Menü

2009.02.02.     Hozzászólás 1

Mozgásvilág.hu - Papp Ágnes

Legyél te is kenguru – A kangoo aerobik

A fitness egyik legifjabbik válfaja, a kangoo nagy teret hódított meg az elmúlt néhány év során hazánkban. Azt mondják, aki egyszer kipróbálja, nem tud többé lemondani erről az edzésről, amely feledhetetlen élményt nyújt.

2002 óta hangosak a fitnesstermek a kangoo edzésektől, melyek a mozgásformák egy új dimenzióját nyitották meg a különböző korosztályok előtt. A legkisebb korosztályt a 6-8 évesek képviselik, felső korhatár nincs, de mint minden más sportágnál itt is figyelembe kell venni fizikai és egészségi állapotunkat kortól, nemtől függetlenül.  Az igen magas szintű oktatói képzést a Kangoo Club Hungary felügyeli, ezzel is gondoskodva a feledhetetlen edzésórákról és a szolgáltatás színvonaláról.

 

A Kangoo ellipszis rugóit és feszítő szalagjait az ütés ellen fejlesztették ki. Ennek a különleges kialakításnak köszönhetően meghosszabbítja a becsapódás idejét, ahogy a feszítő szalag ellentétes irányú erővel hat a lefelé ható erőre. A kangoo kíméli az ízületeket, 80 %-kal csökkenti a gerinc és ízületi sérüléseket. Az edzések során 25%-kal több kalória égethető el, mint egy egyszerű aerobik óra során. A kangoo edzéseken fokozottabb az oxigén-felhasználás, így rövid idő alatt több kalória ég el (100-150 kalória 10-15 perc alatt). A test alsó és felső részére együttesen hat, erősíti az immunrendszert, a szívet és a tüdőt, mindezt úgy, hogy az ízületeinkre és gerincünkre ható becsapódás ereje 80%-kal csökken.

 

78422-kangoo.jpg

 

Egy kangoo areobik óra menete nagyjából egyezik egy átlagos aerobik óra menetével: 10-15 perc bemelegítés, 20 perc aerob rész, hogy elérjük a megfelelő pulzusszámot. Az edzés második felében következik az erősítés, és a kihagyhatatlan nyújtás.
A kangoo folyamatosan végezhető szabadidősport. A Kangoo Jumps használatával fejleszthetjük az ízületi mozgékonyságunkat, állóképességünket, ritmusérzékünket, koordinációs képességeinket is. A dinamikus edzések segítenek a szép vonalak elérésében, valamint hozzájárulnak egy egészségesebb, mozgalmasabb életforma kialakításához.

 

A túlsúllyal és ízületi problémákkal küszködőknek is visszaadja a mozgás örömét. Ám a kangoo cipő nem olcsó mulatság (min. 60ezer Ft.), de általában a fitnesstermek biztosítanak bérleti lehetőséget. Ha mégis elszánjuk magunkat a vásárlásra, egy szakember véleményét feltétlenül kérjük ki, mivel több erősségű cipő közül lehet választani, és bizony néha szervizelni is kell. További kiadásokat jelentenek az edzések árai, melyek átlagosan 1500-2000Ft, a cipő bérlése pedig további 400-600Ft-ot tehet ki.

 

Ha az eddig olvasottak alapján elnyerte tetszésünket a kangoo, itt az ideje beiktatni edzésprogramként egy-egy ilyen órát.

Olvass többet a témáról: kangoo, fitness, edzés