A Suunto Ambit család Hír

A Suunto Ambit család Hír

Kakuk András
Kakuk András
2014/05/07
A Suunto top kategóriás outdoor órája az évek alatt egész családdá cseperedett. Egy jó családban mindenkinek megvan a saját szerepe. Ambitéknál sincs másképpen.
Hirdetés

Nagypapa
Suunto Ambit
A családalapító Ambit egy nagy tudású, ismerősei körében is hatalmas tiszteletnek örvendő karizmatikus egyén. Az Old School hagyományait ápolva minden tudást magába szívott. Így abban is különbözik a többi Suunto családtagtól, hogy először a család történetében kiérdemelte a a beépített GPS-t (ettől is olyan férfias a mérete). Más rokonokhoz vásárolhatunk GPS kiegészítőt, de az nem veszi fel az útvonaladat, csak a sebességet és a távot méri. Az x10-es pedig, bár GPS-szel felszerelt, kevesebb funkcióval bír. Mindenképpen az Ambit a Suunto legtöbbet tudó órája.

 

Szülők
Suunto Ambit 2 és 2S
Nagyapa első szülött gyerekei rögtön ikrek lettek. Az Ambit 2 és 2S egy időben látta meg a napvilágot. Külsőleg úgy hasonlítanak egymásra mint 2 tojás, de mindketten másra specializálódtak.... A sportolóknak fejlesztett és mérsékelt súlyú 2S a futók, bringások, vagy akár úszók számára legfontosabb információkat képes precízen szolgáltatni, míg a túrázóknak, hegymászóknak készült 2-es változat a hosszabb akkukapacitás mellett barometrikus adatokkal pontosított, fejlettebb navigációt és időjárás előrejelzési funkciókat (pl. viharriasztás) kapott.

Ezzel a megoldással céltudatosabb lett a Suunto, és így valójában olyan órákat kapunk, melyek tényleg csak a számunkra fontos funkciókat tartalmazzák.

Suunto Ambit 2 Forrás: Suunto.com
Suunto Ambit 2
Kép forrása: Suunto.com

Az Ambit 2S tanulékony leszármazottnak bizonyult és a családban először nyílt vizi úszásra is remekül használható a triatlonosok legnagyobb örömére, sőt megtanulja, és később automatikusan felismeri az úszásnemeket, méri a tempószámot, méri a megtett távolságot.

Kifejezetten triatlonosoknak kedvez az is, hogy a klasszikus szabadidős sportokon túl, egyéni multisportokat is létrehozhatunk hozzárendelve azokat az adatokat, amiket szeretnénk, hogy mérjen. Így születhet meg a kombinált edzés, vagyis kerékpár, egyéb (melyet az öltözésre lehet beállítani) végül futás. Az órán indulás előtt kiválasztjuk a megfelelő sportfunkciót és már mehetünk is edzeni.

 

Unoka
Suunto Ambit 2R
A specializációt a legújabb generáció is követte így a legfiatalabb csemete a 2R kifejezetten futókat tesz boldoggá. 2 új funkció került be az unokába, ami az elődökben nem volt elérhető.

Suunto Ambit 2R Forrás: Suunto.com
Suunto Ambit 2R
Kép forrása: Suunto.com

A Movescount-on keresztül edzésterveket lehet letölteni illetve egy automatikus lépésszámláló funkcióval bővített tudását. Mértékegysége rpm (revolutions per minute azaz keringés/teljes kör per perc) Az elődök futók számára túl sok lehetőséget tartalmaztak és mivel ez az árában is megjelent sokak számára fölösleges beruházásnak bizonyulhatott. 

A futók számára sallangoktól mentes R így nagy kedvenc lett.

  

Családi viszonyok
A Suunto Ambit család tagjai hála istennek nem zárkózott típusúak, folyamatosan igyekeznek az őket használó közösség kedvében járni, aminek legújabb megnyilvánulása az újonnan kötött együttműködés a fiatalok körében nagy népszerűségnek örvendő Strava családdal! A megállapodás örömére egy speciális ajánlattal is előálltak Suunto Sisu Challenge néven. Sisu egy finn szó ami bátorságot és elhivatottságot jelent, hogy a mai elpuhult fitalok is átérezzék a jelentés komolyságát a családok Május 17 és Június 1 között egy 65 km-es futásra hívnak mindenkit.

 

Családtagok összehasonlítása a Movescounton Forrás: Movescount.com
Családtagok összehasonlítása a Movescounton
Kép forrása: Movescount.com

 

Minden sikeres Sisu kihívót Suunto pulzusövvel és 3 hónapos Strava előfizetéssel jutalmaznak, Ambit R vásárlása esetén.

Hirdetés