Burgenland, a sportparadicsom: minden, amit tudni kell

Burgenland, a sportparadicsom: minden, amit tudni kell

Arday Attila
Arday Attila
2020/01/31
Burgenland a kerékpárosok paradicsoma, de futáshoz, gyalogtúrához, vitorlázáshoz, szörfhöz és megannyi más sportághoz is tökéletes választás. Íme a legfontosabb tudnivalók.
Hirdetés

Burgenland, vagyis Őrvidék, Ausztria legkeletibb tartománya, egyben a legnyugatibb elcsatolt magyar terület, amely a múltjának és a tájképének köszönhetően is közel állhat a szívünkhöz. Nem tipikusan osztrák vidék, még nem igazán Alpok, de közelít. Burgenland magyarországihoz hasonló mérető hegyeit, dombjait és a csodálatos Fertő-tó környékét kerékpározásra, lovaglásra alkotta a Teremtő – és nem annyira sízésre, szemben Ausztria nyugatabbi tartományaival.

Burgenland két keréken, lóval, görkorcsolyával, gyepen és vízen

2500 kilométer kerékpárút és 1300 kilométer lovastúraút vár Burgenlandban. Az egyik legszebb és legnépszerűbb kerékpáros út a Fertő-tó körül vezet, de másképp is lehet gurulni errefelé. Burgenland büszkélkedhet a Rolling Areával, ahol a görkorcsolyával 45 kilométernyi pályán lehet száguldani. Aki sétáló sportra vágyik, azt Ausztria legnagyobb golfpályája várja, a Fertő-tó pedig az állandó szeleknek köszönhetően a vitorlázók és a szörfösök paradicsoma.

Ha a túrázás és azon belül az Alpannonia panorámaút, továbbá a vízi sportok érdekelnek, itt találhatsz részletesebb információkat.

Burgenland, a bringások paradicsoma

Burgenlandot bringás paradicsomnak is tartják, és méltó rá. Ha a TOP kerékpártúrák, az e-bike-túrák, a szervízek érdekelnek, továbbá online túravezető, ingyenes mobilapplikáció és szálláshelyek, erre menj tovább.

Ha a biciklit választod, és érdekel, Burgenland milyen látnivalókkal vár a Vasfüggöny kerékpárút vonalán – kastélyok, történelmi helyek, múzeumok, borospincék, élménypark – kattints ide.

A Fertő tó Burgenland legsokoldalúbb helyszíne

A Fertő-tó rendkívüli szépsége többek között e-bike-kal is tökéletes élmény, mondjuk egy picit hosszabb hétvégére. Itt egy hat településen áthaladó háromnapos e-bike túra beszámolóját találod.

A Fertő-tó kerékpárút térképét itt ismerheted meg alaposan

Burgenlandban a Fertő-tó Nemzeti Parkban 382 kilométer futóparkot is találsz. Ez egész Ausztria legnagyobb futóparkja, 49 futóútvonallal. Tippek és élmények a futóparkkal kapcsolatban itt.

A Fertő-tó a helyszíne többek között a 24 órás Burgenland Extrémnek, ami a 113 kilométeres távja mellett az időpontja, így az időjárása miatt is extrém futóesemény. Az élménybeszámolót itt olvashatod.

Hirdetés