Karintiai síszezon - a sípályákon innen és túl

Karintiai síszezon - a sípályákon innen és túl

Kärnten Werbung GmbH
2016/11/30
1 síbérlet - 31 síterep - 850 pályakilométer = a TOPSKI Kärnten-Osttirol-Gold síbérlettel! Holdfényes hótalpas túra, 8,4 km hosszú szánkópálya, újévi fürdőzés alpesi tóban, adventi készülődés a  Pyramidenkogel csúcsán, hajnali síelés és még sok más!
Hirdetés

Feledhetetlen pillanatok a sípályákon

A téli üdülés Karintiában mindig aktív kikapcsolódást jelent. És ez alatt nemcsak a síelés, snowboardozás, a freeride vagy túrázás értendő, a vidék még számos további lehetőséget is tartogat az idelátogatók számára. Karintia gyönyörű panorámát nyújt: változatos hegyvidék, befagyott tavak, sok napsütés és enyhe klíma jellemzi.

A kellő változatosságról 31 karintiai és kelet-tiroli síterep, valamint összesen 850 kilométernyi biztonságos és tökéletesen karbantartott sípálya gondoskodik.

A feledhetetlen élményekről háromezres hegycsúcsok között kanyargó alpesi sípályák, széles és enyhe lejtésű családi pályák, izgalmas buckás pályák, valamint félcsövek és hóparkok, valamint a mélyhóval borított, érintetlen hegyoldalak gondoskodnak.
 

 

Nassfeld Forrás: (c) Edward GROEGER_KaerntenWerbung
Nassfeld
Kép forrása: (c) Edward GROEGER_KaerntenWerbung

Karintia télen az Alpok legnagyobb napozóterasza

Az Alpok déli oldalán különösen naposak a sípályák, éppen ezért Karintiát egyre többen választják téli úti célul. A karintiai síterületeken 100 órával többet süt a nap a téli hónapokban, mint az Alpok fővonulatától északra eső területeken. A mérést a nassfeldi téli napórával végzik, mely közvetlenül a hegyi állomás mellett található.

Reggeltől estig a napos oldalon síelhetünk - pl. a Gerlitzen Alpokban található Stella Ronda Snow Challenge sípályáján. Egy másik síterületen, a Turracher Höhén az egyik napfényes helyen italokat is kaphatnak a vendégek a sípálya komornyiktól. Emellett sok karintiai hüttében szabadon állnak rendelkezésre a megfelelő fényvédő faktorú naptejek.

Kora reggeli napfényes síelés

Early Morning Skiing: meghatározott időpontokban a Goldeck és a Turrach pályáin már 6:30-kor elkezdődik a nap a síelők számára. Micsoda élvezet kis csapatban rajzolni az első nyomokat a hóban! Bad Kleinkirchheimben pedig a „Síelés 9 előtt” programban Franz Klammer olimpiai bajnok kíséri a pályán a korán kelőket.
 

Síkörhinta a Millstatti tónál
7-, 4 vagy 3 éjszaka választott kategóriájú szálláshelyen/ellátással, 6- vagy 3 napos Kärnten-Osttirol TOP Ski síbérlettel.

"Egy mindenhova" - TOPSKI síbérlet 31 síterepre!

A Topskipass Kärnten-Osttirol-Gold síbérletnek, a külfönéle regionális síbérleteknek és változatos ajánlatcsomagoknak köszönhetően Karintiában igazán kedvező áron síelhetünk!

A TOPSKI síbérlet hozzáférést biztosít minden karintiai és kelet-tiroli síterülethez. Ezzel párhuzamosan regionális síbérletek is válthatók, melyek számos vonzó szolgáltatást tartalmaznak. A Bad Kleinkirchheim fürdőibe belépést biztosító kombinált bérlet vagy a családbarát Ski for free hetek napfényben gazdag téli élményt kínálnak.

Karintia TOP síterületein egészen tavasz közepéig garantált a hóbiztos síelés: 
- Nassfelden
- a Gerlitzenen
- a Turrachon
- a Katschbergen
- Bad Kleinkirchheimben
- a Mölltali Gleccseren és az Ankogelen
- a Grossglockneren és Heiligenblut területén
- Lavanttalon és a Nockbergen

 

 

Nassfeld Forrás: (c) Edward GROEGER_KaerntenWerbung
Nassfeld
Kép forrása: (c) Edward GROEGER_KaerntenWerbung

Pihenéssel összekapcsolt feltöltődés

Aki egész egyszerűen csak feltöltődne és pihenne egy kicsit, az részt vehet egy lovas szános kiránduláson, a Katschbergen pedig még téli lovaglásra is van lehetőség. Igazán különleges élménynek számít a „Csillagok éjszakája” Heiligenblutban, valamint a holdfénynél tett hótalpas túrázás a Dobratschon.
 

8,4 km hosszú szánkópálya a Dreilanderecken + hótalpas túrák

Aki szívesen újra gyerekbőrbe bújna és szánkóval száguldozna a hóborította lejtőkön a völgybe, az nem hagyhatja ki a Dreiländereck 8,4 kilométer hosszú, izgalmas szánkópályáját.

A romantikára vágyók és a természetbarátok igen kedvelt helyszíne a Lesachtal, amely egy, a Lienzi Dolomitok és a Karnische Alpok között húzódó, érintetlenül hagyott terület, ahol lebilincselő téli túraútvonalakon barangolhatjuk be hótalpainkon a régiót.

Újévi úszás alpesi tóban? Még ez is lehetséges!

A sípályáktól csak egy ugrás a termálfürdő - ez a mottója a Bad Kleinkirchheim sportrégiónak. Ez akár szó szerint is értendő, hiszen a Római termálfürdő szaunavilága valóban csupán pár lépésre található a sípályától. A villachi Karintia Termálfürdő is csodás élményeket tartogat a kikapcsolódásra vágyóknak, az élményfürdőben csúszdák, sellő-úszás és sok más várja a gyerekeket. Különlegesség: szaunázás teliholdkor. 

Aki télen is szeretne természetes tavakban fürdeni, az ezt nemcsak a Wörthi-tónál évente megrendezett újévi úszás alkalmával teheti meg, hanem a fűtött vizű szállodai tavakban is elmerülhet, a Millstätti-tó, a Wörthi-tó vagy a Turrachi-tó közelében. Ezenkívül érdemes felkeresni a Karintiai fürdőházakat Millstattban és Pörtschachban, ahol a tavi wellness lélegzetelállító kilátással párosul.

Hóolvadáskor Maibachl, a villachi főforrás két természetes kőmedencét tölt fel akár 28 °C-os termálvízzel, mely gyógyulást ígér a szív- és érrendszeri betegeknek, valamint a csontritkulásban szenvedőknek. A termálvízzel feltöltődött két kőmedencét az erdőben, természetes körülmények között találjuk meg.
 

 

Gerlitzen Forrás: (c) Franz GERDL_KaerntenWerbung
Gerlitzen
Kép forrása: (c) Franz GERDL_KaerntenWerbung


Galériáért katt a képre!
 

 

Adventi készülődés a Petzenen, Katschbergen és a Pyramidenkogel tetején

Az advent időszaka is számos lehetőséget kínál, hogy az idelátogatók a közelgő ünnepre hangolódjanak. A Wörthi-tónál hajótúra, úszó adventi koszorú és hagyományőrző programok várják az üdülővendégeket. Pörtschachban a helyi kórus által előadott dalok kíséretében melegedhetnek a látogatók a nyitott tűzhelyek mellett. A felhők fölött is ünnepelheted az adventet, ha ellátogatsz a Pyramidenkogel 920 méter magasan található kilátójába. A torony lábánál kézművesek és együttesek várják a vásár vendégeit, fentről pedig páratlan kilátás nyílik a téli tájra.

A legmagasabban fekvő karácsonyi vásárt egyébként a dél-karintiai Petzenen rendezik, ahol a látogatókat közvetlenül a völgyben található állomásról viszik fel 1700 méteres magasságba, a vásárba.

Katschbergen az 1700 méteres magasságban kialakított 2,8 kilométer hosszú adventi út több állomást érint - pontosabban felújított csűröket, melyek különböző karácsonyi témákat dolgoznak fel.
 

Titkos tipp: a napsütést, a strandot és a kempinget általában a nyárral kapcsoljuk össze, Karintiában viszont mindezek a szórakozások télen is megtalálhatók: a napfényre áhítozó kempingezők 19 téli kemping lenyűgöző ajánlatai közül válogathatnak.

 

Hirdetés