Icebreaker futózokni teszt Hír

Icebreaker futózokni teszt Hír

Kakuk András
Kakuk András
2013/04/05
Az egyik legtöbb (55%) merinó gyapjút tartalmazó zokni. A tényt, hogy ez a valaha viselt legkényelmesebb zokni, döntse el mindenki maga, de hogy az egyik legjobb futózokni amit valaha használtam az biztos. 
Hirdetés

A jó futózokni fontosságáról múltkori tesztünkben is írtunk. Hál istennek ismét egy kiváló fuszeklibe botlottunk bele, nem máshol, mint az idei Ispo kiállításon Münchenben. A kifejezetten Merino gyapjú termékeket gyártó cég fejébe vette, hogy a valaha készült legkényelmesebb zoknit produkálja.

Futózokni merino gyapjúból

Első körben 100% gyapjúban gondolkodtak, de profi tesztelőik hamar rávezették őket, hogy így nem lesz túl strapabíró a termék. A végeredmény így is az egyik legtöbb (55%) merinó gyapjút tartalmazó zokni. A tényt, hogy ez a valaha viselt legkényelmesebb, döntse el mindenki maga, de hogy az egyik legjobb amit valaha használtam az biztos.

Icebreaker Run Lite Micro
Icebreaker Run Lite Micro

Miért fontos a merinó gyapjú?


A merinó több jó tulajdonságáról sokszor írtunk már de érdemes újra elővenni párat, melyek kifejezetten fontosak egy zokni esetében.

A merinó gyapjú nem, vagy alig büdösödik.
Ez speciel igaz. Ha nem hiszed próbáld ki. Az én esetemben 5-6 futás sem után sem kellett a futózoknit kimosni. Leteszteltettem a feleségemmel is!

Kevesebbet kell mosni. Az előző tulajdonságának okán, kevesebbet kell mosni, ami miatt kevésbé használódik el, így:

- tartósabb marad
- nem nyúlik ki
- puhaságát, rugalmasságát nem veszíti el

A merinó gyapjú puha és selymes. Akik régóta hordanak gyapjú termékeket ismerik, hogy a réfo gyapjú pulcsik szúrtak, ettől komfortérzetünk nem volt tökéletes. A Merinó gyapjú ilyen szempontból inkább selyem, ez a zokninál sem utolsó!

Tesztalanyunk a Run Ultralite Micro anyagán kívül azért többet is tud:

- Speciális varrás az ujjaknál. Különösen fontos, nehogy feltörje a lábadat. Nekem mindig 50 perc környékén jön el a pillanat, amikor kiderül, melyik az igazán jó zokni? 45-50 perc alatt egy rosszabb minőségű zokniban is kibírom, de afelett kiderül...
- Megerősített sarok. Y heel-nek nevezték el azt a kialakítást, aminek köszönhetően nem csúszkál a zokni.
- A rüsztnél vékonyabbra tervezett anyag, kényelmesebb nem nyomja a cipő
- A talpnál, és rüsztnél gumírozott rész megint csak a csúszkálás ellen
- Anatómiailag kialakított ujj rész. Sok zokninál, mint itt is megjelentek a jobbos és balos formációk, azaz nem mindegy melyik zoknit melyik lábra vesszük fel. Az Icebreaker futózoknik ujj részét úgy alakították ki, hogy bal illetve jobb lábra is tökéletesen illeszkedjen.

Hirdetés
Hirdetés