Inspiráló edzések - Suunto M5 teszt Hír

Erdélyi Nándor
Erdélyi Nándor
2012/12/04
Fogyás, fittség javítás, vagy csak mozgás passzióból? Ehhez a Suunto M5 kell!
Hirdetés

A Suunto M5 egy kezdőknek kifejlesztett óra.

Azoknak készült, akik végre szeretnének barangolni egy kicsit a pulzusmérés világában és mindezt minőségi, de megfizethető órával tennék.

Az M5 előnye nem csak ár/érték aránya, hanem bővíthetősége: Footpod, Bikepod és GPS is párosítható hozzá, vagyis futás és kerékpár során is mérheted a megtett távolságot és az aktuális sebességed.

Megelőző Suunto tesztjeink során inkább a profi atlétáknak szóló szerkezeteket teszteltük, mint a futóknak fejlesztett Quest és a „multisport ász” Ambit. Amennyire átfogóak voltak ezek az órák, az M5 annyira egyszerű, könnyen kezelhető és világos.

 

Suunto M5
Suunto M5

Funkciók...

...minden azért, hogy megfelelően kezdj sportolni, se sokat, se keveset

• Fitnesz teszt – tudd meg, honnan indulsz, és mérd a fejlődésedet. Nem kell megijedni, ugyanis csak 1600 métert kell gyalogolni, ahogy bírsz, olyan gyorsan. Javaslom, hogy 400-as pályán tedd és egyenletes köridőkre törekedj!

• 3 egyénileg beállítható edzéscél – ha fejlődnél, ha fogynál, vagy ha csak úgy edzenél, mert ahhoz van kedved

• Napi feladat előírás hossz és intenzitás alapján

• Automatikusan frissülő heti edzéstervek

• „Real-time” edzésvezetés intenzitás alapján

• Pihenőidő kalkuláció – hogy tudd, mennyi időd van a következő edzésig

• Motiváló üzenetek

• Suunto Dual Comfort Belt - a legtöbb fitnesz géppel kompatibilis, vagyis bárhol használhatod

• Edzésnapló a Movescount.com oldalon

• Letölthető edzéstervek a Movescount.com oldalon

• Sebesség és távolság mérés (kiegészítők: Suunto Foot POD, Bike POD, Road Bike POD és GPS POD)

• Egyszerű használat

• Egyben minden: „Suunto Performance Pack” – csak multisportokhoz és futáshoz!

Az előre programozott képernyőkön követhetjük az edzésünk pillanatnyi értékeit. Természetesen az aktuális pulzus, stopper, elégetett kalória mind alapfunkció, és ha akarjuk sebesség és távolság is megjeleníthető a megfelelő kiegészítők használatával.

Szubjektív

Hiába volt már a kezemben a Suunto Ambit, a menürendszert az M5-nél újra meg kellett tanulnom, mert teljesen különböző a két "szisztem". Miután kiismertem, egy tényleg könnyen kezelhető, egyébként rendkívülien mutatós pulzusmérő órát kaptam, ami azt csinálja, amit akarok.

Azt döntse el mindenki maga, mennyire érzi fontosnak a motiváló szövegek olvasását edzés közben (én jobban hiszek a maximumra tekert hangerőben), ám biztos vagyok benne, hogy sokan fogják szívesen figyelni ezeket és sokakat fog átlendíteni a holtponton.

Ja, és még egy, ami azonnal szembetűnt: a Suunto M5 könnyű és kényelmes. Imádtam az óra szíján az óriási hézagokat, amiktől nem izzadt be a csuklóm. A 40 grammjával pedig sokszor olyan volt, mintha nem lett volna a karomon semmi.

Az pulzusmérő övről már írtam korábban. A kedvenc övem, kényelmes, könnyen tisztítható és pontos, még magas (nemzetközi) feszültségű vezetékek mellett is, ugye Pelikán elvtárs?! Az adatátvitelnél egyre kell figyelni, hogy hová tesszük használat után a bluetooth-os adatátvitelű Movestick Minit, olyan kicsi. Ezt egyébként csak betesszük egy USB csatlakozóba és mindent lépésről-lépésre megmutat, mit hogyan kell csinálni, és pikk-pakk az interneten vannak az edzéseink.

Az órát kezdőknek ajánlom, akik most kezdenek sportolni, szeretnek futni, kerékpározni. A maga egyszerűségével korosztálytól függetlenül lehet használni. Az óra használata egy tartós, fokozatos, személyre szabott terhelés alapja lehet, mely tulajdonságok nélkül nincs tartós változás e téren.

 

Bővebb infó, holkapható: klikk ide!

 

Hirdetés