Menü

2012.03.20.     Hozzászólás 0

Mátraszentistváni Sípark

Szezonzáró ingyenes síelés a Síparkban!

Március 20-án az utolsó síterep is bezárja kapuit Magyarországon.


Szezonzárásként ingyenes sínapot rendezünk kedden a Mátraszentistváni Síparkban, amikor a felvonók bérlet nélkül szabadon használhatók. A pályán 40-90 cm a hóréteg, minden lift működik!

 

82227-hetvege2.jpg

 

Azért döntöttünk a zárás mellett, mert a síelők már a tavaszi programokat részesítik előnyben. Vasárnap és hétfőn  csak páran síeltek, kevés vendéggel pedig már nem érdemes nyitva tartani a pályákat, még akkor sem ha összefüggő, hét hektáron van hó!

A Sípark történetének leghóbiztosabb szezonját zárjuk, 91 napot voltunk nyitva. Decemberben kezdtük a hóágyúzást és a zárásig folyamatosan hizlaltuk a hóréteget. A természet is rásegített 40 cm hóval, így összesen másfél méterrel vágtunk bele a tavaszi melegbe. A tartósan hideg időjárás miatt lényegesen kevesebbet hóágyúztunk mint például az elmúlt évben, ezzel sok kiadást takarítottunk meg. (Tavaly négyszer gyártottuk újra a nulláról a sípályát!)

 

82227-hetvege3.jpg

 

Összesen 45 ezer vendég volt a Síparkban. A hétvégék gyakran telt házzal üzemeltek. A hétköznapi forgalom jelentősen nőtt a korábbi évekhez képest, akárcsak szállásadó partnereinknél a vendégéjszakák száma. Idén sokan Magyarországon maradtak és a Mátrába jöttek.

A szezon végén még egy ingyenes rendezvényt szervezünk március 24-én szombaton II. Spring Splash néven.

 

82227-hetvege4.jpg

Olvass többet a témáról: snowboard,