Icebreaker merinó aláöltözetek a Geotrekben

Icebreaker merinó aláöltözetek a Geotrekben

Támogatott tartalom
2021/11/17
Az Icebreaker név a legtöbb komolyan túrázó ember számára ismerősen cseng, hiszen merino gyapjú alapú termékei a világ minden táján elérhetők.

Icebreaker

Magát a céget 1995-ben alapította a 24 éves Jeremy Moon, aki az akkori „műanyag” trenddel szembe menve,

természetes alapanyagok alkalmazásával szeretett volna funkcionálisan használható outdoor ruházatot létrehozni.

Akkor talált rá az egyébként már régóta ismert gyapjú egy sokkal kisebb szálátmérővel rendelkező változatára, a merinóra.

Icebreaker túraruházat a Geotrekben-3
Icebreaker túraruházat a Geotrekben-3
Forrás: Icebreaker

Már a kezdetek kezdetén nagy hangsúlyt fektetett a megfelelő minőségű alapanyag felkutatására és olyan személyes kapcsolatot alakított ki a birkatenyésztő farmerekkel, mely kapcsolatok a mai napig a vállalkozás alapját jelentik. A tesztelések során figyelembe vették (és veszik is) az állatok tartási körülményeit és bebizonyosodott számukra, hogy a hagyományos tartás során sokkal jobb minőségű gyapjú nyerhető, mint nagyipari környezetben.

Merinó gyapjú

A merinó gyapjú nem csak azért lett jó alternatíva a sportruházat gyártásban, mert az akkor menő anyagokkal ellentétben természetes volt, hanem azért is, mert kiváló súly-szigetelés aránnyal rendelkezik és súlyának 35%-át tudja úgy felszívni folyadékban, hogy viselőjének még nincs nedvesség érzete. Ráadásul maga az anyag antibakteriális is, így kevésbé büdösödik. Többféle szövési eljárással és részben szintetikus szövetszálak alkalmazásával az Icebreaker saját technológiákat dolgozott ki, melyekkel az outdoor sportok különböző felhasználási területeit célozzák meg.

Icebreaker túraruházat a Geotrekben-2
Icebreaker túraruházat a Geotrekben-2
Forrás: Icebreaker

A klasszikus gyapjú meglehetősen „szúrós” viselet, ellentétben a merinóval, mely vékonyabb szálainak köszönhetően alapban puha tapintású, azonban az Icebreaker igyekszik ezen a területen is fejlődni és még kényelmesebb anyagokat létrehozni. Legújabb fejlesztésük egy 15,5 mikronos szálvastagságú merinó anyag, mely az eddigieknél még 25 %-kal vékonyabb szálakat tartalmaz, ez által még puhább viselési érzést kelt. A prémium minőségű termékek már ebből az alapanyagból készülnek.

Icebreaker túraruházat a Geotrekben-1
Icebreaker túraruházat a Geotrekben-1
Forrás: Icebreaker

A világ előrehaladtával a cég teljes mellszélességgel részt vesz a fenntartható jövő kialakításában és a tervek szerint 2023-ra termékeik egyáltalán nem tartalmaznak majd semmilyen szintetikus anyagot. Termékpalettájuk, ahogyan célcsoportjuk is nagyon széles, gyakorlatilag próbálják lefedni a teljes aktív társadalmat.

Icebreaker merino aláöltözet a Geotrekben

Magyarországon a Geotrek webáruházában és győri üzletében érdemes keresni termékeiket, ahol széles választékból lehet válogatni!