Menü

2010.04.12.     Hozzászólás 0

Óbudán elindult a terepsport szezon

X2S terepduatlon montisokkal és futókkal.

A beígért rossz idő helyett napsütés és jókedv fogadta az Óbudára kilátogató sportolókat és nézőket a 3. Aquincum-Mocsara terepfesztiválon, amely a X2S 2010 sorozat első állomása is volt egyben. A pálya az idény első versenyének megfelelően könnyű, gyors és sok támadási, vetélkedési lehetőséget biztosított a versenyzőknek.

 

80636-x2s-obuda-futas-rajt-utan_800x600.jpg

 

A napi program a gyerek futamával kezdődött, ezt követte egy könnyed, rövid,  bemelegítő kerékpáros verseny. Külön érdekesség volt, hogy a pálya biztosításában lovasok is részt vettek, több kellemes pillanatot szerezve a versenyzőknek.

A X2S 2010 sorozat első futamaként az óbudai  fesztiválon terepduatlonon vehettek részt a versenyzők – esélyesként a többszörös bajnokok, Dósa Eszter (Vitalitás) és Medgyes Gábor (X2S-KONA TEAM) álltak a rajtvonalhoz. Mindkét versenyző hírnevéhez méltó módon azonnal az élre állt és a célig magabiztosan vezettek. Gábornak az első futáson még akadt ellenfele, aki a kerékpárra még elsőként szállhatott – ám a rutinos terepversenyző innen átvette a vezetést és folyamatosan növelte előnyét. Végül az ezüstérmet a tavalyi év meglepetés embere, az XTERRA junior Európa-bajnoki bronzérmes, Szente Dániel (X2S-KONA TEAM) érdemelte ki, taktikus, megfontolt versenyzéssel.

 

80636-x2s-obuda-futo-boly-erdoben_800x600.jpg

 

A napot egy különleges hegyikerékpár verseny zárta, ahol a magyar élmezőny számos képviselője elindult. A célszalagot nagyon kemény küzdelemben Lukács Bálint (LTV Merida) szakította át, Lobmayer Balázs előtt.

A közeljövő X2S programjai: Urban Cross - Arena Plaza, Terepduatlon Országos Bajnokság – Gödöllő

Olvass többet a témáról: terepfutás, terepduatlon, terep triatlon, x2s