Menü

2010.07.07.     Hozzászólás 2

Teniszkönyök pánt - 50A3 Epi Forsa Plus

Teniszkönyök golfozástól és irodai munkától is kialakulhat.

Az epicondylitis, más néven teniszkönyök, az egyik leggyakoribb ortopédiai betegség, tünete a könyökfájdalom, amely kisugározhat az egész kézre is. Amikor az ember karja elfordul, vagy a beteg tárgyat akar megfogni, a fájdalmak erősödnek.

Az 50A3 Epi Forsa Plus teniszkönyök ortézist kifejezetten a karra fejlesztették ki: enyhíti ugyanis a fájdalmat és adagolt nyomást fejt ki az alkar izomzatára. Az Epi Frosa Plus teniszkönyök ortézis anyaga kellemes bőrbarát, nincs rajta varrás, így nagyon kényelmes viselet.

 

80857-epi1.jpg


 
Mi az az epicondylitist?

Az epicondylitis az alkar feszítő- (teniszkönyök), illetve hajlító (golfkönyök) izmainak tapadási helyén jelentkező gyulladás, mely igen gyakori ortopédiai probléma. Az epicondylitist könyöktáji fájdalom jellemzi, mely kisugározhat a kézbe is. Tárgyak megemelésekor, az alkar feszítő izmainak összehúzódásakor, a fájdalom egyre csak fokozódik.

 

Mi okozza az epicondylitist?

Az epicondylitis hátterében mechanikus okok állnak. Egyrészt a gyakran ismétlődő, azonos mozdulatok - ilyen például a légkalapáccsal végzett munka vagy a gépírás (ez főleg a régi írógépeknél volt jellemző) - másrészt egyszeri túlerőltetés váltja ki. A sportban a teniszezőknél (teniszkönyök), valamint a golfozóknál (golfkönyök) különösen gyakori, innen ered a betegség „teniszkönyök” elnevezése is.

 

80857-epi2.jpg

 

A fájdalmak enyhítése és megelőzése

Az Epi Forsa Plus olyan ortézis, amely megfelelő és célzott nyomást gyakorol az érintett izmok tapadási helyére, az alkar izomzatára, mely ezáltal érezhetően tehermentesül, így a fájdalom csökken.

Ha az epicondylitis már meggyógyult, a fájdalmak elmúltak, az ortézis megelőző céllal sportolás, vagy monoton kézi munka közben is hordható, a gyulladás ugyanis olyankor lángol fel, ha a kar izomzatát túlterheljük.

 

Az Epi Forsa Plus megvásárolható az Otto Bock Kompetencia Központban, vagy egyéb gyógyászati segédeszköz boltokban.

 

80857-epi3.jpg

 

Olvass többet a témáról: rehabilitáció, sportbaleset, ortézis, sportsérülés