Óbudán elindult a terepsport szezon Hír

terepsport.hu;http://www.terepsport.hu
2010/04/12
X2S terepduatlon montisokkal és futókkal.
Hirdetés
A beígért rossz idő helyett napsütés és jókedv fogadta az Óbudára kilátogató sportolókat és nézőket a 3. Aquincum-Mocsara terepfesztiválon , amely a X2S 2010 sorozat első állomása is volt egyben. A pálya az idény első versenyének megfelelően könnyű, gyors és sok támadási, vetélkedési lehetőséget biztosított a versenyzőknek.
 
80636-x2s-obuda-futas-rajt-utan_800x600.jpg
 
A napi program a gyerek futamával kezdődött, ezt követte egy könnyed, rövid,  bemelegítő kerékpáros verseny . Külön érdekesség volt, hogy a pálya biztosításában lovasok is részt vettek, több kellemes pillanatot szerezve a versenyzőknek.
A X2S 2010 sorozat első futamaként az óbudai  fesztiválon terepduatlonon vehettek részt a versenyzők – esélyesként a többszörös bajnokok, Dósa Eszter (Vitalitás) és Medgyes Gábor (X2S-KONA TEAM) álltak a rajtvonalhoz. Mindkét versenyző hírnevéhez méltó módon azonnal az élre állt és a célig magabiztosan vezettek. Gábornak az első futáson még akadt ellenfele, aki a kerékpárra még elsőként szállhatott – ám a rutinos terepversenyző innen átvette a vezetést és folyamatosan növelte előnyét. Végül az ezüstérmet a tavalyi év meglepetés embere, az XTERRA junior Európa-bajnoki bronzérmes, Szente Dániel (X2S-KONA TEAM) érdemelte ki, taktikus, megfontolt versenyzéssel.
 
80636-x2s-obuda-futo-boly-erdoben_800x600.jpg
 
A napot egy különleges hegyikerékpár verseny zárta, ahol a magyar élmezőny számos képviselője elindult. A célszalagot nagyon kemény küzdelemben Lukács Bálint (LTV Merida) szakította át, Lobmayer Balázs előtt.
A közeljövő X2S programjai: Urban Cross - Arena Plaza , Terepduatlon Országos Bajnokság – Gödöllő
Hirdetés