Kapcsold be magad 3 lépésben! Hír

Csodanő Blog;http://csodano.blog.hu/
2010/01/26
Hogyan pörgesd fel magad, amikor a legkevésbé sincs kedved mozogni?
Hirdetés
Nincs annál rosszabb, amikor jön a napi edzés időpontja, és egyszerűen nincs kedved belekezdeni . Akarod, akarod, tényleg akarod, tudod mi a célod, még mindig szeretnél szép és fitt lenni, de a mozgás gondolatától is rosszul érzed magad. Lehet, hogy rosszul vagy, fáradt vagy, sok volt a meló, vagy éppen havi problémák miatt kínlódsz...
Nincs ebben semmi extra, gyakorlatilag mindenkivel előfordul egyszer-kétszer! Ne legyen bűntudatod! Az se nagy baj, ha kihagysz egy-egy napot, de sokkal jobbat tesz a kitartásodnak, és az önbecsülésednek, ha le tudod győzni a nehéz napokat!!!
 
Ilyenkor villámgyors, és ütős tüneti kezelésre van szükség! Hosszú távon persze miden azon múlik, hogy mennyire vagy elszánt, milyen célt tűztél ki magadnak, stb, stb... Mert ha nincsenek rendben az alapjaid, hiába minden trükk.
Most viszont egyetlen feladatod van!
Hangold magad pozitívra!!!
Hangold magad pozitívra!!!
Nekem van egy három lépéses cselekvési tervem ilyen esetekre. Most megosztom Veled! :) Használd sikerrel!
1. Először gondolatban turbózd fel magad!
Képzeld el, milyen, amikor befejezed az edzést! Bizseregnek az izmaid, felszabadultnak, könnyűnek, és erősnek érzed magad. Sikerélményed van, mert ismét legyőzted önmagad, és az egész testedben elárad egy jóleső érzés: Megcsináltad.
Ráadásul meg is könnyebbülsz, mert nem kell tovább folytatnod. Ez is valami! :)
Akard ezt az érzést! Vágyj rá! Igazán!
  2. Kezdd kicsiben!
Indíts valamilyen apró mozgással! Valamivel, ami ritmusos, és cseppet sem megerőltető, viszont jó közérzetet okoz.
Például: fogj a kezedbe egy kislabdát, és kezdd el ütemesen forgatni/nyomogatni! Vagy körözz a válladdal! Esetleg nyújtózz felváltva a kezeiddel!
Érezd, ahogy felpezsdül a vérkeringésed, és ráhangolódsz a mozgás ütemére.
 
3. Lendülj bele tét nélkül!
Állj fel! Még ne magába az edzésbe vágj bele, csak mozgasd át magad egy picit! Kezdj el lépegetni, sétálni, táncolni. Csak finoman!
Közben pedig ne azon törd a fejed, hogy milyen nehéz lesz az edzés, vagy hogy mennyire utálsz mozogni. Felejtsd el az összes negatív gondolatodat, és koncentrálj a távolabbi céljaidra!
Mit szeretnél? Hogy a párod gyönyörűnek tartson? Képzeld el, ahogy összebújtok egy csillagfényes éjszakán... Szeretnéd, ha bebizonyíthatnád egy hitetlenkedő ismerősnek, hogy erős nő vagy? Képzeld el, ahogy elé állsz szépen, fitten, csúcsformában. Vajon  milyen arcot fog vágni?
És közben csak mozogj! És élvezd! És amikor már eléggé feltüzelted magad, és eléggé belelendültél a mozgásba, már szívesen fogsz belevágni a napi edzésbe! GO!!!
 
Az üzenet röviden: Hangold magad pozitívra!!!
1.Először gondolatban turbózd fel magad! 2.Kezdd kicsiben! 3.Lendülj bele tét nélkül! És aztán GO!!! Sok sikert! ;)
 

Hirdetés