Gyertek ki a Vadasparkba! - túra Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2010/04/15
Az útvonal érinti az Irhás-árkot, a Frank-hegyi turistaházat, a Végvári-sziklát, Makkosmárián a Kegytemplomot, a Csacsi-rétet, a Virág-völgyet, majd a cél a Budakeszi Vadaspark.
Hirdetés
A Tipográfia Testedző Egyesület Természetbarát Szakosztálya és a Budakeszi Vadaspark a Föld Napja rendezvénysorozat részeként 2010. április 24-én Gyertek ki a Vadasparkba! néven családos teljesítménytúrát rendez a Budai-hegységben. A túrára bárki jelentkezhet, aki átlagos fizikai állapotban érzi magát.
A túra távja 15 km, szintemelkedés 500 méter, A rendezők a teljesítéshez 6 óra szintidőt határoztak meg, ami akár egy 5-6 éves kisgyermekek számára is bőven túl van a reális időtartamon.
 
A túrához kedvet érzőket, a tavaszi erdő szépségében gyönyörködni vágyókat a Széchenyi-hegyen, a Gyermekvasút végállomásán, 8-11 óra között várják.
Az útvonal érinti az Irhás-árkot, a Frank-hegyi turistaházat, a Végvári-sziklát, Makkosmárián a Kegytemplomot, a Csacsi-rétet, a Virág-völgyet, majd a cél a Budakeszi Vadaspark.
 
Útközben a résztvevők energiapótlásáról frissítővel, édességgel gondoskodnak, míg a célban minden teljesítőt emléklappal és emléktárggyal jutalmaznak a rendezők. Továbbá minden célba érő az oklevelének felmutatásával kedvezményesen tekintheti meg a Budakeszi Vadasparkot, ahol február óta – a park több évtizedes életében először – két barnamedvét is megtekinthetnek a látogatók.
 
A túra nevezési díja: 500 Ft/fő.
Tehát nevezés a túra rajtjában a Gyermekvasút Széchenyi-hegyi végállomásán április 24-én, 8 és 11 óra között. A nagyobb csoportok előzetes jelentkezését köszönettel veszik a szervezők.
A rajt a Városmajorból - 20 percenként - közlekedő Fogaskerekűvel közelíthető meg. A rajtot táblák jelzik majd.
 
Rendező:  Máté István. Telefon: (20)913-3899; E-mail: mate.istvan1@chello.hu Honlap:
A Gyertek ki a Vadasparkba! túra része a Budapest Kupa és a Cartographia Kupa túrasorozatnak is. Az egyetemeken és főiskolákon testnevelés helyett a teljesítménytúrázást választók részére a rendezők külön igazolást állítanak ki a részvételről!
Hirdetés