Szervezett túrák Szlovénia legszebb hegyvidékein

Szervezett túrák Szlovénia legszebb hegyvidékein

Hiking & Biking Slovenia
2014/05/28
Ne vesződj feleslegesen túráid megszervezésével, íme 4 remek csomagajánlat szállással, félpanzióval, transzferrel, útleírásokkal a legjobb helyekre, hegyekre! Már csak foglalnod kell! Útra fel!
Hirdetés

Via Alpina Slovenia - 5 túranap a Lila Útvonalon

A Lila Útvonal a nemzetközi Via Alpina túraútvonal részeként, három hegycsoportot köt össze Szlovéniában: a Júliai Alpokat, a Karavankákat és a Kamnik-Savinja Alpokat. Az 5 napos túra alatt megismerheted az Alpok teljes szlovén oldalát.

Kranjska Gora Forrás: slovenia.info
Kranjska Gora
Kép forrása: slovenia.info

Galériáért katt a képre!


1. nap:
érkezés a Hotel Lek****-hez, Kranjska Gorába (négy túrázó ikonnal ellátott szállodába)

2. nap: transzfer Planina pod Golico-hoz, ahonnan a túra gyalogosan folytatódik tovább a Golica csúcs (1835m) felé. Golica híres a májusban itt virágzó hegyi nárciszairól. Golicától főleg a Karavankák gerincén halad tovább a túra a legmagasabb pontig, Stolig (2236m), ahol kicsivel a csúcs alatt az éjszakát egy hegyi hüttében töltjük.
A túra ideje: kb. 7 óra, könnyű hegyi terepen

3. nap: leereszkedünk a Zavrsnica völgybe (1100m), majd ismét fel a Begunjscica hegyre (2060m), ezt követően ismét lefelé haladunk tovább a Prevala hágó (1311m, hegyi hütte) felé. Ezután Ljubelj határában elérjük a következő hüttét.
A túra ideje: kb. 7 óra, közepesen nehéz terepen

4. nap: transzfer a Dovzan szurdokon keresztül Medvodje faluba, aztán gyalog Stegovnik-ba (1692m), majd tovább lefelé egy gyönyörű ösvényen Mocnikova Planina-n át Bajte falucskáig, amely Spodnje Jezersko-ban található. Innen transzfer a Hotel Planikába, Zgornje Jezersko-ba.
A túra ideje: kb. 6 óra, közepesen nehéz hegyi terepen

5. nap: túra a Via Alpina Szlovéniában található utolsó pontjához - Jezerski Vrh (1374m) - aztán ereszkedés a völgybe.
A túra ideje: kb. 5 óra, közepesen nehéz
Délután meglátogatjuk a kalandparkot Jesersko-ban, majd transzfer a Hotel Ribno****hoz Bled-be.

Ár: 760 euro/fő, kétágyas szobában

A csomag tartalma:
- szállás túrázókra specializálódott hotelben és hegyi hüttékben félpanzióval
- a túrázók és csomagok szállítása
- turisztikai adók
- a nyugati Júliai Alpok-, és a Karavankák térképe (1:50 000)


Magasan az alpesi virágok között - Via Alpina, Piros Útvonal


Galériáért katt a képre!


Csodálatos panoráma útvonal Porezen és Crna Prst között, ahol tavasztól késő őszig különleges növényfajokkal találkozhatunk. Az út második részén 3 tipikus alpesi völgyet fedezhetünk fel a Júliai Alpokban és megfigyelhetjük az itt lakók életét és munkájukat a földeken.

1. nap: érkezés a Hotel Cerkno***-ba (négy túrázó ikonnal ellátott szállodába)

2. nap: transzfer Poce-ba, majd innen könnyű, de meredek úton haladunk Porezen felé. 2 óra elteltével elérünk egy hegyi hüttéig, majd innen lefelé megyünk tovább Petrovo Brdo irányába. Itt ismét 2 óra elteltével elérünk egy hüttét, aztán egy nehéz, meredek ösvényen tovább haladunk Crna Prst felé. Ez az út kb. 3 óra és ismét egy hüttéhez érünk.

3. nap: könnyű ösvény, helyenként nehéz, át a Za Liscem hegyi mezőn (hegyi hütte) Bohinjska Bistrica, majd Ukanc felé, a Hotel Stare-ba*** (egy túrázó ikonnal ellátott szállodába).

4. nap: túrázás Komarca-n át - kb. 3 óra (hegyi hütte), majd tovább a 7 tó túraútvonal mentén fekvő hüttéhez - 3 óra - át a 7 tó völgyén át a Dolic menedékházig - 3 óra - ahol az éjszakát is töltjük.

5. nap: túra a Triglav-hoz, Szlovénia legmagasabb pontjához - 2 óra - majd ereszkedés a Trenta völgybe, a Triglav Nemzeti Park Turisztikai Irodához*** - 4 óra.

6. nap: transzfer Vrsic-be, majd túrázás a menedékházhoz a Spicek alatt - 3 óra - ezután túra a Tamar völgybe és a Planica-ra - 3 óra -. Ezután transzfer a Vila Triglav***-ba (négy túrázó ikonnal ellátott szállodába), Kranjska Gora-ba. A csomagok is átszállításra kerülnek a Hotel Stare-ből a Vila Triglav-ba.

Ár: 590 euro/fő, kétágyas szobában
Ár hegyi vezetővel: 1440 euro/fő, kétágyas szobában (egyágyas szoba felár: 8-12 euro)

A csomag tartalma:
- szállás túrázókra specializálódott hotelben és hegyi hüttékben félpanzióval
- a túrázók és csomagok szállítása
- turisztikai adók
- a keleti-nyugati Júliai Alpok térképe (1:50 000) vezető nélküli túrázás esetében


Tolminsko és Cerkljansko túra


Kobarid Dreznica Forrás: Paolo Petrignani
Kobarid Dreznica
Kép forrása: Paolo Petrignani

Galériáért katt a képre!


Krn, Kolovrat és Porezen - három hegy, melynek mindnek megvan a saját története. A Krn és Kolovrat hegyek az I. világháború vad harcainak helyszínei voltak. Porezen pedig az 1920-as rapallói szerződés következményeit viselte éveken át.

1. nap: érkezés Kamp Korenbe, túra Kobarid történelmi túraútvonalán, vacsora Kobarid egyik éttermében. Éjszaka a Kamp Koren**** kempingben vagy apartmanban (négy túrázó ikonnal ellátott kemping).

2. nap: transzfer Dreznica-ba, majd túrázás Luznica-n keresztül a Krn-re (2245m), majd visszafelé pedig a Kuhinja fennsíkon át. Ismét transzfer a Kamp Koren-be, ahol az éjszakát töltjük.
A túra ideje: kb. 7 óra, közepesen nehéz hegyi terepen

3. nap: transzfer Kolovrat-ba, Kolovrat (1150m) bejárása, könnyű panorámaösvényen, majd ereszkedés Volce-ba, Mengore-n és Modrejce-n keresztül, Most na Soci-ba. Éjszaka a Hotel Lucija***-ban (négy túrázó ikonnal ellátott szállodában).
A túra ideje: kb. 5 óra, könnyű hegyi terepen

4. nap: transzfer Javorcába. Ahol áthaladunk a Polog, majd a Prode hegyi mezőkön, aztán átkelünk a Tolminka folyó felett kézi működtetésű kötélpályán, majd továbbhaladunk a folyó bal partján az Osojnica alatti hegyi legelő mellett. Megnézzük a Tolminka forrását, aztán a folyó jobb partján visszafordulunk a Polog hegyi mező felé, majd a Tolmin szurdok parkolójához jutunk. Innen transzfer Most na Soci-ba.
A túra ideje: kb. 3 óra, könnyű hegyi terepen

5. nap: transzfer Podbrdo-ba/Petrovo Brdo-ba, túrázás fel a Porezenre (1632m), aztán ereszkedés Cerkno-ba (323m). Éjszaka a Hotel Cerkno***-ban (négy túrázó ikonnal ellátott szállodában).
A túra ideje: kb. 6 óra, közepesen nehéz hegyi terepen

6. nap: transzfer Tuskov Gric-be (kb. 900m), túrázás a gyönyörű panoráma ösvényen Crni Vrh-en (1291m) át Blegos-ba (1563m), kis frissítés a hegyi hüttében, majd tovább ereszkedés Pocivaloba vagy Leskovicaba. A végállomás Cerkno, ahova le is túrázhatunk, de transzfert is kérhetünk, ha elfáradtunk. Éjszaka Cerkno-ban.
A túra ideje: kb. 7 óra, könnyű hegyi terepen

7. nap: Hazaút

Ár: 376 euro/fő, kétágyas szobában

A csomag tartalma:
- szállás túrázókra specializálódott szálláshelyeken, félpanzióval
- a túrázók és csomagok szállítása
- turisztikai adók
- uszodahasználat a Hotel Cerkno-ban


Pohorjei kirándulások Dobrna-tól Slovenj Gradec-ig

Ribnisko Jezero Forrás: koroska.si
Ribnisko Jezero
Kép forrása: koroska.si

Galériáért katt a képre!
 

Az 1000-1500 m magas Pohorje hegység egy kivételes jelenség Szlovéniában. A Pohorjét alkotó gránit kőzet számos kisebb-nagyobb hegyi tó és tőzegláp létrejöttét tette lehetővé. A vidéken őshonos a lucfenyő, amely a hegyoldalakat borítja. Az egész napos túrákat követően érdemes megkóstolni a helyi ételspecialitásokat, amelyeket a közelben kínálnak. A nagyrészt könnyű túrák folyamán érdemes követni a jól jelzett ösvényeket, mivel meglehetősen könnyű eltévedni a sűrű erdőben.

1. nap: érkezés Dobrna-ba, a Hotel Park****-ba (négy túrázó ikonnal ellátott szállodába), amely félpanzióval vár - vacsora, reggeli és kedvünk szerint az uszodát és a szaunát is használhatjuk.

2. nap: túraútvonal: Dobrna - Brdce - Basalisce - Javorje - Brezen - Vitanje - Sv. Vid - Ovzarjev Vrh - Rogla. Este érkezés a Hotel Roglába*** (öt túrázó ikonnal ellátott szállodába).
A túra ideje: kb. 6 óra (23 km)

3. nap: túraútvonal: Rogla - Lovrenc Lakes - Ribnisko Jezero - Ribniska Koca - Crni Vrh (Pohorje legmagasabb pontja 1543m) - Pungart. Este érkezés a Hotel Luka-ba, Pungartban.
A túra ideje: kb. 6 óra (16 km)

4. nap: túraútvonal: Pungart - Velika Kopa (Pohorje második legmagasabb csúcsa 1542m) - Partizanka üdülő telep - Kremzarjev Vrh - Kremzarjev Vrh alatti hegyi hütte - Slovenj Gradec
A túra ideje: kb. 4 óra (14 km)

Ár: 120 euro/fő, kétágyas szobában
Ár hegyi vezetővel: 8 euro/óra

A csomag tartalma:
- szállás félpanzióval
- a túrázók és csomagok szállítása
- turisztikai adók


Kapcsolat, foglalás:
Tel: +38 6 41 646 566
info@hiking.si
www.hiking-biking-slovenia.com

Hirdetés