Interjú Wermescher Ildikóval Hír

Interjú Wermescher Ildikóval Hír

Pintér László
Pintér László
2020/05/10
Nemcsak hazánk, hanem a világ egyik legjobb női terepfutója, a komoly nemzetközi sikerekkel rendelkező Wermescher Ildikó, a Hoka One One nagykövete mesélt nekünk arról, mit jelent számára a terepfutás - persze sok minden más is szóba került.
Hirdetés

Ildikó viszonylag későn szeretett bele az ultratávú terepfutásba, de néhány éven belül a világ élvonalába küzdötte magát. Bár hangsúlyozza, hogy nem az eredmények, hanem a futás szeretete miatt fut, ez a szeretet számos klasszikus versenyen a dobogó legfelső fokára repítette. Többször is megnyerte a Zugspitz Ultratrailt, a hazai versenyek közül pedig az Ultrabalatont és Mátrabérc Trailt. A Transgrancanarián és a Lavaredón top 5-ös, a Mont Blanc körüli legendás versenyen, az UTMB-n pedig stabil top 10-es versenyző, itt a legjobb eredménye hatodik hely. Az esélylatolgató előzetes cikkekben minden alkalommal a dobogóra esélyesek között emlegetik.

Hogyan lehet a gyereknevelést, családi hétköznapokat, munkát az edzéssel és versenyzéssel sikeresen ötvözni és milyen hatással van az életkor az ultrafutó teljesítményre? Alábbi interjúnkból megtudhatjátok!

Élő interjú Wermescher Ildikóval

Hirdetés