Szlájdolj! Készülj a síelésre SLIDE-dal! Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2009/12/08
Rengeteg sí előkészítésről hallottatok bizonyára. Csak egy a probléma mindegyikkel: marha unalmasak és egyiknek sincs köze a csúszáshoz...
Hirdetés
Unalomig ismételjük azt a frázist, hogy a  „SÍRE MAGYAR!” ösztönzés milyen veszélyekkel jár. De nem hibáztathatjuk magunkat azért ha a lelkünk/testünk egészséges hívó szavának, a tündérmesébe illő tájaknak és a szabadságérzetnek nem tudunk ellenállni.
Tehát menni kell. Nem számít a sok horror történet (eltörött lábak, elszakadt ínszalagok, kitört fogak, agyrázkódás ,stb ). Ez nem jelenthet problémát , legfeljebb egyszer-kétszer lecsúszunk, aztán napozunk meg forralt bort iszunk.
A problémát az jelenti, hogy egy csúszás alatt is megtörténhet bármi. Nem fontos kellemes delíriumban lenni hozzá.
Nos akár az előző variációt választja valaki, vagy akár már hajnalban teljes izgalomban elsőként áll a sífelvonó előtt, este pedig a Ratrack gépek előtt egy centivel száguld le - egy ilyen kaland után hazatérve mindenki ugyanazt a konklúziót szűri le: jövőre biztos fogok előtte valamit csinálni (mármint sportolni), hogy tényleg tudjam élvezni ezt az egészet.
 
 

 
Rengeteg sí előkészítésről hallottatok bizonyára. Csak egy a probléma mindegyikkel: marha unalmasak és egyiknek sincs köze a csúszáshoz.  
Egyetlen mozgásforma létezik, amely  a síelés mozgásvilágát döbbenetes hasonlósággal reprodukálja - és ez a SLIDE .
Ja, igen! Valamint iszonyúan élvezetes!
 
  Amikor először bekukkantottam egy ilyen órába, olyan látvány fogadott, amelyhez nem igazán voltam hozzászokva sem sportolók körében, sem fitnesztermek környékén: Csupa életvidám, vigyorgó arc, akik szinte lebegve csúszkálnak egy sípályát utánzó terepen - cipőjükre ráhúzva egy a csúszást elősegítő alkalmatossággal. Izgalmas és változatos gyakorlatok követik egymást, amit mind más ritmusú és stílusú zenére követnek el . Egy a közös a zenékben, hogy nincs köztük tuc-tuc, és elképesztő vidámak.
Úgy éreztem magam, mintha egy kötetlen házibuliba csöppentem volna bele . Szinte éreztem a levegőben az elszabadult tömény adrenalint és oxitocint (biztos, hogy nem volt drog a dologban – ezt tanúsíthatom, mert később én is kipróbáltam).

Ez elképesztő könnyű lehet! Ha olyan fárasztó lenne mint egy síelés, ahol az első nap után négy napig feküdnék legszívesebben, akkor ezek itt biztos nem élveznék ennyire.
Na ide nekem ezt a csúszkát! Ami döbbenetes volt – az az elképesztő hasonlóság a síelés és a mozgása között. Ugyanazok a testsúly áthelyezési technikák, ugyanazok az izmok, és ugyanaz az állandó telitalpon való csúszás. A cardio terhelés váltakozott az erőnléti és izomterheléssel folyamatosan.
  Azt, hogy ez milyen borzasztó fárasztó lehetett a testem számára azt csak másnap tudtam meg. Közben az elképesztő vidám és felszabadult hangulaton kívül semmi olyat nem éreztem, ami miatt akár egy pillanatra is megálltam volna.
Hihetetlen érzés volt! Én, aki nem nevezhetem magamat egy rendszeres fitnesz stúdiókat megkereső személynek – a végén csodálkozva néztem körül, hogy-hogy abbahagyjuk 20 perc elteltével. Amikor ránéztem az órára, akkor döbbentem rá, hogy 60 perc telt el!

Bevallom őszintén – ettől a perctől kezdve a „ SLIDE –Fun klub ” oszlopos tagjává váltam. Azóta is próbálom megfejteni a Nagy Titkot. A hihetetlen kreativitással összeállított zene világ összetársítva a hasonlóképpen egyedien kreatív és mégis végtelenül egyszerű gyakorlatokkal? Amit még én is végre tudok hajtani a magam kis túlsúlyával és nem éppen élsportolói múltammal.
Vagy az oktató kiapadhatatlan energiája, könnyfakasztó humora, mindenkit buzdító bátorítása? Az az eddig ismeretlen fizikai érzés másnap: Úristen, nekem itt is vannak izmaim? Nem tudom megmondani. Talán mindez együtt.
 
Azt azonban biztosan tudom, hogy az a síelésem - amelyet megelőzően pár hónapot frenetikus SLIDE-ozással töltöttem el - életem legjobb síelése volt. Sohasem felejtem el azt az érzést, amikor a liftből kipottyanva birtokba vettem a hegyet és úgy csúsztam ahogyan akartam – mintha világéletemben mindig sítalp lett volna a lábamon és csak repültem, csúsztam, fordultam, repültem…..
Egy gondom akadt csak: nem akadt társam, aki bírta volna velem mind technikában, mind sebességben.
Amikor döbbenten megkérdezték: Te hol és mikor tanultál meg így síelni? Szerényen csak azt motyogtam: de, hát
Slide edzést kipróbálhatod a Roxan Fitness -ben  
Hirdetés