Adidas Ultra Boost ST Hír

Bragmayer Zsanett
2017/04/18
Stabil kényelem.
Hirdetés

Az adidas Ultra Boost stabil változata hozza az elvárt minőséget.

 

Adidas Ultra Boost ST Forrás: Mozgásvilág.hu
Adidas Ultra Boost ST
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

 

Súly

281 gramm - A 40-es méretű női modell pontosan ennyit nyomott a kis konyhamérlegen, ami azért nem emeli a legkönnyebb futócipők közé. Nyilván ezt az értéket a stabil lábtartással és a boost talppal együtt kell kezelni.

Osztályzat: 8

 

Párnázottság, kényelem

A zokni-szerű érzés a stabil Boostnál is tetten érhető, bár míg a sima Boost akár cipőfűző bekötése nélkül is passzentos maradt érzésre, a stabil változatnál már jobban érződik a cipőfűző szerepe. Az új, lapos cipőfűző egyáltalán nem csúszkál, nem kötődött ki egyszer sem. Hihetetlenül kényelmes, kiváló komfortot nyújt futás-, vagy sétálás közben is. 

Osztályzat: 10

 

Rugalmasság, hajlékonyság

A vastag talpból kiindulva azt gondolnánk, hogy hajlékonyság tekintetében kompromisszumot kell kötni, pedig dehogy! Nagyon rugalmas, hajlékony a boost talp, akadályozni egészen biztos senkit sem fog a mozgásban.

Osztályzat: 10

 

Adidas Ultra Boost ST Forrás: Mozgásvilág.hu
Adidas Ultra Boost ST
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

 

Sarokmegtámasztás

A cipő egyik igazán gyenge pontja a sarokrész. Végig olyan érzésem volt benne, mintha ki akarnék lépni belőle (való igaz, hogy ez csak az érzés volt, valójában egyszer sem esett le a lábamról. A műanyag panel szerepe a sarok oldalán nem igazán érződött, viszont a sarokrész megemelése jó ötlet volt.

Osztályzat: 7

 

Szellőzés, légáteresztés

Az új modelleknél új kötési mintát alkalmaztak, rugalmasabb, légáteresztőbb lett. Amolyan télen fűt, nyáron hűt cipő.

Osztályzat: 9

 

Boltozati alátámasztás, stabilitás

A stabilitás nélküli modellel szemben gyorsabb tempónál érezhető igazán a különbség. A stabil Ultra Boost kellően megtartotta a boltozatot, kanyaroknál és erdős talajon is megmaradt a stabil érzés.

Osztályzat: 10

 

Ütéscsillapítás

Lábujjhegyes futóként a sarok adta rugalmasságot nehezen tudom értelmezni. Érzésre magas és pattogós volt benne a futás. Lassabb és sarokra érkező futás esetén viszont teljes mértékben kiszolgálja gazdáját, maximálisan elnyelik a becsapódás energiáit - hiszen éppen ez az, amire tervezték.

Osztályzat: 9

 

Adidas Ultra Boost ST Forrás: kimura -. Mozgásvilág.hu
Adidas Ultra Boost ST
Kép forrása: kimura -. Mozgásvilág.hu

 

Összegzés

63 pont

Az Ultra Boost stabil változata a kiváló kényelem mellett egy gyorsabb tempónál is jól használható futócipővé teszi a modellt. Azoknak a futóknak ajánlom, akik szeretnék élvezni a futócipő nyújtotta csillapítást, de hatékonyabb futásra vágynak. Divatozni is lehet vele, mivel kismilliónyi színben elérhető.

Hirdetés