Icebreaker commute Hír

Mozgásvilág.hu
2012/04/03
Városi kerékpározás!  Aki gyakorlott e téren, tudja, hogy a kitartás kulcsa többek között a megfelelő öltözet.
Hirdetés

Városi kerékpározás! Hál’ Istennek egyre többen választják ismét a közlekedési eszköznek a bringát. És nem csak a hős fiatal bringásokra gondolunk, hanem a jól szituált középkorúakra is. A benzin árát elnézve valószínű, hogy egyre több hölgy és úr fog átülni a nyeregbe - szerencsére.

 

Icebreaker Commute

 

Aki gyakorlott e téren, tudja, hogy a kitartás kulcsa többek között a megfelelő öltözet. Sokan hamar feladhatják a bringázást, ha az első szél átfújja őket, vagy az első melegebb napon jól leizzadnak. Átlagos utcai ruhánk nem feltétlen tökéletes kerekezésre. Sokan választják a „profi” kerékpáros ruházatot: laszteksz gatyó, klipszes pedál, bringás mez, stb… Azért valljuk be, ez nem a szokásos „biznisz lájk” megjelenés.

A hazai választék utcai kerékpáros viseletben egyelőre szegényes, annak ellenére, hogy bringabolt van bőven. Nyugati példákból okulva, talán azért, mert nincs is meg rá a megfelelő kereslet.

 

Icebreaker Commute

 

Milyen a jó városi kerékpáros ruházat? Jól szellőzik, melegít, ha hideg van, de hűsít, ha meleg. Gyakran ugyanazokat a technikai alapanyagokat (pl.: windstopper) használják a gyártók, mint a magas árkategóriás hegymászó öltözékeknél.  Érthető is, hiszen nem jó, ha a kimelegedett bringás a széltől tüdőgyuszit kap, igaz-e? Ráadásul mindezeket úgy, hogy elegáns is legyen a ruhadarab rajtunk.

 

Icebreaker Commute

 

Mindezt tudja az Icebreaker Commute . Az Icebreaker alapanyaga a merinó gyapjú . Ez már önmagában is elég különleges, mert a merinó bárányok az alföldtől kezdve a magashegyekig, mindenütt jól érzik magukat a bőrükben (vagyis gyapjújukban). A merinó bari, ezt a tág túlélőképességét gyapjának köszönheti, ami jól szellőzik nyáron, kiválóan hőszigetel télen, ráadásul átlagon felülien puha és könnyű. Jó tulajdonságai között kiemelendő, hogy nem tartja a kellemetlen szagokat , ami munkába kerózásnál kifejezetten előny!  Erről a tulajdonságáról írtunk már korábbi tesztünkben.

 

Tapasztalatunk is azt mutatja, hogy ha mégis sikerül jól átizzadnunk, egy rövid szellőztetéssel, legrosszabb esetben egyszerű mosással (különleges gyapjú mosószer nem is ajánlott!) eltávolítható a kellemetlen szag, mely a szintetikus anyagoknál lehetetlen.

Szóval van egy olyan ruhadarabunk, ami kiválóan véd a hidegben, jól szellőzik melegben és kevésbé tartja az izzadságszagot! Jó kiindulási alap!

 

Icebreaker Commute

 

A Commute felsőnk egy második réteg, hívhatjuk pulcsinak, vagy kardigánnak. A 2 dolog, amitől nem véd: az eső és a szél. A gyapjú önmagában erre nem alkalmas, nem is ez a célja. Nem kell ettől megijedni egészen 15 fokig, még ha fúj is a szél, egy pólón viselve bőven elég. Mellkason nem fúj át minket, csak a karunkon.

A Commute dzsekink ráadásul igen jól megtervezett, csinos darab. A dizájnra a minimalizmus jellemző. Színválaszték a feketében kimerül, de ezt kellemesen megbolondították piros varrásokkal és szegélyekkel.

 

Icebreaker Commute

 

Szabásánál figyelembe vették a kerós igényeket , hátul szépen védi derekunkat, ráadásul belül szilikon csík biztosítja, hogy ne csússzon fel mozgás közben. A zsebek elhelyezése 2 oldalon, a hagyományos utcai viseletet erősítik.

 

Icebreaker Commute

 

A zipzár tetején kis fül védi a nyakunkat a becsípődéstől. A hátán elhelyeztek egy kisebb fényvisszaverő csíkot, ami igen hasznos tud lenni. Ellenben, ez az egy dolog, amiben kicsit hiányérzetem van, mert ide tehettek volna többet ebből. Nyílván a minimál design elképzelésekbe nem fért be, amúgy is kell a bicóra viselettől függetlenül!

 

Icebreaker Commute

 

A kinézet szubjektív , de nem hiszem, hogy bárki találna kivetnivalót ebben a jól megtervezett felsőben. Magyar piacon nem tudok hasonlóan jó technikai anyagból készült felsőt, amiben simán be tudunk ülni egy tárgyalásra rögtön azután, hogy lepattantunk a nyeregből. Este a bárban pedig egyenesen csajozós (pasizós) viselet.

 

Icebreaker Commute

  

Az Icebreaker Commute felsőt tesztelésre a  Mountextől kaptuk , Köszönjük!  Kínálatukban jó ár/érték arányú Icebreaker termékek itt.
Hirdetés