Burgenland-Trails: Éld át a végtelen suhanást

Burgenland-Trails: Éld át a végtelen suhanást

Támogatott tartalom
2023/10/13
Ausztriában Lockenhaus (Léka) és Rechnitz (Rohonc) települések között nagyjából 40 kilométeren át húzódik a Kőszegi-hegység, ahol nem csak Burgenland tartomány legmagasabb pontját, az Írottkőt (Geschriebenstein) találjuk, de Európa egyik legszebb hegyikerékpáros pályarendszerét is: a Burgenland-Trailst.

Végtelen panoráma, a természetes domborzathoz igazodó finom vonalvezetés, a hegybe mélyült egykori szekérutak, szurdokok és letörések ugratókkal színesítve. A Burgenland-Trails maga a paradicsom a hegyikerékpárosok, E-mountainbike-osok, endurosok, downhillezők, családok és természetkedvelők számára.

Mi teszi olyan különlegessé a Burgenland-Trails-t? A 300 napsütéses napnak köszönhetően a pályarendszer egész éven át használható.

Burgenland-Trails: Éld át a végtelen suhanást-3
Burgenland-Trails: Éld át a végtelen suhanást-3
Forrás: (c)Tourismusverband Südburgenland_Fotografie RobertB  

Nyomvonalak - próbáld ki mindet

Head Trail

Ezen, a 3,8 km hosszú, széles és a gyalogosokkal közösen használható nyomvonalon nem csak Burgenland legmagasabb pontjára juthatunk fel, hanem az alábbi pályák kiindulópontjaihoz is, illetve egy könnyű erdei ösvényen akár vissza a felső parkolóba.

Rechnitz Trail

A 6,2 kilométer hosszú mountain bike ösvény tuti mosolyt csal az arcodra, hiszen az egykori szekérutak által kivájt árkokon és szurdokokon át vezető ösvény igazi hullámvasút! A bevállalósabbak több technikásabb átkötő szakaszt és ugrató sort is választhatnak lefele menet. Az utolsó lejtő kitett és meredekebb szakaszán pedig a rohonci tónál fürdőzők előtt lehet vagánykodni.

Esterházy Trail

Mindközül a leghosszabb ösvény, mely 8,6 kilométeren át nagyszerű élményt kínál, még a kezdők számára is! A változatosságról több alternatív szakasz gondoskodik a Kalköfen-nél és a Lékai-tó feletti utolsó lejtőn.

Batthyány Trail

A Pannon táj panorámája és a Kőszegi-hegység festői szépsége kísér minket ezen a 7,7 kilométer hosszú és közepesen nehéz ösvényen. A Salzenstein alatt áthaladva az út meredeken ereszkedik le a fürdőtóhoz, melynek megszámlálhatatlan visszafordítói szédítő élményt nyújtanak - de a fáradtak vagy kevésbé gyakorlottak akár más útvonalon is legurulhatnak a szőlőhegyen át a borospincékhez (Heurigen) vagy vissza Rohoncra!

Burgenland Trail információs füzet

Könnyedén juthatsz fel - buszos felszállítással

Hétvégenként buszjárat áll a kerékpárosok rendelkezésre, amely egyik oldalon Rohoncról, a másikon pedig Lékáról indul, és a legmagasabb ponton található parkolóig visz - innen indul a Head Trail. A buszok szombaton és vasárnap, valamint ünnepnapokon közlekednek - forródrót: +43 660 416 16 19. Parkolni Rohoncon a tófürdőnél (Badesee Rechnitz), míg Lékán a Margit kilátónál (Margarethenwarte) és a Vár tónál (Burgsee Lockenhaus) lehet.

Burgenland-Trails: Éld át a végtelen suhanást-1
Burgenland-Trails: Éld át a végtelen suhanást-1
Forrás: (c)Tourismusverband Südburgenland_Fotografie RobertB  

Jegyek

A Burgenland-Trails ösvényeket online megvásárolható jeggyel lehet használni, melynek megvásárlásával hozzájárulsz azok fenntartásához - a jegyek meglétét a nyomvonalakon rangerek ellenőrizhetik! A felszállításra pedig jegyedet a buszon válthatod meg.

Napi trail jegy elővétel

Szálláshelyek a térségben

Gyorsíts, majd lassíts: egy nagyszerű bringázás után ne siess haza, hanem maradj egy kicsit tovább, hiszen a Burgenland-Trails szakaszain annyi a felfedezni való, hogy egy nap nem elég! A környék szálláshelyein szeretettel várnak, jobbnál-jobb kiegészítő ötletekkel a dél-burgenlandi kalandozásod idejére.

TIPP: Szállj meg egy Burgenland Card partnerszolgáltatónál, akár csak egy éjszakára is, és a szállásadótól kapott Burgenland Kártyával az itt tartózkodásod során ingyenesen használhatod a Burgenland-Trails ösvényeit!

Esemény tipp

2023. november 05., vasárnap "Téli megnyitó" a Burgenland-Trails-en. Minden információ a trails.burgenland.info oldalon!