Menü

2010.03.23.     Hozzászólás 0

Triatlonisták győzelme országúti kerékpárversenyen és biatlonban

Az idény első kiemelt országúti kerékpárversenyén Tihanyban, meglepetés női győzelem született...

Csomor Erika, többszörös duatlon világbajnok és Ironman versenyző hatalmas hajrában szerezte meg az aranyérmet a Benkó Barbara előtt, akit szintén nem ebben a sportágban jegyeznek a nemzetközi élmezőnyben, hiszen ő egy német hegyikerékpáros csapatban versenyez több, mint egy éve.

Erika korábban szintén nagyszerű eredményeket ért el hegyikerékpáron, de Erdélyi Eszter után a legeredményesebb magyar nő, aki az XTERRA extrém tereptriatlon sorozatban világkupa pontokat szerzett.

 

A férfiak versenyében a tapasztalt Specziár Viktor ügyesen taktikázva az utolsó métereken hajrázta le ellenfeleit.

Vasárnap rendezték meg a biatlon országos bajnokságot Galyatetőn, ahol a sportág idei nagy „vesztese” Gombos Károly aratott győzelmet. A versenyzők körében „Charlie” néven ismert sportoló az biatlon olimpiai válogatott tagjaként tavaly októberben balesetet szenvedett (elütötte egy szabálytalanul kanyarodó autó), ezzel az olimpiai kijutás számára elérhetetlenné vált, bár a decemberben kezdődő válogató versenyeken már részt vett, sőt volt, ahol a legjobb magyar eredményt érte el. Országos bajnoki címe az olimpikon Tagscherer Zoltán előtt némiképpen kárpótolja ezért.

 

Charlie a nyári szezonban a X2S-KONA TEAM színeiben tereptriatlon és terepduatlon versenyeken képviseli Magyarországot, de extrém hegyi futóversenyeken is eseményekben gazdag idény vár rá, hiszen Ziskó Balázzsal és Poór Brigittával együtt a SALOMON kiemelt támogatását kapta meg erre az évre.

Olvass többet a témáról: terepfutás, terepduatlon, terep triatlon, x2s