Ujjak nélkül is jól teljesít - Icebreaker GT mellény Hír

Suna - Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2012/05/02
Miért jó az IceBreaker mellény, ha ugyanezt megkapod hosszú ujjú verzióban? Merthogy ezt mondják róla.....
Hirdetés

Ezt mondják róla: Nagyon sokoldalúan kihasználható, kényelmes, testhez símuló mellény, hűvösabb napokra az új-zélandi merinó birkák gyapjából. Multisportos használatra megfelelő választás, vagyis futóknak, kerékpárosoknak, túrázóknak.  Hogy miért is menő a merinó gyapjú azt korábbi cikkünkben már fejtegettük.

82328-quantumvest.jpg

Első benyomások Alapvetően pozítivan álltam a teszthez mikor kiderült, hogy én is magamra ránthatok egy sportos darabot az Icebreaker GT szériából . Pontosabban az Icebreaker Quantum Vest -et kaphattam a kezeim közé. A mellény az első próbája során - amit még a Mountex üzlet próbafülkéjében követtem el - jól vizsgázott kényelemből, amihez jó szabása(ujjaknál, nyaknál), illetve 97%-os merino gyapjú, és 3%-os licra tartalma és könnyű súlya (260 gramm) járult hozzá, valamint praktikumból, amit 2 belső, és 2 külső zseb biztosít. A magasított nyak a Quantum mellény esetében kivételesen nem zavart, bár teljesen nem tudtam felhúzni a kétutas zipzárt - valószinűleg a vastag nyak egyéni sajátosság, és még tokám is van, de több fórumon olasvtam hasonló tapasztalatokról (lehet ők is vastag nyakkal élnek).

  

82328-quantumvestbicycle.jpg

 

Mikor jöhet jól? Hűvősebb tavaszi, és őszi napokon a futó, a kerékpáros, vagy a túra kiruccanáskor, amikor hegynek felfelé az intenzív mozgás során kimelegszünk, hátunk leizzad könnyen magunkra kaphatjuk. A mellény előnye, hogy kezünk szabadon marad, és az anyagba beleszött rugalmassságát segítő licra következtében felső testünket sem korlátozza a könnyed mozgásban, de a gyapjúnak köszönhetően mégis melegen tart, és szellőzik testünk. A szellőzést a Quantum vest oldalán található lukacsos oldalbetétek adják.

 

Icebreaker

 

A sporton kivül a mindennapokban is jó kiegészítője lehet ruhatárunknak. Munkába bringázáshoz, városi rohangáláshoz a gyengélkedő napsugarak kompenzálására az átmeneti időszakokban.

Összeségében tavaszi, vagy őszi sportolás során külső rétegként( egy hosszú ujjú aláöltőzet ajánlott), télen pedig a kabát alatt jó szolgálatot tehet. A mellény praktikus, könnyed megoldás, mely szabadabb viseletet biztosít a multisporthoz, illetve a mindennapokban,  mint egy hosszú ujjú.

 

Részletek, ár, megrendelés: klikk ide!
Hirdetés