Hótalpas- és szánhúzó túra huskykkal, valamint osztrák hütte élmények Hír

Mozgásvilág.hu
2011/11/29
„A különleges dolgokat nem lehet elmondani, át kell élni őket!”
Hirdetés

Tudtad, hogy a Szibériai huskynak a története majdnem 10.000 éves? Ez, a szánhúzásra született kutya a Kamcsatka-félszigetről származik, de ma már fellelhető szinte az egész világon. Nagy szerepet játszott az alaszkai aranyláz idején, mint szánhúzó. A husky imád dolgozni, akkor boldog, ha havas tájon órákon át húzhatja a szánt. Rendkívül szelíd, barátságos kutya, és ezeket a tulajdonságait most mi is megtapasztalhatjuk!

Valószínűleg sokan találkoztunk már a szánhúzással, mint sporttal, vagy mint munkával. Azt is valószínűsítem, hogy sokunknak megfordult a fejében, hogy bizony jó lenne ezt kipróbálni. Ehhez most nem kell messzire utazni, ugyanis ezt a programot most beilleszthetjük akár a sívakációnkba is. Bad Kleinkircheim közelében ugyanis szervezetten tehetjük meg mindezt, azzal a fantasztikus lehetőséggel, hogy mi magunk vezethetjük a két kutya által húzott szánt .

  

82014-Menet-k-zben.jpg

 

Részletek

Foglalható Időpontok : - 2013. január 15. és 16. - 2013. január 29. és 30. - 2013. március 1., 2. és 3.

-    20-25 fő vehet részt a husky túrán -    2 kutya húz egy szánt egy emberrel -    10 éves kor felett lehet csak kipróbálni -    jelenleg nincs kisgyermekes szánhúzó program lehetőség -    egy kör kb. 1,5 óra és kb. 12 fővel megy, aztán csere

 

82014-Huskyk.jpg

 

Program bontás : 9:15 – találkozó a Bach síiskola irodájánál, üdvözlés és a felszerelések kiadása, majd felliftezés a Maibrunn állomásra (1790 m), a túravezetők rövid oktatást tartanak a hótalpak használatáról, ezután elindul a túra a Feldpannalm mélyhavas ösvényein .

12:00 – érkezés egy hamisítatlan hüttéhez, ahol a résztvevők a hóbárnál egy eredeti karintiai „Frigga” ebédre hivatalosak. A Frigga egy Holzfalli-módra készült főétel, amelyet nyílt lángon sütnek meg helyi szalonnából, krumpliból és kiváló sajtból.

13:00 – Szánhúzó túra huskykkal: kb. 12 fős csoportokra osztva indulnak a résztvevők a szánokkal, aztán cserélnek a csapat másik felével. Sem a hótalpazásnál, sem pedig a szánhúzásnál nem kell gyakorlattal rendelkezni, a programot kezdők is jól teljesítik. A vezetők a résztvevők épségéről és persze a jó hangulatról is gondoskodnak! Uzsonnaként a hüttében eredeti karintiai menü vár: helyi gazdaságból származó alapanyagokból készült kenyér, sonka, sajt, karintiai vajas kalács és kávé      

1 6:00 – az uzsonna után szánkóra pattanva a völgy felé csúszik a kis csapat, majd transzferrel a kiindulási pontra szállítanak.

17:30 – érkezés Bad Kleinkircheimbe

Felszerelés javaslat : téli öltözet (síruha), stabil bakancs, sapka, kesztyű, nap elleni védelem

Időjárástól függő változtatások jogát fenntartjuk!

Árak : 65 EUR/fő a Bad Kleinkircheim kártyával rendelkezőknek 95 EUR/fő a Bad Kleinkircheim kártyával nem rendelkezőknek A fenti árak az adót tartalmazzák.

Az árak tartalmazzák : -    hótalpas túra és felszerelés -    Frigga és egy ital -    husky túra -    uzsonna -    szánkózás -    transzfer

Az árak nem tartalmazzák : -    felvonó jegy árát -    uzsonna alkalmával fogyasztott italok költségét

  

82014-Sz-n.jpg

 

Információ, foglalás: Ski- & Sportschule Krainer A-9546 Bad Kleinkircheim – Tel: +43/4240/710, Fax: +43/4240/710 4 Mobil: +43/699/188 177 30 info@sportschule.at , www.sportschule.at
Hirdetés