Futócipő szemétből

Futócipő szemétből

(x) - Támogatott tartalom
2016/11/11
Óceáni hulladékból gyártott futócipőt az adidas

Az adidas már korábban csatlakozott az óceánokba kerülő műanyagszemét ellen küzdő Parley for the Oceans kezdeményezéshez. Az együttműködés eredményeként most az UltraBOOST Uncaged futócipő modellt, valamint két legendás futball klub, a Bayern München és a Real Madrid mezeit is elkészítették az óceánokból kihalászott műanyag hulladékból. Ez csupán az első lépések egyike volt:

a márka hosszú távú céljai között szerepel, hogy kizárólag újrahasznosított műanyagot használjanak gyártásnál.

 

UltraBOOST Uncaged Forrás: procomm.hu
UltraBOOST Uncaged
Kép forrása: procomm.hu

 

A most megjelent labdarúgó mezek és az UltraBOOST Uncaged futócipő az első tömeggyártású termékek, melyek Parley óceáni hulladékból készültek. Az alapanyagot a Parley kampányának részeként halászták ki a Maldív-szigeteket övező vizekből, azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet az óceánok túlzott szennyezésére és egyúttal átfogó megoldást kínáljanak erre a problémára.

A 7000-res darabszámban elérhető UltraBOOST Uncaged Parley futócipők kötött felsőrésze óceáni műanyagból (Ocean PlasticTM – 95%) és újrahasznosított poliészterből (5%) áll össze. Egyéb részeit – fűzők, a sarok elemei, valamint a bélés – szintén újrahasznosított anyagokból készítették, míg designját az óceánok hullámai ihlették.

 

UltraBOOST Uncaged Forrás: procomm.hu
UltraBOOST Uncaged
Kép forrása: procomm.hu

 

„Ez csak az első lépések egyike a Parley for the Oceans csapatával megkezdett közös utunkon. Amellett, hogy az adidas az első márka, amely tömeggyártású terméket készít tengeri hulladékból, ennél hosszabb távú terveink vannak. A megkezdett út akkor ér majd véget, amikor teljesen kivontunk az ellátási láncunkból az érintetlen műanyagot” – mondta el Végső Péter, az adidas brand marketing menedzsere.