosszabb távok esetén is maximális stabilitást biztosít a lábnak, ami számomra még a kényelemnél is fontosabb szempont” – tette hozzá Dani.

 

adidas Ultraboost 19 Forrás: adidas.hu
adidas Ultraboost 19
Kép forrása: adidas.hu

 

Az Ultraboost 19 Laser Red változata már kapható a budapesti adidas üzletekben, illetve a márka kiemelt partnereinél. A modell három további színállása – a Dark Pixel, a Refract és a Bat Orchid – január óta érhető el limitált számban a kiválasztott üzletekben.

További információ az új sziluettről az oldalon és az @adidasrunning Instagram felületén.
A vadonatúj futócipőket egy kerekasztal-beszélgetésekkel egybekötött premier-eseményen mutatták be Budapesten.