A bringára mostantól nem lehet fogni

Kakuk András
Kakuk András
2015/12/21
Cube karbon csodával tekerhet a Budaörs Triatlon 2016-ban
Hirdetés

Egyedülálló teljesítményhez egyedülálló felszerelés jár.

Általában a mesék kezdődnek így, főleg azok, melyek nyugati sportolók lehetőségeiről szólnak.

Idehaza is hallunk sikeres szponzor-klub együttműködéseket, de legtöbbször labdarúgásból vagy a kiemelt sportágak felől érkeznek a hírek. Ezért is kifejezetten örömteli, hogy a Budaörs Triatlon és a Cube kerékpárok forgalmazója a Velobike Kft egy újabb sikeres évet nyithatnak meg az együttműködésükben.

 

A Budaörsi Triatlonnal nem tett rossz lóra a Cube forgalmazója.

A klub szállította ugyanis a magyar triatlonsport első felnőtt világbajnoki érmét és Vanek Ákos személyében pedig az első Világ Kupa aranyat, mindkettőt 2014-ben.

 

Cube Litening C:68

Speckó karbon és Stages wattmérő

A 2016-os év mindenki számára az olimpia árnyékában telik, de mostantól egy gonddal kevesebb nyomasztja őket. A kerékpárokra biztosan nem lesz panasz, a következő szezonban Cube Litening C:68 race teamline kerékpárt hajthat a klub 4 elit atlétája.

 

A tegnap leleplezett paripa különlegessége, hogy a c:68-re keresztelt (Eurobike díjas) karbonból készült. A díjazott technológia lényege, hogy az eljárás során sokkal kevesebb ragasztó anyagot használnak fel így erősebb és könnyebb lesz a váz. Annyira súly specifikus a design, hogy még arra is figyeltek, mennyivel lesz könnyebb a bringa kevesebb festék felhasználásával.

A kerékpár másik különlegessége, hogy most először használhatnak wattmérővel felszerelt bringát a versenyzők. A Cube Dura-ace szettje ugyanis hajtókarba épített Stages wattmérővel érkezik.

 

Watt a lelke mindennek

Pócsföldi Ottó kerékpáros-, edzőlegenda, a csapat edzője ennek talán jobban is örült, mint maguk a versenyzők.

A kerékpáros felkészülés során, ugyanis a teljesítmény kedvenc fokmérője a watt, nem pedig a pulzus vagy egyéb más adat.

Eddig azonban csak nagyon drága (kb. 600.000 - 1 millió Ft értékű) vagy kevésbé pontos rendszerek voltak számukra elérhetők.

A mostani Stages rendszert a Team Sky kooperációjával fejlesztették, így várhatóan pontosságával nem lesz baj. Ennek köszönhetően mindig velük is lesz (mindössze 145 gramm plusz súlyt jelent) így Ottó a verseny alatti adatokat is elemezni tudja. A Stages wattmérő Bluetooth smart és ANT+ kapcsolaton keresztül adja a jeleket, így bármilyen ilyen technológiájú eszközzel kompatibilis. Ára 1.000 Euró körül van így az végfelhasználók számára sem elérhetetlen!

A bringa tehát a szó átvitt és valódi értelmében is aranyat ér, ezért kifejezetten óvniuk kell azt az atlétáknak. Arra a kérdésre, hogy mi van, ha mégis valami baja esik a kerékpárnak beletörődve válaszol Pócsföldi Úr:

Meg vannak még a tavalyi bringák, akkor azt használjuk...

Persze csak akkor, ha a Cube vázgaranciája nem elég...

Hirdetés