Az új Olympus Tough! TG-5 fényképezőgép kiváló társ Hír

Az új Olympus Tough! TG-5 fényképezőgép kiváló társ Hír

(X) - Támogatott tartalom
2018/05/23
Az Olympus Tough! sorozat új csúcsmodellje a high-end képminőség, a zsebméret által kínált hordozhatóság és a különleges ellenálló képesség kiváló ötvözete.

A kategória legjobbja most még jobb - ha az igazán kemény, bárhová magunkkal vihető fényképezőgépet keressük újabb és újabb kalandjaink legkiemelkedőbb pillanatainak megörökítéséhez.

 

Az új extrém-ellenálló Olympus Tough! TG-5 fényképezőgép minden helyzetben kiváló társ!

Az Oympus Tough! TG-5 bírja a gyűrődést! Forrás: (c) olympus.eu
Az Oympus Tough! TG-5 bírja a gyűrődést!
Kép forrása: (c) olympus.eu
 

A TG-5 fényképezőgéppel az Olympus legújabb Tough! csúcsmodelljét mutatja be – vele együtt pedig komoly fejlesztéseket is. Az élvonalat képviselő, szuper-fényerős 25-100mm* 1:2.0 objektívet vadonatúj szenzor és a legmodernebb TruePic VIII képprocesszor egészíti ki – ezáltal jelentős előrelépést tapasztalhatunk a gyorsaság és képminőség terén is, bármilyen környezetben.

Az új videofelvételi mód jellemzői, a 4K és a nagysebességű, 120FPS Full HD felvételkészítés kivételes minőségű lassított lejátszást tesz elérhetővé. Mindezek mellett új, még egyszerűbben kezelhető vezérlőelemeket, illetve a páralecsapódást megakadályozó kétrétegű objektív-védőüveget találunk – ami kiváló használhatóságot eredményez, hiszen a Tough! gépeket a legzordabb környezetben is használjuk, ahol ezek a jellemzők számottevő előnyöket jelentenek.

Tehát: mindazok, akik szeretnék megosztani kirobbanó nyaruk látványos pillanatait, ne is keressenek tovább! Az új Tough! TG-5 vörös és fekete színben, június közepétől érhető el!

A fotózás igazi élmény az Olympus Tough! TG-5-tel Forrás: (c) olympus.eu
A fotózás igazi élmény az Olympus Tough! TG-5-tel
Kép forrása: (c) olympus.eu


Nyáry Tamás, az Equinox Trekking Club Egyesület vezetőjének véleménye a Tough! TG-5 modellről:

"Hiperaktív természetjáróként sok esetben fordul elő velem, hogy az időjárás szélsőségessé válik amikor kint vagyok az erdőben, és ilyenkor kifejezetten jól jön, hogy egy olyan gép mint az Olympus Tough! TG-5 nem retten meg attól, ha víz éri, és nagyon esős időben is helytáll.

Vízállóságának köszönhetően a természet azon arculata is megörökíthető, amely esőben, magas páratartalom esetén fordul elő, hisz az sem kevésbé szép, mint a napfényes. Kicsi és kompakt mérete miatt bárhol jól tudom használni a terepen, nem okoz problémát a súlya, a tárolhatósága, és nincs útban, nem akadályoz a mozgásban akkor sem, ha kitett, sziklás terepen visz az utam, vagy bozótosabb, sűrűbb erdőben haladok előre.

Ugyanakkor méretét meghazudtoló, széles skálán mozgó funkcionalitása lehetővé teszi, hogy különleges felvételeket csinálhassak vele, a makró fotóktól, az éjszakai fényképezésen át a timelapse videókig mindent meg lehet vele csinálni, és ezt úgy teszi, hogy közben nincsen szükség kimagasló technikai fotós tudásra, az automata beállítások megkönnyítik, hogy viszonylag gyorsan reagálva tudjak jó minőségű képeket készíteni, és ne kelljen a beállításokkal tölteni az időt, hisz az mindig drága kincs, ha terepen dolgozom.

Biztosan lenne hová fejlődni, és fotózás tanulással, meg egy manuálisan jól szabályozható nagyobb teljesítményű fényképezőgéppel fotóznám a természetet, de az általam végzett munkához tökéletesen megfelel ez a kategória, és még rá is segít a profibb képi világ megjelenítésére."

Az Olympus Tough! TG-5 külsőre is igen vonzó Forrás: (c) olympus.eu
Az Olympus Tough! TG-5 külsőre is igen vonzó
Kép forrása: (c) olympus.eu
 

Öt jellemző az outdoor sportok szerelmeseinek

A TG-5 öt fő erőssége: az extra fényerős objektív, sokoldalú makró rendszer, a kiegészítők széles választéka, valamint a Field Sensor rendszer és hozzá kapcsolódóan a beépített Wi-Fi az adatok követéséhez és megosztásához mobileszköz segítségével. Ez még csak négy – az ötödik a mára már legendává vált ellenálló képesség. A TG-5 ütésálló akár 2,1 méter magasból történő leejtés esetén***, törésálló 100kg terhelésig***, fagyálló -10°C*** hőmérsékletig, porálló és vízálló 15m vízmélységig – speciális búvártok nélkül***. A külön kapható PT-058 búvártok használatával képek és videók akár 45 méter vízmélységben is készíthetők.

Az extra fényerős 25-100mm* objektív 1:2.0 legnagyobb rekeszértéket kínál széles zoomtartomány mellett – így a TG-5 színekkel telt, alacsony képzajjal rendelkező felvételek készítését teszi lehetővé gyenge fényviszonyok esetén is, ahol a nagy zársebesség és alacsony ISO beállítás mindennél fontosabb: például 15 méterrel a vízfelszín alatt, ahol nincs szükség búvártokra, vagy kiegészítő fényforrásra. A búvárok nem csak a beépített nyomásmérőből profitálhatnak, hanem a víz alatti HDR mód használatából, mely a fényes és árnyékos területeket emeli ki. Az AF Area segítségével a fókusz megfelelő beállítása végezhető – az akár kesztyűvel is használható módválasztó tárcsával és az új vezérlőegység-kialakítással együtt minden eddiginél egyszerűbben.

A látványos természetfotókhoz a TG-5 fejlett, négy módból álló makró rendszert kínál: a Microscope, Microscope Control, Focus Bracketing és Focus Stacking felvételi módokkal. Az utolsó szoftver nélkül működik, ami egyedülálló ebben a fényképezőgép kategóriában. A valósághű színek és részletek maximalizálásához, valamint a képzaj minimalizálása érdekében a TG-5 RAW fájlokat is ment.

Az Oympus Tough! TG-5 bírja a gyűrődést! Forrás: (c) olympus.eu
Az Oympus Tough! TG-5 bírja a gyűrődést!
Kép forrása: (c) olympus.eu


Jótállási idő meghosszabbítás, valamint víz alatti tippek és trükkök a MyOlympus weboldalon
- Víz alatti HDR felvételi mód a sötét és világos területek kontrasztemelésének köszönhető, különleges hatással
- AF Area élességállítás a kép megfelelő területére történő fókuszálás pontos megadásához
- Egyéni igényekre szabható, könnyen elérhető módválasztó tárcsa a legfontosabb beállítások gyors eléréséhez

A TG-5 egy mindent tudó rendszer az igényes képalkotást és a kalandokat kedvelők számára. A már így is nagyszerű ár-érték arányhoz a hat hónapos jótállás-kiegészítés társul****, ehhez mindössze a gép regisztrálása szükséges a MyOlympus rendszerében.

A búvárkodás szerelmesei további információt, tippeket és trükköket kaphatnak a Tough! sorozat fényképezőgépeivel a víz alatti világ lenyűgöző felvételekkel történő megörökítéséhez az .


A fotózás igazi élmény az Olympus Tough! TG-5-tel Forrás: (c) olympus.eu
A fotózás igazi élmény az Olympus Tough! TG-5-tel
Kép forrása: (c) olympus.eu
 

Kiegészítők

- LG-1 makró fény kifejezetten a makró témák speciális, egyenletes megvilágításához és a fényképezőgép árnyékának eltüntetéséhez – igazán látványos felvételek készítéséhez
- FD-1 vakudiffúzor a beépített vaku fényének finom szétszórásához, így a közeli témák tökéletes derítéséhez, a gyenge fényviszonyok egyszerű feljavításának előnyeivel
- FCON-T01 halszem konverter a mókás, különleges nagylátószögű felvételekhez, akár víz alatt is
- TCON-T01 telekonverter az extrém közeli víz alatti – és bárhol máshol készülő – felvételekhez
- PT-058 búvártok filmek és fotók gondtalan felvételéhez, akár 45 méter vízmélységig
- CSCH-121 neoprén védőtok karcok és akár nagyobb behatások elleni hatékony védelemhez – hálós kialakítása gyors száradást és vízelvezetést kínál víz alatti használat után
- CSCH-123 sport tok a fényképezőgép biztonságos tárolásához – a kézben tartás helyett például hátizsák pántjára rögzíthető és a biztonsági hevedernek köszönhetően mindig fixnek tudható. Kék és narancssárga színekben érhető el
- CSCH-126 szilikon védőtok a karcolások elleni védelemhez
- CSCH-107 kemény védőtok karabiner akasztóval a fényképezőgép biztos rögzítéséhez – a legkülönfélébb outdoor felszerelésekhez
- CHS-09 úszó csuklószíj piros színben, melynek kialakítása által a Tough! gép könnyen megtalálható

* 35mm ekvivalens
*** Vízálló az IEC 529 IPX8 szabvány szerint. Ütésálló a MIL-STD810F szabvány szerint (az Olympus tesztelési eljárásai alapján). Fagyálló és törésálló az Olympus tesztelési eljárásai alapján
**** A vásárlás helyén érvényes jogok szerinti kötelező jótállási idő meghosszabbítása hat hónappal


A Tough! TG-5 jellemzőiről és kiegészítőiről további információ >> ITT << érhető el.


A legfrissebb információk az Olympus weboldalán érhetők el.