Pucér-bringás életérzés Icebreaker mezben Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2012/05/30
Nyári bringatúrán, vagy kerékpárversenyen szívesen tekernék pucéran de a közszemérem érdekében inkább vettem egy Icebreaker mezt.
Hirdetés

 

No persze nem nudista hajlamaim kielégítése miatt szeretném minimálisra csökkenteni a testemet fedő ruházatot, hanem a komfort miatt. Hosszú, akár több napos bringatúrán, ahogy egyre fáradok, már minden apróság képes zavarni. Megérzem a varrásokat, a nehezen lélegző anyag súrlódását, ésatöbbi ésatöbbi.

Rengeteg márkának vannak nagyon jó kerékpáros mezei a legkülönfélébb technikai (mű)anyagokból: kényelmesek, praktikusak, viszont a több napos megpróbáltatást már kevés viselik méltósággal. Büdösödik, az izzadtság mentén kicsapott sótól keményebb és dörzsölősebb lesz az anyag - amit mondjuk egy nap végi gyors, szappanos öblítéssel lehet orvosolni, lévén gyorsan képesek megszáradni. Ha nem vagy az a mosómisi fajta, vagy az útvonal nomád jellegéből adódóan sanszos, hogy nem lesz mosásra alkalmas vízlelőhely, akkor jönnek a már említett gondok.

Igen, tudom, hogy lehet több mezt is vinni az útra, de akkor a csomagunk mérete kezd szépen növögetni.

  

Icebreaker

 

Icebreaker Mens SS Team Jersey

Merinó gyapjú

A speciális ötvözetű anyagok helyett az Icebreaker kerékpáros mezt az általunk  már többször dícsért merinó gyapjúból készítették. A merinó szálai jóval finomabbak a hagyományos gyapjúénál, ami hatékonyabban lélegzik és kellemesen szárazon és hűvösen tart nyári melegben is.

A gyakorlatban ez annyit tesz, hogy eszméletlen természetes érzés merinó gyapjúból készült ruhát viselni. Szellős, puha, könnyű, tényleg olyan, mintha nem lenne rajtam semmi. Ha ez nem lenne elég szellős, a hátrészen további szellőzőpanelek kaptak helyet.

Az anyagválasztás tehát egyértelműen csillagos ötös! Bele lehet izzadni, de több nap után sem veszít komfortjából és bár virágillatú nem lesz, egy laza szellőztetés után senki nem fog szag alapján aprót dobni a kulacsunkba.

 

Mérete, szabása

Elsőként a gallérnál kezdtem érezni, hogy van rajtam valami, de annak is az az oka, hogy a méretet nem a legjobban választottam meg. Az a helyzet ugyanis, hogy ha sportruházatról van szó, akkor szeretem a testhez símuló méretet választani, viszont az Icebreaker SS alapvetően lazább szabásúra van tervezve. Éppen ezért, ami pont testhez simuló, az igazából kisebb méret eggyel, mint amire a nem éppen bringás testalkatom alapján szükségem lenne (179cm magasságomhoz és 84kg testsúlyomhoz az L-es illik igazán, nem az M-es). Ezt a gyári specifikációknál "for riding comfort"-nak, vagyis laza illeszkedésnek nevezik, úgyhogy ezzel igazolták is a meglátásomat.

  

Megjelenés, praktikumok

A kényelmi extrák persze nem állnak meg az anyagválasztásnál. A mellrészig lehúzható zipzár a nyaknál kapott egy anyagráhajtás t, hogy ne macerálja az ádámcsutkámat. A  hosszított derékrész en belül szilikoncsík tartja helyén a mezt.  A karok végén és hátul  fényvisszaverő matricák  és csíkok adnak némi plusz láthatóságot, amit tovább növel az  ujjak és a mellrész neonsárga színe. Dizájn tekintetében szerintem lehetne valamivel fiatalosabb és dinamikusabb, de ez abszolút ízlés dolga (irodán belül például alul is maradtam ezzel a véleménnyel).

  

Icebreaker

 

Hátul 3+2 zseb található: három mély zseb, melyek közül az egyikben egy plusz pici mp3-tartó zseb került, a test felé zsinórkivezetéssel. Ebbe a kis zsebbe nagyobb okostelefon már nem fér be, inkább csak egy kisebb mp3-lejátszó (ha nagyon akarom, akkor a nagy zseben keresztül nagyobb eszközből is kivezethető a füles zsinórja). A második +1 egy külső, zipzáras zseb. A zipzár húzókáján egy karika található, ami nagyon jó szolgálatot tett azokban az esetekben, amikor menet közben hátranyúlva kellett hozzáférnem a zipzáros zseb tartalmához. Sok kerékpáros meznél lehetetlen egy kézzel kinyitni a hátsó zipzárakat.

  

Összegzés

Az Icebreaker Men SS Team Jersey -t első sorban kerékpártúrázóknak ajánlom, de akár versenyzéshez is azoknak, akik a lazább ruházatokat kedvelik. A merinó gyapjú az egyik legjobb sportruházat alapanyag , amivel valaha találkoztam. Szívesen venném, ha itthon jobban elterjedne, mert egyelőre igencsak kicsi a választék.

 

Bővebb infók, ár, satöbbi: klikk ide! 

 
Hirdetés