Őrült bulis tél a Turracher Höhén!

Őrült bulis tél a Turracher Höhén!

Turracher Höhe Marketing Gesellschaft
2016/11/30
42 km sípálya,  Snowpark, Funslope és Kidsslope,  Nocky’s Winterzeit sípálya gyerekeknek, 15 km hosszú sífutópálya, hótalpas túrák, éjszakai szánkózás, husky-workshop, motoros szánozás, Krampusz Fesztivál, juhfutó-verseny és még további őrült bulik várnak!
Hirdetés

Üdvözöl a höchst.persönlich síparadicsom!

A Turracher Höhe magaslati fekvésének köszönhetően Ausztria egyik leghóbiztosabb síterepe. A Karintia és Stájerország határán, a tengerszint felett 1 763 méter magasságban található fennsík - a Nockberge régió szívében - a 2 400 méter magasságig felnyúló hegycsúcsokkal és a Turracher See tengerszemmel lenyűgöző élményeket kínál. A sok természetes hónak és a hóágyúzásnak köszönhetően a síszezon már november elején/közepén megkezdődhet, és hagyományosan május 1-jéig tart.

A síelők és a snowboardosok különösen kedvelik az összesen 42 km hosszú, 2 205 méteres magasságig felnyúló hóbiztos sípályákat, valamint a Snowparkot, a Funslope-ot és az új Kidsslope-ot.

A természetkedvelőket hosszú sífutópályák és magányos tengerszemek örvendeztetik meg, amelyek télen teljesen befagynak, és amelyeket csodálatos téli túrák során járhatunk körbe.

 

QParks Forrás: Turracher_Höhe
QParks
Kép forrása: Turracher_Höhe

Höchst.persönlich

A jó közérzet legfőbb garanciája a szívélyes vendégszeretet és a szolgáltatások minősége, ahogyan azt például az egyedülálló síkomornyik-szolgáltatás és komornyik-szálláshelyek bizonyítják.
A Turracher Höhe síkomornyikjai minden nap úton vannak és a sípályán a kicsik és a nagyok életét egyaránt megkönnyítik: a csöpögő orrokra papírzsebkendővel, a napégette arcokra napvédő krémmel, a gyerek részére édességgel, a gyerekek szülei részére kérésükre egy pohárka presecco-val szolgálnak.
Hovatovább, azok a vendégek, akik komornyik-szálláshelyen szállnak meg, korán reggel hótalpas túrán vehetnek részt, amelynek keretében egy alpesi konyhában költhetik el reggelijüket!

höchst.aktiv

A Turracher Höhe körpályája egészen különleges élményt kínál. A pálya egy természeti kincs, a Turracher See tengerszem körül halad el, és változatos lesiklási lehetőségeket kínál, akár 2 205 m magasról.

A Snowpark Turracher Höhe mára már a freestlye-osok fellegvárának számít: a parkban egyaránt vannak kezdők, középhaladók és haladók számára kialakított pályák, melyeket naponta karbantartanak. A 1,5 km hosszú, kifinomult deszkás manőverekre tervezett és a kiemelkedő személyes teljesítményeket lehetővé tevő snowpark látványos elemei a freestyle-osok és snowboardosok kedvence.

És a legjobb: a telepített SpotON-HD kamerák segítségével bárki filmre veheti saját teljesítményét, és egyenesen a sípályáról posztolhatja a Facebookon.

A Snowparkkal párhuzamosan fut a Funslope - amely a teljes család számára igazi élvezetet nyújt, mivel a hagyományos lesiklópályákkal ellentétben tökéletes változatosságot kínál: a legkülönfélébb havas és nem-havas elemekből körülbelül 850 méteren olyan élményvilág vár, ahol a kis ugratókon a fiatalok és az idősek egyaránt kitombolhatják magukat. A nagy csigákkal és butterboxokkal, valamint az alagutakkal és meredek kanyarokkal tarkított pályán bárki bizonyíthatja tudását.

ÚJ az idei téltől a „Nocky’s Winterzeit“ - a gyermekpálya a Wildkopf-sípályán. A gyermekek számára kialakított élményterep azoknak a kis síelőknek az igényeihez igazodik, akik már
biztosan állnak a lécen. A kicsiket Nocky és a barátok kísérik.

Komornyik munkában - Pärchen Forrás: (c) Foto Kampitsch
Komornyik munkában - Pärchen
Kép forrása: (c) Foto Kampitsch

 

höchst.gemütlich

A Turracher Höhe üdülőparadicsomban mindenütt lehet igazi finomságokat találni: A K-Alm
Hütte (1 780 méter) ad otthont Európa talán legelső szalonnafüstölő kemencéjének. Az
AlmZeit-Hütte (1 968 méter) a serpenyős egytálételekre specializálódott. A Sonnalm-on (1
845 méter) raclette-tel, a Gasthof Almstube-ban (1 850 méter) kétféle havasi szénalevessel,
a Georgs Einkehr-ben (1 450 méter) sajttal töltött grillezett szarvaskolbásszal, a MeiZeitHütte-ben
(1 808 méter) kemencés sültekkel, bordákkal és társaikkal és hasonló finomságokkal kényeztetik a vendégeket.
 

höchst.kulinarisch

Igazán ízletesen főznek például a Hotel Hochschober konyháján. Itt nagy hangsúlyt
fektetnek a régióból származó termékekből készült egészséges ételekre. A vegán étrendet
követők is megtalálják itt a kedvükre való – a saját vegán étlapon szereplő – ételeket. A
Romantik Seehotel Jägerwirt hotel szakácsai is igen magas színvonalon főznek – mottójuk:
Ami bio, az jó. A helyi még jobb. A vad-, a marha-, a sertéshús és a pisztráng frissebb nem is
lehetne – ezek a közvetlen környékről származnak.
 

 

Családi síelés a Turracher Höhén Forrás: (c) Turracher Höhe Attisani
Családi síelés a Turracher Höhén
Kép forrása: (c) Turracher Höhe Attisani

 

höchst.abwechslungsreich

A Nockeberge idilli, érintetlen téli tájai, a téli sportok ekkora választékéval kombinálva teszik a régiót különlegessé. A Turracher Höhe ezért a fiatalok és az idősebbek
körében egyaránt kedvelt. A Turracher Höhe a síterületen kívül sífutópályáival is várja vendégeit. Négy különféle, összesen 15 kilométer hosszúságú sífutópálya közül lehet választani. Számos téli túraút vezet a cirbolyaerdők között, a behavazott alpesi mezőkön át, a három tengerszem mentén.

Aki a csodálatos tájat alaposabban is szeretné megismerni, annak hótalpakkal érdemes útnak indulnia. A hegyek szerelmesei a Turracher Höhe-ről indulva a Nockbergi Bioszféra
Parkban tehetnek hosszú sítúrákat. A Turracher See tengerszem, amely télen természetes jégfelületté válik, a korizók kedvence. Itt a jégkuglizók is tökéletes feltételek között hódolhatnak kedvenc sportjuknak.

Immár hagyománnyá váltak a ródliesték, amelyekre kedd és csütörtök esténként 20:00 és 21:30 között kerül sor a kiválóan kivilágított Sonnalm-lesiklópályán (1 km). Különösen kellemes és hangulatos a ródliparti akkor, ha az embert előtte a Sonnalm-hüttében raclette-en sült finomságokkal, vagy a Meizeit-hüttében kemencében sült kolbásszal kényeztetik.

A nagyok és a kicsik körében egyaránt nagy népszerűségnek örvend az alpesi hullámvasút, a Nocky Flitzer: a látványos, 1,6 km hosszú pálya a hegyi panorámállomástól (2 000 méter) indul, és éles kanyarokon, íveken, hullámokon és ugratókon keresztül vezet le a Turracher Höhe-i állomásra (1 763 méter). A legmodernebb és elsősorban biztonságos technológiának köszönhetően a bobozás télen és nyáron egyaránt lehetséges.

höchst.abenteuerlich

A Turracher Höhe lejtőin a kalandvágyók és az adrenalinfüggők is megtalálják, amire vágynak.

ÚJ 16/17 telén: husky-workshop Akik szeretnék a „szibériai husky-k” lenyűgöző világát megismerni, azoknak ettől a téltől kezdve husky-workshopokat kínálunk. Az elméleti és technikai bevezető után indul a túra: az öröm határtalan, amikor az ember a Turracher Höhe erdőiben „saját” kutyaszánját vezetheti. A 3 km hosszú körtúra visszavezet a táborba, ahol a résztvevők a husky-k túra utáni ellátásában is részt vehetnek - ehhez természetesen az etetés, a masszírozás és a mancsok ápolása is hozzátartozik. A workshop tartalma: Bevezetés és felkészítés, szánkó, vezetett indulás, déli harapnivaló, akciófotók a husky-kkal, musher-oklevél.

A workshop 10:00-től 15:00 óráig tart, ára: 199 Euró/fő
(max. 5 fő esetén)

Jelentkezni írásban az info@huskycamp.at e-mail címen vagy a +43/664/3555062 telefonszámon lehet.


Motoros szánozás igazi kalandokat ígér. A Skandináviából és Kanadából ismert motoros szántúrákat a Turracher Höhe síparadicsom 3 éve kínálja vendégeinek. A gyakorlóterepen történő átfogó betanítást követően a „get the experience” jegyében a behavazott tájon megkezdődik az adrenalin szintet erősen növelő, 2 órás vezetett túra.

Hirdetés