Alsó-Ausztria: a családi síelések tartománya felkészült a 2016/17-es téli szezonra!

Alsó-Ausztria: a családi síelések tartománya felkészült a 2016/17-es téli szezonra!

Niederösterreich Werbung GmbH
Niederösterreich Werbung GmbH
2016/12/08
Új 5000 m2 Wunderwiese műanyag sípálya, Snowtrail havas hullámvasút a családok számára, új sífutópálya Annabergen, speciális téli gyermekprogramok 20 kiválasztott vendéglátónál, decemberi sípálya megnyitók és még sok más!
Hirdetés

Alsó-Ausztria téli sportvidékei felkészültek a következő szezonra, a családokat és a gyermekeket sok síeléshez kapcsolódó újdonság várja, de a sípályákon kívül is gazdag a programkínálat. A tél csúcspontja a hölgyek Audi FIS Világkupa versenye 2016. december 28-29-én Semmeringen.

Alsó-Ausztria síterületei a hóhelyzettől függően decemberre tervezik a téli szezon megnyitását. A síterepek előnyei a nagyon kedvező ár-értékarányban, a folyamatosan javuló minőségben és a rövid utazásban rejlenek, amit a téli sportok aktív kedvelői és a természet szerelmesei igen nagyra tartanak. A vendéglátók a mindenekelőtt családoknak szóló, igencsak vonzó lehetőségekkel optimistán várják az új szezont.

Annaberg Forrás: Niederösterreich Werbung GmbH
Annaberg
Kép forrása: Niederösterreich Werbung GmbH

Galériáért katt a képre!
 

Újdonságok a családok és kezdők számára

Az alsó-ausztriai sípályák közel fele viseli a „kék” jelzést, ráadásul számos, gyermekek számára is megfelelő felvonó szolgálja a kényelmet, ami kiváltképp a kezdőket és az apró síbajnokokat vonzza.

St. Corona am Wechselben felépült a Wechsel Lounge, egy új épület, amelyben többek között étterem és síkölcsönző is helyett kapott, így a várakozás és az egyszerű nézelődés is sokkal kellemesebbé vált.

Puchberg am Schneebergben december 1-én nyitott meg az új „Wunderwiese”, egy műanyag pálya, ami a maga 5000 m2-ével bármilyen időjárás esetén várja a síelni és szánkózni vágyókat.

Lackenhof am Ötscher: családoknak ajánljuk, hogy próbálják ki Lackenhof am Ötscheren az új Snowtrailt, ami egy könnyű hullámokkal és ugratókkal tarkított új pálya.

Annabergen egy új sífutópályája várja a sífutókat.

Hochkar Forrás: Niederösterreich Werbung GmbH
Hochkar
Kép forrása: Niederösterreich Werbung GmbH

Galériáért katt a képre!
 

Újdonságok a haladók, a sítúrázók és a hótalpas kirándulók számára

Alsó-Ausztriában 80 kilométer piros, és 25-nél is több kilométer fekete jelzésű sípálya várja a profi síelőket. A versenyzés és a sebesség iránt érdeklődök örülhetnek Annabergen a Söllnreithnál nyíló, mintegy egy kilométer hosszú tréning- és versenypályának.

Annabergen az „Almboden” nevű pályát is kiszélesítették. Ahogy Lackenhof am Ötscheren, úgy a Hochkaron is felépült egy új Snowtrail. Éles kanyarjai és hullámai miatt mindazonáltal csak felnőttek és haladók számára ajánlott.

A Schischaukel Mönichkirchen-Mariensee pályái 2017. február 1-től 16:30 és 19:30 között immár a sítúrázókat is várják, csakúgy Annabergen minden csütörtök este, a liftek leállása után a sítúrázóké a terep – a pályák egy része ekkor kizárólag az övék.

Reichenau an der Raxon újraindul a hótalpas kirándulók szezonja, és újra működik a felújított Rax-kötélpálya.


Kalandos téli szünidő mindenkinek!

Az idei téli szezonban a „Csak lesel! – Téli kalandszünet” – program húsz kiválasztott vendéglátója egészen speciális gyermekprogramokkal várja a legkisebbeket. Amikor a sílécek a pincében maradnak, akkor jeges vízesések megtekintése, éjszakai fáklyás kirándulás vagy éppen állatetetés szerepel a programban. Kényelmesebben telik az idő a konyhában keksz-sütögetés közben, vagy egy romantikus kocsikázással a behavazott tájban. A sípályákon kívül sem fog unatkozni egy gyerek sem, az biztos.

Sítúra Forrás: Niederösterreich Werbung GmbH
Sítúra
Kép forrása: Niederösterreich Werbung GmbH

Galériáért katt a képre!


Megnyitók és csúcspontok a 2016/17-es szezonban

Mindegyik síterületen a hóhelyzettől függően indul el a téli szezon. Mitterbachban, a Gemeindealpén 2016. december 9-én és 10-én tervezik a síszezon megnyitóját, amelyen a szórakoztatásról pénteken a „Kaiser Franz Joseph” együttes és az Ö3-disco, szombaton pedig a „Hanna” és a „Saubartln” zenekarok gondoskodnak.

Ugyancsak illendő nyitányról gondoskodik 2016. december 10-én az első „Familienfest” St. Corona am Wechsel családi síparadicsomában, ahol a szórakozást szintén változatos program garantálja.

Lackenhof felett 2016. december 28-án immár hagyományosan felgyúlnak az égen a fények a „ballonok éjszakáján”.

A Hochkaron 2017. január 27. és 29. között a legjobb freeriderek részvételével immár harmadik alkalommal rendezik meg az „Open Faces” nemzetközi kvalifikációs versenyt.

Erre az alkalomra egy különleges ajánlatot is találhatnak a téli sportok kedvelői: 

A Hochkaron 3 éjszaka 3 napos síbérlettel már 174 eurótól foglalható!A tél TOP eseménye

Audi FIS női Világkupa: 2016. december 28-29-én Semmeringen.

 

 

Hirdetés
Hirdetés