Triatlonisták győzelme országúti kerékpárversenyen és biatlonban Hír

terepsport.hu;http://www.terepsport.hu
2010/03/23
Az idény első kiemelt országúti kerékpárversenyén Tihanyban, meglepetés női győzelem született...
Hirdetés
Csomor Erika, többszörös duatlon világbajnok és Ironman versenyző hatalmas hajrában szerezte meg az aranyérmet a Benkó Barbara előtt, akit szintén nem ebben a sportágban jegyeznek a nemzetközi élmezőnyben, hiszen ő egy német hegyikerékpáros csapatban versenyez több, mint egy éve.
Erika korábban szintén nagyszerű eredményeket ért el hegyikerékpáron, de Erdélyi Eszter után a legeredményesebb magyar nő, aki az XTERRA extrém tereptriatlon sorozatban világkupa pontokat szerzett.
 
A férfiak versenyében a tapasztalt Specziár Viktor ügyesen taktikázva az utolsó métereken hajrázta le ellenfeleit.
Vasárnap rendezték meg a biatlon országos bajnokságot Galyatetőn, ahol a sportág idei nagy „vesztese” Gombos Károly aratott győzelmet. A versenyzők körében „Charlie” néven ismert sportoló az biatlon olimpiai válogatott tagjaként tavaly októberben balesetet szenvedett (elütötte egy szabálytalanul kanyarodó autó), ezzel az olimpiai kijutás számára elérhetetlenné vált, bár a decemberben kezdődő válogató versenyeken már részt vett, sőt volt, ahol a legjobb magyar eredményt érte el. Országos bajnoki címe az olimpikon Tagscherer Zoltán előtt némiképpen kárpótolja ezért.
 
Charlie a nyári szezonban a X2S-KONA TEAM színeiben tereptriatlon és terepduatlon versenyeken képviseli Magyarországot, de extrém hegyi futóversenyeken is eseményekben gazdag idény vár rá, hiszen Ziskó Balázzsal és Poór Brigittával együtt a SALOMON kiemelt támogatását kapta meg erre az évre.
Hirdetés