Saucony Triumph ISO 3 Hír

Simon Ádám
Simon Ádám
2017/04/18
Szuperkényelmes futócipő akár extra hosszú távokra is.
Hirdetés

Biztonság, luxus, kényelem, minden kilométeren… emlékeztek még a Volánbusz retro reklámjára? Simán megvehetné ma a szlogent a Saucony a Triumph Iso 3 futócipőjéhez. Még ha első ránézésre nem is néztem volna ki belőle.

 

Saucony Triumph ISO 3 Forrás: Mozgásvilág.hu
Saucony Triumph ISO 3
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

 

Súly

283 gramm - Tekintve, hogy egy überkomfortos mindennapos használatra tervezett edzőcipőről van szó és mennyi mindent pakoltak bele, abszolút baráti lett az össztömege.

Osztályzat: 8

 

Párnázottság, kényelem

Ránézésre nem látszik rajta, amit tud. Valamiért azt feltételeztem, hogy egy agyoncsillapított, felesleges súlyokkal megpakolt futócipőt húzok a lábamra és hatalmasat tévedtem. Az egyik legkényelmesebb futócipő, amit valaha viseltem, amiért első sorban az ISO-FIT felsőrészt lehet meggratulálni. A marketingszöveg állítása szerint bármilyen lábformához idomulva tökélesen illeszkedik és ha egyszer ez így van, akkor így van. Ráadásul egészségesen szellőzik is. A plüss betét elkényeztet az EVERUN habbal egyetemben. 

Osztályzat: 10

 

Rugalmasság, hajlékonyság

A talp hajlékonyságáért (és persze a tapadásért) a TRI-FLEX mintázatú borítás felel, hibátlan. Az EVERUN párnázás a talphoz közeli rétegből és plusz egy, a saroknál lévő rétegből áll. Ennél a modellnél a korábbiakhoz képest kevesebb került ebből a rétegből, ami így továbbra is finom, de rugalmas érkezést eredményez és nem lesz szivacson-futós az élmény. 

Osztályzat: 9

 

Saucony Triumph ISO 3 Forrás: Mozgásvilág.hu
Saucony Triumph ISO 3
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

 

Sarokmegtámasztás

A talp vastagsága miatt alacsonynak tűnik az egész felsőrész, de ezt a használat megcáfolta. Ahogy a cipő egészére, úgy a kényelem a sarokrészre is igaz, nem csúszkál, nem mozog benne a láb.

Osztályzat: 10

 

Szellőzés, légáteresztés

A kényelmes párnázottság miatt nem ez lesz a világ legszellősebb futócipője, főleg az oldalánál, de az orránál lévő anyag hűs szellőt enged át a lábfej elülső részére, ami aktívan hűti a lábfejet. Őszi-tavaszi időjárás mellett hibátlan.

Osztályzat: 8

 

Boltozati alátámasztás, stabilitás

Neutrális futócipő, ezért boltozati alátámasztást igénylők számára kevésbé ideális.  A cipő stabilitását a sarokrésztől kezdődő és a cipő közepéig tartó erősítések adják. A kényelem megtartása mellett kényelmes vagy mérsékelt futótempó mellett – amire a cipő való - stabilan tartja a lábat.

Osztályzat: 9

 

Ütéscsillapítás

Az ütéscsillapítás oroszlán részét a már említett EVERUN talpréteg végzi, ami a talphoz közel a cipő teljes hosszában megtalálható, plusz a sarokrésznél még egy jó marékkal. Ez az anyag gondoskodik arról, hogy a becsapódás erejét csillapítsa és elrugaszkodáskor vissza is adja, de legalábbis ne legyen az az érzés, mintha szivacson futnál. A komfort-hatékonyság arányokat tekintve jól teljesít a Triumph, akár hosszabb távokon is sérülésmentes és hatékony futást enged.

Osztályzat: 9

 

Saucony Triumph ISO 3 Forrás: Mozgásvilág.hu
Saucony Triumph ISO 3
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

 

Összegzés

63 pont

A Saucony Triumph Iso 3 futócipő az általam próbált cipők közül az egyik legkényelmesebb edzőcipő. Különösen ideális hosszabb (akár extra hosszú) távokra. Kifejezetten strapabírónak tűnik a TRI-FLEX mintázatú talp is, ami egyébként elég jó tapadással is ellátja a cipőt. 

Hirdetés