Caroline Chaverot: már a gyerekeimet edzem Hír

Caroline Chaverot: már a gyerekeimet edzem Hír

Pintér László
Pintér László
2020/05/19
Világbajnoki cím, UTMB, Hardrock 100, Lavaredo - a legnagyobb versenyeket nyerte főállású tanárként, három gyermek mellett. Hogyan csinálta, miért hagyta abba és mik a további tervei? Exkluzív interjú!
Hirdetés

Újabb exkluzív terepfutó interjú

Online interjúsorozatunk következő vendége Wermescher Ildikó után a terepfutó világbajnok svájci Caroline Chaverot volt.

Caroline életében mindig is meghatározó volt az élsport, a terepultrákat azonban viszonylag későn kezdte el. Öt év kihagyást követően, harmadik gyermeke születése után kezdett el futni. Első terepversenyén 2012 tavaszán indult. A következő évben már nyolcból hét terepultrát megnyert, amin elindult, köztük az UTMB rövidebb távját, a CCC-t. 2016 volt a legkiemelkedőbb éve, amikor megnyerte az UTMB-t és a terepfutó világbajnokságot is. 2015 és 2017 között szinte minden versenyt megnyert, amin elindult, köztük a Lavaredo Ultra Trailt és a Hardrock 100-at is. Mindezt főállású tanárként, háromgyerekes családanyaként.

Caroline tavaly meglepetésre bejelentette visszavonulását a versenyzéstől. Ennek hátteréről és pályafutása állomásairól is kérdeztük őt online interjúnkban, melyből az is kiderül, melyik francia sportoló a sífutónak készülő gyermekei példaképe.

 

 

 

Hirdetés