Tavaszi üdülés Ausztria zöld szívében Hír

Tavaszi üdülés Ausztria zöld szívében Hír

Steiermark Tourismus
2015/04/01
A tavasz Stájerországban áprilisban kezdődik, ekkor újjá éled a természet és a hegyeket/ mezőket újra a túrázók, hegymászók, kerékpárosok és természetkedvelők veszik birtokba.
Hirdetés

Stájerországban a tavasz az érzékszervek ünnepe. Stájerországban sokkal korábban lehet élvezni az első meleg napsugarakat, mint más régiókban, ekkor újra ki lehet végre menni a szabadba, élvezni a természetet és a különféle sportokat.

A tavasz Stájerországban áprilisban az almafák virágzásával kezdődik és az orgona-, szőlő- illetve nárciszvirágok, valamint a június közepén virágzó Rhododendron virágzásáig tart.

Ízletes almafavirágok

Több, mint negyedmillió almafavirág láthtató ilyenkor a stájer almafőváros, Puch bei Weiz környékén, ahol a virágzás a legszebb ilyenkor. Szemet gyönyörködtető látvány, ígéretes ízélmények és jóleső érzések kerítik hatalmukba a testet és lelket egyaránt. Kelet-Stájerország napos órái illatosra érlelik és zamatos ízzel töltik fel a helyi almát. A rózsaszínű almavirágsziromtenger, a stájer almaút mentén minden évben a változatos fajtájú almák termésének előfutára – a Gálától az Elstarig és Fujciig, a Braeburntól a Jonagoldig vagy Pinováig.

Pálinka-, és borkóstolás, 3 éjszaka félpanzióval- teli piknikkosárral. 

Piknik az almavidéken Forrás: www.steiermark.com
Piknik az almavidéken
Kép forrása: www.steiermark.com


Ígéretes Szőlővirágok

Az alma és a sütőtök után, a stájer bor a következő kulináris nagykövete a régiónak, amely a nemzetközi értékelés legjobb eredményeinek és világhírnévnek is örvend, illetve mint exportsláger megalapozza Stájerország, mint Ausztria éléskamrájának hírnevét.

Mihelyst a szőlők illatos virágzásba borulnak, a borkedvelők és borszakértők szíve nagyot dobban. Az előbbi a tavaszias hangulatú szőlődombok különleges varázsában leli örömét, a másik következetes munkával kezdi a borévet. A stájer borászok hosszú borászati hagyományaik révén még a legmeredekebb szőlődombokról is lehozzák nekünk a legízletesebb szőlőszemeket. Rizling, Fehérburgundi, Sauvignon blanc, Morillon, Schilcher és szaporított „pirosak“ győzik meg a nagyérdeműt egyértelműen a három Borvidék és nyolc Borút eredményeiről.

Gazdag reggeli a szőlőbirtokon, Stájer csemege-piknik, szőlőhegytúra borkóstolással.  

Szórakoztató nárciszvirágzás

Sűrű virágerdő borítja be Ausseerland mezőit Salzkammergutban, bármerre is nézünk fehér és sárga virágok nyílnak mindenütt. A nárciszok virágzanak, a szokások és hagyományok főszezonukat élik. Ez egy olyan magával ragadó életmód, amely az ország közösségi életének apraját-nagyját elcsábítja.

Sárga-fehér-zöld színekben pompázó réteket látunk, ameddig csak a szem ellát. Tavasszal a táj a Dachstein, Loser és a Toten Gebirge között összehasonlíthatatlan virágpompában ragyog.

 

Piknik Ausseerlandban Forrás: www.steiermark.com
Piknik Ausseerlandban
Kép forrása: www.steiermark.com



Nárcisz Fesztivál

Idén 56. alkalommal kerül megrendezésre a , amelynek alkalmából Bad Aussee-ben virágkarnevállal, a Grundlsee-nél pedig csónakfelvonulással tisztelegnek a tavasz előtt. Az eseményt természetesen népzene, a hagyományok tisztelete és kézműves vásár teszik teljessé. Különösen az utóbbi fontos Ausztria közepső tartományaiban, ahol kelmenyomók, kalapkészítők, népviselet- és bőrnadrág gyártók a mai napig a hétköznapi élet aktív szereplői és akik az ünnepen régi hagyományok alapján előállított termékeiket az őket megillető figyelem középpontjába helyezik.


Varázslatos Rhododendronvirágok

Irány a friss levegő és a szépséges természet! Amikor a rhododendron virágzik, sokféle kényelmes vagy sportos mozgásforma közepette élvezhetjük a határtalan illatos hegyi levegőt, ahol a test és a lélek egyszerre vágyik a kihívásra.

Igaz ami igaz, az északi hegyvidék ilyenkor még kéreti magát. De aztán egy bizonyos ponton – legkésőbb június elején – a legmakacsabb hópelyhek sem bírnak ellenállni a tavasznak. Majd miután az utolsó síelő is elhagyta a terepet, a hegyeket és a mezőket újra a túrázók, hegymászók, kerékpárosok és természetkedvelők veszik birtokba.

Túraélmény a Sonnschienalmon. Grüner See park belépőjegy és fatálas uzsonna a friss levegőn!

Piknik

Stájerország visszatér a közös étkezés sok százezer éves hagyományához és üdüléseit piknikkel-, kirándulásait teli piknikkosárral-, vagy pedig a legszebb piknikhelyszínek felsorolásával együtt kínálja.

Piknik a mezőn Frauenalpén Forrás: www.steiermark.com
Piknik a mezőn Frauenalpén
Kép forrása: www.steiermark.com



Akár egy szőlőskertben ücsörögve, akár egy Vespa motor vagy egy kerékpár nyergében, akár városlátogatáson, vagy egy wellness üdülés kiegészítéseként.. a Piknik Stájerország igazi szívügye!

 

www.steiermark.com/tavasz


Kapcsolat:
Steiermark Tourismus
St. Peter Hauptstraße 243
A-8042 Graz
Tel. +43 (0)316/4003-0
info@steiermark.com

 

Hirdetés