Asics fuzeX Rush Hír

Petrov Dorka
2017/04/18
Az egyik legjobb edzőcipő, amit valaha használtam.
Hirdetés

A FuzeX Rush a saroktól a lábujjakig alkalmazot FuzeGEL-nek köszönhetően futás, vagy másféle testmozgás közben is hatékonyan csillapítja a talajra érkezéskor fellépő ütéseket. Sokoldalúságának köszönhetően kényelmes viselet mind utcai, mind futócipőnek. A továbbfejlesztett támogatásból adódóan tökéletes választás rövidebb és hosszabb futásokhoz is.

 

Asics fuzeX Rush Forrás: Mozgásvilág.hu
Asics fuzeX Rush
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

 

Súly

280 gramm - Az Asics új fejlesztése, a FuzeGel található meg a talpában. Könnyű, mégis dinamikus cipőket alkotnak ezzel az anyaggal. A súlya a könnyű edzőcipők közé sorolja a FuzeX-et, bár vannak ennél könnyebb cipők a piacon. A talpa nem túl vastag, inkább fél-verseny cipőkre jellemzően vastag. A felsőrészből, főleg a nyelvénél, és a sarokrészen sincs kispórolva az anyag, így a 280 grammos súly korrektnek tekinthető. 

Osztályzat: 8

 

Párnázottság, kényelem

Felépítését tekintve a könnyített edzőcipők táborába tartozik, ami megmutatkozik abban is, hogy a felsőrész ki van könnyítve, a talpa picit vékonyabb, és a talp ejtése is azt mutatja, hogy a kicsit gyorsabb futókat célozták meg, hiszen csak 6mm a dropja. A talpanyag meglehetősen puha, varrás helyett a legtöbb helyen hegesztéssel vannak megoldva az illesztések, így egy kifejezetten kényelmes cipő a FuzeX akkor is, ha csak sétálunk benne, és akkor is, ha futunk.

Osztályzat: 9

 

Rugalmasság, hajlékonyság

Puhasága ellenére meglehetősen dinamikus cipő, és a tökéletesen lehet benne aktívan futni. Ennek csak részben oka a 6mm esés, a másik ok a felszeletelt talpszerkezet, ami szépen leköveti a talp behajlását ellépésnél. Edzőcipőket meghazudtolóan rugalmas cipő, kicsit már-már "free" érzése van benne a futónak.

Osztályzat: 9

 

Asics fuzeX Rush Forrás: Mozgásvilág.hu
Asics fuzeX Rush
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

 

Sarokmegtámasztás

Picit alacsonyabba az átlagnál mind a sarok, mind a boka vonal, ami elsőre furcsának tűnik, aztán megszokható. Sarokmozgással nem jár, amihez a hajlékony talp is hozzájárul. A sarok belül optimálisan párnázott egyébként, és oldal irányban is megfelelő a tartása futás közben. Nincs túlszivacsozva, de nem is nyom sehol. Körben az íve tökéletes, függőlegesen viszont nem 100%-os, még ha ez nem is okozott gondot a teszt során.

Osztályzat: 9

 

Szellőzés, légáteresztés

A felsőrész egy nagyon szellős, hatalmas lyukakkal tarkított anyagból áll, amelyen a ráhegesztett logó és a sarokrész az, amely némileg gátolja a képződött pára leadását. Használat közben az átlagnál sokkal jobban szellőzött, mindenesetre az orrához képest a nyelv és a sarok rész kicsit túl lett szivacsozva, ami ront ebben a szegmensben.

Osztályzat: 9

 

Boltozati alátámasztás, stabilitás

Boltozati alátámasztás, stabilitás: Minden különösebb extra rendszer nélkül, csak a formájának köszönhetően nagyon stabil megtámasztást nyújt a FuzeX. Bokasüllyedéssel, lúdtalppal rendelkezők is nyugodtan választhatják, mert a talpában lévő hullám, és a betét együttesen komolya megtámasztást adnak.

Osztályzat: 9

 

Ütéscsillapítás

A FuzeGel ellátott talp landoláskor kiválóan csillapít, kicsit már szinte túl puha. A talpa, ha kicsit keményebb EVA habból lenne, akkor a FuzeX egy kicsit dinamikusabb tudna lenni, ha puhább lenne, az meg már az ízületvédő cipők felé vinné el. Egy kicsit mindenkinek jó, ezért lehet belőle népcipő!

Osztályzat: 9

 

Asics fuzeX Rush Forrás: Mozgásvilág.hu
Asics fuzeX Rush
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

 

Összegzés

62 pont

Összegzésként elmondhatom, hogy az egyik legjobb edzőcipő, amit valaha használtam. A számomra fontos szempontoknak egyszerre tud egy elég magas szinten megfelelni. Pont elég dinamikus, kényelmes, ha nem is pihekönnyű, de a szellős futáshoz megfelelő a súlya. Vastag a talpa, de csak annyira, amennyire a jó csillapításhoz szükségem van rá, illetve terepen is helyt áll murvás, sziklás körülmények között. Tempó és hosszabb futásokra is egyaránt lehet alkalmazni. Talán csak a leggyorsabb edzések azok, melyeknél nem ideális. A FuzeX a futócipők "jó munkásembere".

Hirdetés