Icebreaker Aspiring Zip Real Fleece 320 felső teszt Hír

KisDzsoni - Mozgásvilág.hu
2013/01/22
A természet ajánlata polar helyett.
Hirdetés

Az Icebreaker idén dobta piacra a Real Fleece-re keresztelt vonalát, ami a a természetes gyapjú válasza az olajszármazékokból készült és elterjedt polár pulcsikra.

Gyapjú? Sokaknak tán a nagyi pulcsija, vagy karácsonyra kapott tévénéző zoknik jutnak eszükbe, ami semmiképpen sem az a darab ami összhangban lenne a trendi outdoor vagy aprés ski divattal.

 

Az Icereaker real Flecce termékei lerombolják a hiedelmeket. Az Új-Zélandi cég nem sima gyapjúból, hanem Merino barikák gyapjújából készíti a termékeit, amiből az országukban természetesen megvan a kellő mennyiség. Nem egyszer írtunk már a Merino gyapjú előnyeiről, de megannyi zokni, aláöltöző, póló, kardigán után sem lehet megunni!

A Merino alig büdösödik, ami abszolút nem jellemző a szintetikus anyagokra. Ezen felül nem gyűrődik, nem kap lángra, hidegben fűt, melegben hűt. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy elég akár csak 1 db pulcsi az egy hetes sízésre, amihez régebben a felsorolt okok miatt jóval több ruhát pakoltunk.

 

Jómagam egy divatosan szűkre szabott, a marketingesek által Aspiring Zip-re keresztelt darabot próbálhattam. Az első ránézésre is meleg felső, a jelenlegi enyhe télben városi bringázáshoz túl melegnek bizonyult, sétára viszont tökéletesre vizsgázott. Belső címkéjén nagy számokkal virít a 320, ami a gramm/m2 értékét mutatja. Ez a súlyát, de ha úgy akarod a melegségét is mutatja. Az Icebreaker vonalában ez a legmelegebb anyag.

Számunkra ez, és a kibolyhosított belső biztosítja azt, hogy az Aspiring Zip enyhébb időben még külön felső rétegként is megállja a helyét.

  

Icebreaker Aspiring Zip Real Fleece 320
Icebreaker Aspiring Zip Real Fleece 320

  

Legtökéletesebb viszont középső rétegként viselni. Szabása többek között ezért is szűkre szabott, testhez simuló. Így könnyen felé vehetsz egy vízálló, vagy szélálló réteget, amire azért is szükséged lehet mert ez az egy amit a real fleece nem tud. Mint, minden gyapjú átengedi a szelet, és persze el is ázik.

Na ne essünk kétségbe, senki sem mondta, hogy széldzsekit kapunk. Ellenben magunkénak tudhatunk a polár pulcsinak egy olyan alternatíváját, amit nem kell levenni ha munkába megyünk, hiszen önmagéban is kellően elegáns, és igen meleg viselet.

 

Kívül 2+1 zipzáros mellzsebekbe pakolhatunk. Bár a hivatalos oldalon mp3 kimenetet is említenek, bevallom azt nem találtam meg, de ha valaki nem tud lemondani a zenehallgatásról az a 2 belső zsebbel megoldhatja a problémáit.

A logó azonos színű, a varrások és zipzárak kellő műértéssel lettek megalkotva.

Pozitívumként mondható el továbbá, hogy hátsó része hosszabbított, így jobban fedi a derekadat. Sportoláshoz - ami legyen akár sí vagy kerékpár - igen hasznos, és elengedhetetlen tulajdonság. Ráadásul a nagyid sem fog visszahívni az ajtóból, hogy vegyél már fel valamit fiam, mert megfázik a derekad!

 

Az Icebreaker Aspiring Zip Real Fleece 320 felsőt a Mountex-től kaptuk tesztelésre, köszönjük!

Klikk: Icebreaker Aspiring Zip Real Fleece 320 felső

Hirdetés