Bringaparadicsom Burgenlandban

Bringaparadicsom Burgenlandban

Burgenland Tourismus
2015/04/21
TOP Kerékpártúrák- E-bike túrák, Online túratervező és mobil app, kerékpáros szálláshelyek, Burgenland és Neusiedler See Card üdülési kedvezménykártyák.
Hirdetés

Egyedülálló Természeti Sokszínűség

A határokon átnyúló Fertő–Fertőzug Nemzeti Park és a tartomány hat natúrparkja változatos természeti élményeket garantál. Az UNESCO-világörökséghez tartozó nemzeti parkban vezetett túrák alkalmával ismerhetjük meg a növény- és állatvilágot.

A napsütötte Burgenland megismeréséhez ideális választás a kerékpár: a tartományban mintegy 2500 kilométernyi tökéletesen kiépített és kitáblázott kerékpárút várja a biciklizés kedvelőit, amelyek északról délre, a kellemestől a komolyabb nehézségűig haladnak.

Családi kerékpározás Forrás: (c) Südburgenland Tourismus - Croce und Wir
Családi kerékpározás
Kép forrása: Südburgenland Tourismus (c) Croce und Wir

TOP Kerékpártúrák Burgenlandban

A legszebb burgenlandi látnivalókat hét válogatott kerékpártúra segítségével fedezhetjük fel, amelyek túlnyomó részt aszfaltozottak:

-  (135 km), vadregényes tájakon át vezet a nádrengeteg mentén, csodás kilátást kínálva a tóra, idilli szőlőskertek, lápok és sós tavak között.
- míg a Fertő–Fertőzugban található B20-as Lacken kerékpárútnál (48 km) a természet megfi gyelése áll a középpontban, 
- addig a  (43 km) és a Fesztivál kerékpárúton (65 km) a borok és a kulturális élmények játsszák a főszerepet,
- igazi downhill érzés vár a bringásokra a Rosalia régióban, az -útvonalon (58 km),
- míg a dél-burgenlandi "Paradies" túra alkalmával csaknem 260 kilométert tehetünk meg elektromos kerékpárral,
- Európa történetének nyomába is eredhetünk a  is ismert Eurovelo 13 (10 400 km) burgenlandi szakaszán,
- a napsütötte Közép-Burgenlandban a Sonnenland 
túrák (130 km), a Vörösbor kerékpárút (36 km), a Zöberntal-Rabnitz (36 km), az Erdei forrás kerékpárút (18 km), a Liszt túraút (27,5 km) és a Natúrpark kerékpárút, valamint számtalan további rövidebb körtúra csábít kerékpározásra,
- különösen családbarát választás a 21 km 
hosszú Termálfürdő kerékpárút.

B10 - Burgenland legismertebb és legkedveltebb kerékpárútja

Ausztria egyetlen kerékpárútja, amely ötcsillagos értékelést kapott a Német Kerékpárklubtól, vadregényes tájakon át vezet a nádrengeteg mentén, csodás kilátást kínálva a tóra, idilli szőlőskertek, lápok és sós tavak között. A tó megkerülésére vállalkozókat számtalan panzió és szálloda várja, így a kirándulás kellemes hétvégi programmá bővíthető. A kényelmes kerékpárosok pedig le is rövidíthetik az utat, és Illmitzből átkelhetnek a tavon hajóval Mörbisch am See-be, amely igazán családbarát verzió. A kerékpárút hossza: 135 km, ebből 38 km Magyarországon vezet.

Tipp: Használd ki a kerékpárok szállítására is alkalmas kompokat a Fertő tavon történő átkeléshez. A Neusiedler See Carddal meghatározott szakaszokon 50% kedvezményt is igénybe tudsz venni.

Eurovelo 13 Vasfüggöny túraút

A vasfüggöny csaknem 50 éven át keletre és nyugatra osztotta Európát. A „Vasfüggöny túraútként” is ismert EuroVelo 13-as kerékpárút az egykori határ mentén vezet. Látogass el a történelmi jelentőségű helyszínekre: a Fertő tó régióban érdemes például megnézni az andaui hidat vag a páneurópai piknik helyszínét. Néhány rövid szakasztól eltekintve a kerékpárút végig aszfaltozott.

Tipp: Tegyél egy kis kitérőt és látogass el a St. Martins termálfürdőbe, ahol kellemesen meleg termálvíz és a „Summer Island” strandfürdő vár!

Családi kerékpározás Forrás: (c) Österreich Werbung - Rainer Fehringer
Családi kerékpározás
Kép forrása: (c) Österreich Werbung - Rainer Fehringer

E-bike kerékpártúrák Burgenlandban

A tökéletesen kiépített kerékpáros infrastruktúrának köszönhetően kerékpártúrák széles választékából válogathatunk Burgenlandban. A kevésbé sportos vendégek kényelmesebb módon: e-bike segítségével is felfedezheti a környéket. Kölcsönzők és töltőállomások Burgenland valamennyi régiójában találhatók.

Közép- és Dél-Burgenland szelíd lankái, valamint a Fertő tó körül elterülő, végtelennek tűnő síkság kiadós felfedezőtúrákra csábít. A látványos természeti környezet sportolás közben, mégis kényelmesen fedezhető fel, ha elektromos kerékpárral vágunk neki a kirándulásnak.

A helyszínen is számtalan helyen bérelhetünk elektromos kerékpárt, hogy azzal induljunk felfedezőtúrára. Az e-bike egyszerre kínál különleges menetélményt és nagyfokú kényelmet. Ha elkezdjük tekerni a pedálokat, az e-bike elektromotorjai azonnal rásegítenek a hajtásra. Így olyan távokat is könnyedén megtehetünk vele, amelyeket egyébként csak autóval szoktunk.

Teljesen mindegy, hogy rövid kirándulásról vagy kiadós kerékpártúráról van szó: az e-bike nyergében ülve a mozgás egyedülálló élményt jelent.

Burgenland e-bike kölcsönzők és töltőállomások szerteágazó hálózatával rendelkezik, hogy az akkumulátorok feltöltése se jelentsen gondot.

A töltőállomások részben költségtérítés ellenében vehetők igénybe, illetve használatukhoz előzetes időpont-egyeztetés szükséges. További információk a technikai lehetőségekről/csatlakozókról, költségekről és időpontokról közvetlenül a megadott elérhetőségeken szerezhetők be.

"Paradies" E-bike túra - 260 km 3 nap alatt

Ideális választás a tapasztalt kerékpárosoknak - 260 km 3 nap alatt. 2015. április 1. és október 31. között bármelyik nap kezdhető. 260 km hosszú és mindent felvonultat, amit Dél-Burgenlandban érdemes látni, érezni és kóstolni. Három nap alatt három natúrpark, díjnyertes éttermek, borozók, szőlőskertek, csodálatos patakok és folyóvölgyek, valamint számtalan „Paradies” manufaktúra várja útközben a kerékpárosokat. Ez utóbbiakban a régió specialitásait és legfi nomabb termékeit kóstolhatjuk meg.

Kiindulópont: 7400 Oberwart, Wienerstrasse 33 – információs pont, e-bike kölcsönző, szervizállomás.

Kerékpárszervizek és kölcsönzők

Aki igazi kényelemre vágyik, az a helyszínen található számtalan szerviz- és kölcsönző egyikében bérelhet kerékpárt. További információk a foglalás menetéről, a költségekről és a kerékpárokról >> ITT << szerezhetők be.

Online túratervező és ingyenes mobil applikáció

Az online túratervezőn keresztül összesen 102, ezen belül: 86 aszfaltos, 7 mountainbike és 9 hosszútávú kerékpáros útvonalközül választhatunk és akár még otthon a fotelban ülve megtervezhetjük utazásunkat. Eme haszonos kis programon belül minden szükséges információt megtalálunk a távtól, szintemelkedéstől, nehézségi foktól kezdve, egészen a letölthető PDF, GPX vagy KML adatokig és a túrázásra alkalmas legmegfelelőbb évszakokig.

Aki pedig az online világtól még menet közben sem tud szabadulni, az ő számukra tökéletes megoldás lesz idén tavasztól a burgenlandi kerékpártúrák - Burgenland Routen - ingyenes applikáció, amely Android és iPhone készülékekre  egyaránt telepíthető. Így útközben is hasznos információkhoz juthatunk a túrával, az útvonallal vagy a szintkülönbséggel kapcsolatban.

Paradies Kilátópont Forrás: (c) Österreich Werbung - Andy Küchenmeister
Paradies Kilátópont
Kép forrása: (c) Österreich Werbung - Andy Küchenmeister

Burgenlandban minden útvonal bármely évszakban izgalmas és változatos élményt nyújt: virágtenger tavasszal, tarka nyár és ősszel narancsszínbe forduló szőlőskertek.

Pannon üdülés à la card - avagy a Burgenland Card előnyei

Burgenland Card Forrás: (c) Burgenland Tourismus
Burgenland Card
Kép forrása: (c) Burgenland Tourismus

A napfényes Burgenlandban töltött üdülés most még olcsóbb, még kényelmesebb és sokkal könnyebben tervezhető. 2015 tavaszától ugyanis a Burgenland Card a programban részt vevő partnereknél ingyenes belépésre jogosít. A bankkártyához hasonló univerzális vendégkártyát elfogadják a tartomány kiemelt kirándulóhelyein, valamint legnépszerűbb szabadidős és kulturális létesítményeiben is.

Előnye a vendégek számára egyértelmű: elég egyszer fizetni, ezt követően gondtalanul élvezhetjük az üdülést. Ilyen a pannon kényelem à la card.

Szerezd be te is  már most!

Kerékpáros- és családbarát szálláshelyek

A kerékpárosbarát szálláshelyek és vendéglátóegységek feledhetetlen élménnyé varázsolják a Burgenlandban töltött üdülést. Aki izgalmas természetközeli élményekkel szeretné meglepni a gyermekeit, annak 160 falusi szálláshely kínál örömteli falusi élményeket. A for Family szálláshelyeken pedig garantált a felhőtlen családi kikapcsolódás.

Hirdetés