Fuss Margitsziget kört a szobádban Hír

Lángsport
2011/02/23
Az unalmas futópadok ideje lejárt - Google.maps, és személyi edző a gépben és virtuális futóversenyt rendezhetünk a haverokkal a Facebookon.
Hirdetés
Az unalmas futópadok ideje lejárt - mostantól a Google térképével futhatunk fel a Normafáig, vagy egy kis kártya segítségével profi edzők edzéstervét követhetjük, és mindezt otthon. Saját stílusunkra formálhatjuk a gépet, és ha épp azt akarjuk, a Szajna partján futhatunk  - hideg és szél nélkül.
 
Like vagy dislike - a legnépszerűbb közösségi portál szállóigévé vált két ikonja olyannyira elterjedt, hogy a mai „okos” futópadokkal virtuális futóversenyt rendezhetünk a haverokkal a Facebookon . Az otthoni futópadok sem maradhatnak le a virtuális világ legjobb pillanatairól - eddig egy okos futógépen maximum különböző programok és dőlésszög szerint edzhettünk, a rezgéscsillapító rendszer pedig kímélte ízületeinket. Ma már nemcsak, hogy nem kell kimozdulni otthonról, de a korszerű masinák legújabbjaival már a Hősök teréről a Normafáig is elfuthatunk virtuálisan , vagy iFit kártya segítségével profi személyi edzők által összeállított edzéseken is részt vehetünk.
 
Az iFit kártya egy újabb lehetőség edzésprogramok terén. Ez egy új lehetőség céljaink elérésében, egy hiteles képzett személyi edző segítségét vegyük igénybe anélkül, hogy drága díjakat fizetnénk ki edzőtermekre és edzői különórákra. Az iFIT edzésprogram kártyák ellenőrzik a sebességet, a dőlésszöget és az edzésidőtartamot, segítik elérni a sportban kitűzött céljait három edzésszinttel: kezdő, középhaladó és haladó. Az edzéskártyák használata nagyon egyszerű: be kell helyezni az iFIT kártyát a kijelölt férőhelybe, ezután szoftver végigvezeti egy teljes edzésprogramon. Mindegyik edzéskártya 24 edzésprogramot tartalmaz, 8 hetes időtartamra elosztva. Az összes edzésprogramot szakképzett személyi edző tervezte. Amint befejeztük az egyik edzésprogramot, automatikusan betöltődik a következő, anélkül, hogy unalmassá válnának az ismétlődő rutin edzések. Lényeges, hogy iFIT edzéskártya csak olyan futópadokon működik, melyeken van kártyaolvasó.
NordicTrack Incline Trainer X3
Két futópadot teszünk most a figyelem középpontjába. A NordicTrack Incline Trainer X3 alkalmas arra, hogy 16 km/h sebességgel fussunk, akár 40%-os hegymenetre kapcsoljunk , mindezt 10 programmal és modern, ízületeinket óvó rezgéscsillapítóval egészítették ki. Igazi újdonság, hogy több kártyával saját szintünknek megfelelő interaktív edzést állíthatunk össze, mivel ez a futópad típus már alkalmas az iFit kártyák elfogadására.
NordicTrack Incline Trainer X3
A gép további előnye a nagy felbontású LCD konzol , ahol figyelhetjük sebességünket, az elégetett kalóriát és minden szokásos adatot, de a mai kor kívánalmainak megfelelően iPod/MP3 csatlakozási lehetősége, 2 hangszórója és ventilátora is van. A futópad emelkedési szöge: 0 - 40% között állítható . A 40%-os dőlésszögnél akár 5x több kalóriát égethet a hagyományos futópadokhoz képest! Bővebben...
 
Második szupermasinánk, a NordicTrack T9.1 Sebessége: 0-20 Km/h . A futószalag sebességét egy sebesség módosító gomb megnyomásával lehet állítani a konzolon 0 és 20 km/h tartományban, így nem csak 0,1 km/h -ként lehet szabályozni azt. Dőlésszög: 0% - 10%. Ezzel a megoldással lehetővé vált az, hogy az emelkedési szöget egy emelkedési szög módosító gomb megnyomásával is tudjuk változtatni közvetlenül a konzolról, így nem csak 0,5%-onként lehet szabályozni azt. Futófelület: 51 cm x 140 cm. Ez a széles, csúszásmentes futószalag az aszfalton történő futás szabad élvezetét adja , annak káros mellékhatásai nélkül! Maximális terhelhetőség: 135 kg.  A futópadot nagy és hosszan tartó terhelésre tervezték, de a 135 kg felhasználói testsúlyt komolyan kell venni! Ne használjuk a futópadot ennél nehezebb testsúllyal!
Edzésprogramok: 15 (5 kalória-, 5 idő-, és 5 távolság alapú, iFIT Live ) programból lehet választani melyekben a futószalag sebessége és a futófelület emelkedési szöge változik automatikusan a program jellegétől függően.
Az edzési célok: zsírégetés, teljesítmény növelés. Flex Response™ rezgéscsillapító rendszer . A rezgéscsillapító feladata, hogy az ízületekre eső terhelést csökkentse az aszfalton történő futáshoz képest. CardioGrip™ markolati pulzusmérő .A mért pulzus hozzásegít egy hatékonyabb edzéshez. Működéséhez nem kell mást tenni, mint időnként megfogni a konzol markolatába épített fémérzékelőket, vagy felcsatolhatjuk a Polar mellkasövet is, mely a gép tartozéka. Az LCD  kijelzőn megtekintheted a kiválasztott edzési paramétert mint: sebesség, eltelt idő, megtett távolság, dőlészög, elégetett kalóriák, pulzusszám, és Race Track versenypályán figyelheted a körön belüli helyzeted.
NordicTrack T9.1
Lehetőség van iPOD/MP3 média lejátszó csatlakozására és már élvezheted is  a zenét a beépített hangszórókon. A kétoldali tartótálcában elhelyezheted telefonod, iPod/MP3 lejátszód , italod.
 
Ezen a gépen működik az iFit live rendszer , melynek segítségével bárhol futhatunk a világon. Csak kiválasztjuk a földrészt, a pontos helyet és egyéb adatokat, majd a start gombra kattintva NewYork vagy London utcáin , de akár az Eiffel-torony körül is kocoghatunk. A látvány pedig teljesen valósághű. Érdemes tesztelni az új okos gép funkcióját – magáért beszél. Bővebben...
 
Toldi Zsuzsanna - Fitness Modell Világbajnok (WABBA szövetség, Németország)
 
Mindkét futópadot most Te is próbára teheted!   Március 15 és március 30 között az Oktogonnál található Láng Sport központban személyesen is tesztelheted, és véleményezheted a fent leírt 2 futópadot! Sőt az élmény mellett még ajándékot is kapsz!
Hirdetés