Teniszkönyök pánt - 50A3 Epi Forsa Plus Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2010/07/07
Teniszkönyök golfozástól és irodai munkától is kialakulhat.
Hirdetés
Az epicondylitis , más néven teniszkönyök, az egyik leggyakoribb ortopédiai betegség, tünete a könyökfájdalom, amely kisugározhat az egész kézre is. Amikor az ember karja elfordul, vagy a beteg tárgyat akar megfogni, a fájdalmak erősödnek.
Az 50A3 Epi Forsa Plus teniszkönyök ortézist kifejezetten a karra fejlesztették ki: enyhíti ugyanis a fájdalmat és adagolt nyomást fejt ki az alkar izomzatára. Az Epi Frosa Plus teniszkönyök ortézis anyaga kellemes bőrbarát, nincs rajta varrás, így nagyon kényelmes viselet.
 

80857-epi1.jpg

  Mi az az epicondylitist?
Az epicondylitis az alkar feszítő- (teniszkönyök), illetve hajlító (golfkönyök) izmainak tapadási helyén jelentkező gyulladás, mely igen gyakori ortopédiai probléma. Az epicondylitist könyöktáji fájdalom jellemzi, mely kisugározhat a kézbe is. Tárgyak megemelésekor, az alkar feszítő izmainak összehúzódásakor, a fájdalom egyre csak fokozódik.
 
Mi okozza az epicondylitist?
Az epicondylitis hátterében mechanikus okok állnak. Egyrészt a gyakran ismétlődő, azonos mozdulatok - ilyen például a légkalapáccsal végzett munka vagy a gépírás (ez főleg a régi írógépeknél volt jellemző) - másrészt egyszeri túlerőltetés váltja ki. A sportban a teniszezőknél (teniszkönyök), valamint a golfozóknál (golfkönyök) különösen gyakori, innen ered a betegség „teniszkönyök” elnevezése is.
 
80857-epi2.jpg
 
A fájdalmak enyhítése és megelőzése
Az Epi Forsa Plus olyan ortézis, amely megfelelő és célzott nyomást gyakorol az érintett izmok tapadási helyére, az alkar izomzatára, mely ezáltal érezhetően tehermentesül, így a fájdalom csökken.
Ha az epicondylitis már meggyógyult, a fájdalmak elmúltak, az ortézis megelőző céllal sportolás, vagy monoton kézi munka közben is hordható, a gyulladás ugyanis olyankor lángol fel, ha a kar izomzatát túlterheljük.
 
Az Epi Forsa Plus megvásárolható az Otto Bock Kompetencia Központban , vagy egyéb gyógyászati segédeszköz boltokban.
 
80857-epi3.jpg
 
Hirdetés