Menü

2010.06.15.     Hozzászólás 0

Triatlon versenyek hétvégéje

Az Uniqa Újbuda TC triatlon szakosztálya számára igen nehéz, versenyekkel tarkított hétvége várt.

Versenyzőink több fronton is megküzdöttek ellenfeleikkel. Külföldi megmérettetésen, sprint távon vettek részt szombaton előzetes úszó-futó szinteket teljesített versenyzőink: Dudás Eszter, Horváth Zsanett és Séra Mihály. Ők Bécsben egy junior Európa Kupán vettek részt, Itt a junior válogatottság, így az EB-n való indulási jog volt a tét. Az igen nehéz, Európa legjobbjait felsorakoztató nemzetközi mezőnyben Dudás Eszter kitűnő formában nagy fölénnyel nyerte meg a viadalt. Az ifjúsági korú Horváth Zsanett 14. helyen ért célba 7. Magyarként. Neki nem sikerült a bravúr, de tőle első éves ifiként a tisztes helytállás volt az elvárható.

Eredmények itt: http://www.triathlon.org/results/results/2010_vienna_etu_triathlon_junior_european_cup/5513/

 

Anheuer Kristóf vasárnap Prágában ORV-n vett részt ahol ifjúsági korú versenyzők mérték össze tudásukat nemzetközi szinten. Kristóf nagyszerű versenyzéssel szintén első helyen érkezett be, így a dobogó legfelső fokára itt is Uniqa Újbuda TC-s versenyző állhatott fel. Kuttor Csaba eközben a Francia ligában versenyzett, a kiemelt premizálás miatt a világ legjobbjait felsorakoztató mezőnyben legjobb Magyarként az igen jónak számító 33. helyen ért célba.

Élménybeszámolója itt megtekinthető: http://blog.mozgasvilag.hu/kuttorcsaba/

 

Magyarországon eközben vasárnap Orfűn rendezték az egyik legrangosabb eseményt, a közáptávú triatlon országos bajnokságot.

Itt szintén nagy számmal képviseltette magát az egyesület, amatőr és profi versenyzőink egyaránt leutaztak a Mecsekben található festői üdülőfaluba, hogy megmérkőzzenek a bajnoki címért. A férfi mezőnyben a legjobb Uniqa Újbuda TC-s eredményt Borsányi Dániel érte el,aki első ízben teljesítette ezt a távot. Hatodikként ért célba. A hosszú ideig nagy fölénnyel vezető Csortos Imre néhány kilométerre a céltól napszúrást kapott és vezető helyről a versenyt feladni kényszerült.  A hölgyek mezőnyében Dr. Svéd Amelita, aki munka mellet edz, nagyszerű formában versenyezve, második helyen futott be a hosszú távú specialista, többszörös világ, Európa és Magyar bajnok Csomor Erika mögött.

Részletek itt:  http://www.zalaszam.hu/triatlon/verseny/2010/orfufeltav/feltavob.htm

Olvass többet a témáról: triatlon, kuttor csaba