Evezz, mintha a vízben lennél! - Concept Regatta Hír

Örökös Kerékvár
2009/08/03
A Concept regatta egyedülálló, új edzésforma. Ez az evezős edzés a szabadból került be az edzőtermekbe.Részt vehetünk önálló vagy edző segítségével irányított egyéni valamint páros edzésen. Hatékonyságáról pedig legjobb, ha saját magunk bizonyosodunk meg!
Hirdetés
A Concept regatta egyedülálló, új edzésforma. Ez az evezős edzés a szabadból került be az edzőtermekbe. 12 fő izomcsoportot dolgoztat meg, így jelenleg ez a leghatékonyabb zsírégető mozgásforma.
– tudtuk meg Horváth Pétertől, a Kerékvár egyik „sportemberétől”. 2 evezőpadunk van, melyek még az újdonság erejével hatnak, így népszerűbbek a futópadoknál is. Az evezés ízületkímélő és hatékony módszer, ám 16 éves kor alatt az eszközhasználat miatt nem ajánlott, de 16 éves kor fölött nemtől, állapottól függetlenül mindenki használhatja a gépeket. – tette hozzá.
Többfajta edzésprogram közül lehet választani. Részt vehetünk önálló vagy edző segítségével irányított egyéni valamint páros edzésen.
Páros edzésen a két fél akár versenyezhet is egymással például időre – adott idő alatt ki végzett több evezőcsapást – vagy távolságra – adott idő alatt ki tud nagyobb távot megtenni. Az egyéni edzés érdekessége pedig a virtuális cápatámadás, amikor is egy virtuális cápa elől kell menekülni, így „félelmünkben” még intenzívebben evezünk. A Concept regatta evezés az egyik olyan sportág, ahol minden testrész kisebb-nagyobb izomcsoportjai együttesen edzésben vannak. Mivel ciklikus mozgás, könnyen megtanulható, a jó ritmusú evezés pedig az egyik leggazdaságosabb mozgás. Az erőnléti állapot folyamatosan, könnyen mérhető és követhető. Nagyon jó kalóriaégető, hisz kutatások megállapították, hogy más sportokkal összehasonlítva - azonos intenzitás mellett - az evezéssel több kalóriát használ el a szervezet. Ez egy egész életen át űzhető sport, mivel ülő helyzetű horizontális mozgás, így nem terheli az ízületeket. Az evezéssel magas szintű aerob és anaerob edzettség érhető el. Alapvetően állóképességi sport, ezért a szív és vérkeringési rendszert jól edzi. Jól lehet súlycsökkentéshez használni, valamint rehabilitációs programokhoz is ajánlott. Ezenkívül nagyon jó bemelegítő és kiegészítő mozgás. És természetesen - mint minden sport - csökkenti a stresszt, valamint elősegíti a jobb pihenést.
Az evezés elég összetett mozgás, de ha sikeresen elsajátítjuk lépéseit, cserébe testünk összes izma megdolgoztatásra kerül. A férfiak és nők minden korosztályának megfelelő terhelést nyújtva aktív, intenzív testmozgás az evezés! Minden érdeklődőt szeretettel vár a Kerékvár, ahol ráadásul most ingyen ki lehet próbálni a Regattát, ezt az egyedülálló zsírégető módszert.
Kerékvár Web:
Hirdetés