Menü

2010.04.15.     Hozzászólás 0

Gyertek ki a Vadasparkba! - túra

Az útvonal érinti az Irhás-árkot, a Frank-hegyi turistaházat, a Végvári-sziklát, Makkosmárián a Kegytemplomot, a Csacsi-rétet, a Virág-völgyet, majd a cél a Budakeszi Vadaspark.


A Tipográfia Testedző Egyesület Természetbarát Szakosztálya és a Budakeszi Vadaspark a Föld Napja rendezvénysorozat részeként 2010. április 24-én Gyertek ki a Vadasparkba! néven családos teljesítménytúrát rendez a Budai-hegységben. A túrára bárki jelentkezhet, aki átlagos fizikai állapotban érzi magát.

A túra távja 15 km, szintemelkedés 500 méter, A rendezők a teljesítéshez 6 óra szintidőt határoztak meg, ami akár egy 5-6 éves kisgyermekek számára is bőven túl van a reális időtartamon.

 

A túrához kedvet érzőket, a tavaszi erdő szépségében gyönyörködni vágyókat a Széchenyi-hegyen, a Gyermekvasút végállomásán, 8-11 óra között várják.

Az útvonal érinti az Irhás-árkot, a Frank-hegyi turistaházat, a Végvári-sziklát, Makkosmárián a Kegytemplomot, a Csacsi-rétet, a Virág-völgyet, majd a cél a Budakeszi Vadaspark.

 

Útközben a résztvevők energiapótlásáról frissítővel, édességgel gondoskodnak, míg a célban minden teljesítőt emléklappal és emléktárggyal jutalmaznak a rendezők. Továbbá minden célba érő az oklevelének felmutatásával kedvezményesen tekintheti meg a Budakeszi Vadasparkot, ahol február óta – a park több évtizedes életében először – két barnamedvét is megtekinthetnek a látogatók.

 

A túra nevezési díja: 500 Ft/fő.

Tehát nevezés a túra rajtjában a Gyermekvasút Széchenyi-hegyi végállomásán április 24-én, 8 és 11 óra között. A nagyobb csoportok előzetes jelentkezését köszönettel veszik a szervezők.

A rajt a Városmajorból - 20 percenként - közlekedő Fogaskerekűvel közelíthető meg. A rajtot táblák jelzik majd.

 

Rendező: Máté István. Telefon: (20)913-3899; E-mail: mate.istvan1@chello.hu
Honlap: www.budaikilatok.hu

A Gyertek ki a Vadasparkba! túra része a Budapest Kupa és a Cartographia Kupa túrasorozatnak is.
Az egyetemeken és főiskolákon testnevelés helyett a teljesítménytúrázást választók részére a rendezők külön igazolást állítanak ki a részvételről!

Olvass többet a témáról: vadaspark, túra