Icebreaker futózokni teszt Hír

Icebreaker futózokni teszt Hír

Kakuk András
Kakuk András
2013/04/05
Az egyik legtöbb (55%) merinó gyapjút tartalmazó zokni. A tényt, hogy ez a valaha viselt legkényelmesebb zokni, döntse el mindenki maga, de hogy az egyik legjobb futózokni amit valaha használtam az biztos. 
Hirdetés

A jó futózokni fontosságáról múltkori tesztünkben is írtunk. Hál istennek ismét egy kiváló fuszeklibe botlottunk bele, nem máshol, mint az idei Ispo kiállításon Münchenben. A kifejezetten Merino gyapjú termékeket gyártó cég fejébe vette, hogy a valaha készült legkényelmesebb zoknit produkálja.

Futózokni merino gyapjúból

Első körben 100% gyapjúban gondolkodtak, de profi tesztelőik hamar rávezették őket, hogy így nem lesz túl strapabíró a termék. A végeredmény így is az egyik legtöbb (55%) merinó gyapjút tartalmazó zokni. A tényt, hogy ez a valaha viselt legkényelmesebb, döntse el mindenki maga, de hogy az egyik legjobb amit valaha használtam az biztos.

Icebreaker Run Lite Micro
Icebreaker Run Lite Micro

Miért fontos a merinó gyapjú?


A merinó több jó tulajdonságáról sokszor írtunk már de érdemes újra elővenni párat, melyek kifejezetten fontosak egy zokni esetében.

A merinó gyapjú nem, vagy alig büdösödik.
Ez speciel igaz. Ha nem hiszed próbáld ki. Az én esetemben 5-6 futás sem után sem kellett a futózoknit kimosni. Leteszteltettem a feleségemmel is!

Kevesebbet kell mosni. Az előző tulajdonságának okán, kevesebbet kell mosni, ami miatt kevésbé használódik el, így:

- tartósabb marad
- nem nyúlik ki
- puhaságát, rugalmasságát nem veszíti el

A merinó gyapjú puha és selymes. Akik régóta hordanak gyapjú termékeket ismerik, hogy a réfo gyapjú pulcsik szúrtak, ettől komfortérzetünk nem volt tökéletes. A Merinó gyapjú ilyen szempontból inkább selyem, ez a zokninál sem utolsó!

Tesztalanyunk a Run Ultralite Micro anyagán kívül azért többet is tud:

- Speciális varrás az ujjaknál. Különösen fontos, nehogy feltörje a lábadat. Nekem mindig 50 perc környékén jön el a pillanat, amikor kiderül, melyik az igazán jó zokni? 45-50 perc alatt egy rosszabb minőségű zokniban is kibírom, de afelett kiderül...
- Megerősített sarok. Y heel-nek nevezték el azt a kialakítást, aminek köszönhetően nem csúszkál a zokni.
- A rüsztnél vékonyabbra tervezett anyag, kényelmesebb nem nyomja a cipő
- A talpnál, és rüsztnél gumírozott rész megint csak a csúszkálás ellen
- Anatómiailag kialakított ujj rész. Sok zokninál, mint itt is megjelentek a jobbos és balos formációk, azaz nem mindegy melyik zoknit melyik lábra vesszük fel. Az Icebreaker futózoknik ujj részét úgy alakították ki, hogy bal illetve jobb lábra is tökéletesen illeszkedjen.

Hirdetés