Magasabbra, mélyebbre, távolabbra

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc
2012/12/04
Suunto Elementum - A világ vezető sport-műszer gyártójától
Hirdetés

A különleges és egyedülálló finn erdők évszázadokon keresztül inspirációt adtak a finneknek tökéletes eszközök tervezéséhez. 1936-ban, a folyadék-töltésű tájolók tömeggyártásának kidolgozásával alakult meg a Suunto cég, mely azóta élenjáró lett a mérőműszerek innovációjában és technológiájában, lehetővé téve az elképesztő emberi teljesítmények és bravúrok elérését.

A gyártó speciális Elementum-sorozata – a Terra, Aqua, és Ventus – nem csak kinézetükben nyújtják egy csúcs-kategóriás termék jellegét kifinomult stílusukkal, eleganciájukkal és robosztusságukkal, de funkcionalitások tekintetében is minden igényt kiszolgálnak, hogy mélyebbre, magasabbra és távolabb vezessenek minket.

 

Terra

A több évtizedes outdoor tapasztalat egyesül az emberöltőnyi precíziós gyártás-ismerettel ebben az órában, megalkotva egy olyan túlélő eszközt, amit mind egy városi, mind egy outdoor kalandor sem mellőzhet. A szükséges információkkal ellátva – szintemelkedés mérése a magasságméréshez, barométer az időjárás változásának követéséhez, és tájoló a navigációhoz – a Terra minden alapvető funkciót felkínál számunkra, amire bármely körülmény között szükségünk lehet.

Suunto Terra
Suunto Terra


Robosztus felépítése biztosítja, hogy megbízhatóan működjön, kondícióktól függetlenül. Korrózióálló AISI 316L rozsdamentes acél tok és a gombok, tükröződésmentes bevonatú zafír kristályüveg, csúcsminőségű LCD kijelző, és 100 méterig vízállóság jellemzi.

Legyen szó akár túrázásról, síelésről, snowboardozásról, vagy csak az irodához vezető liftezésről, a Terra magasságmérő funkciója rögzíti minden tevékenységünket.

A Terra egy gombnyomásra átalakul egy 3D tájolóvá. Ahogy az óra mozog a csuklónkon, a mozgás kompenzátor stabilizálja az adatok olvasását, és biztosítva a pontosabb mérést.

Főbb funkciók:
- idő, dátum, ébresztő
- háttérvilágítás
- magasságmérés
- barométeres nyomás és előrejelzés
- 3D tájoló
- kronográf
- ereszkedés/mászás mérés
- naplózás: utolsó 8 ereszkedés/mászás, max. magasság

 

Aqua

Időmérés kombinálva a csúcs-technológiás búváróra funkcionalitásával. Az Aqua érzékeli amikor a viselője vízbe merül, és elindítja a búvárkodáshoz szükséges funkciókat és méréseket. Ideális bármely életformához, mely kombinálja a városi életet a merülés élményével.

Az óra kialakításánál elsődleges szempont volt, hogy különlegesen robosztus legyen, de mégis könnyen használható maradjon, mely modern formavilágával önmagában is egy remekmű. Tükröződésmentes bevonatú zafír kristályüveg, IP fekete bevonatú és korrózióálló AISI 316L rozsdamentes acél tok, csúcsminőségű LCD kijelző, vízzáró tömítések és vízálló gomb-konstrukciók, valamint 200 méterig vízállóság jellemzi.

Suunto Aqua
Suunto Aqua

Az Aqua használhatóságának értéke nem csak a digitális funkcióiban rejlik, hanem a „koronában”  is, mely funkció csak ritkán található meg a digitális órákon. A „korona” lehetőséget biztosít használójának, hogy könnyedén lapozhasson a merülési naplók közt. Az óra összes gombja, ideértve a „koronát” is, víz alatt is használható!

Víz érzékelő funkciója biztosítja a búvár funkciók külön aktiválás nélküli indítását a merülés kezdetekor. Az automatikus érzékelésnek köszönhetően minden szükséges információ elérhető számunkra, még ha a felszínen is úszunk.

Főbb funkciók:
- idő, dátum, ébresztő
- háttérvilágítás
- automata merülési mód
- mélység, max. mélység
- merülési idő
- felszíni idő
- víz hőmérséklet
- merülések száma
- naplózás: utolsó 14 merülés

 

Ventus

A tökéletes yacht tökéletes kiegészítője. A rendkívül kifinomult időmérő, egy „akarom” kiegészítője a fedélzeti és szárazföldi életmódnak.

A Ventus lenyűgöző funkciói lehetővé teszik a közelgő időjárási változások jelzését, fejlett navigációs tájoló használatát és egy vitorlázási időmérőt a tökéletes verseny starthoz.
Az órát úgy tervezték, hogy ellenálljon a kemény óceáni kondícióknak, miközben stílusos maradjon. Korrózióálló AISI 316L rozsdamentes acélból készült borítás, tükröződésmentes bevonatú zafír kristályüveg, csúcsminőségű LCD kijelző és 100 méterig vízállóság jellemzi.

Suunto Ventus
Suunto Ventus

A barométer az óra körüli abszolút légnyomást méri, mely nyomásváltozásokat 12-órás grafikonon jelenít meg. A legfrissebb légnyomásiadat természetesen az idő_nézetben is látható. A légnyomás grafikon feletti piros/kék vonalak segítenek megjósolni az időjárás változását. Amikor az értékek markánsabban csökkennek, mint a piros/kék vonalak kalibrálta ingadozási lehetőség, várhatóan rosszabbodni fog az időjárás. A „koronát” forgatva a kijelzőn megnézhetjük az összes nyomás variációkat.

Megbízható társ bármely vitorlás versenyen, hisz a Ventus vitorlázási időmérője visszaszámol a verseny startjáig, mely funkciót szinkronizálhatjuk a verseny hivatalos visszaszámlálásával, és ami egyben pontos stopperként is működik.

Főbb funkciók:
- idő, dátum, ébresztő
- háttérvilágítás
- barométeres nyomás trend grafikon (12 órás)
- 3D tájoló
- vitorlázási idő
- kronográf
- naplózás: 24 órás barometrikus grafikon

  

  

Bővebb infó, holkaphatóklikk ide!

 

Hirdetés