Sí és snowboard Stájerországban Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2008/12/10
Majd 3000 méter magasból a 200 méteres mélységbe, a Dachstein csúcsairól egészen a déli vidékekig – a téli Stájerországban kilométerhosszú sípályák, ropogós, friss hóval borított lejtők és akár gleccsersíre csábító hegyek hevernek a freeride, a carving, és a snowboard, vagy csak egyszerűen a téli sportok szerelmeseinek lábai előtt.
Hirdetés

És hogy a hóval se legyen gond, arról a magas fekvés és a legmodernebb hóágyúk gondoskodnak. A hűs levegőn, sportban megfáradt síelők energia-utánpótlásáról és kulináris élvezeteiről Stájerország 150 hüttéje gondoskodik, a sportesemények és pálya-menti mulatságok hangulata pedig szinte magától szökik az egekbe.

 

A pálya ördögeinek paradicsoma A Schladminger Tauern és a Dachstein csúcsai közötti régió Ausztria „Top 5” sívidékeinek egyike. „Ski total“ – így nevezik a kilenc sportcentrumból álló területet, 223 kilométernyi remekül karbantartott pályával, 111 különböző felvonóval, és a hütték igazi stájer vendégszeretetével, ahol mindig tárt karokkal várják Önt is: Schladming Planai/Hochwurzen, Hauser Kaibling, Reiteralm/Fageralm, Stoderzinken, Galsterberg, Ramsau, Dachstein Gleccser, Planneralm, Riesneralm. A téli sportok fenséges ízvilággal megtűzdelt Mekkájának szíve csücske pedig a Haus im Ennstal, Schladming Rohrmoos, Ramsau Dachstein és Pichl között elterülő schladmingi 4-Berge-Skischaukel. A világkupa-futamok lejtői Ausztria legnagyobb síparadicsomának, a „Ski amadénak” részét képezik, melyek a 270 különböző felvonóval határtalan kalandokra csábítanak. Európa legmodernebb hóágyúi garantálják a mindig friss havat, egészen a napos tavasz megérkeztéig. És ami egész évben garantáltan hóbiztos: a Dachstein hömpölygő gleccserével. A fenséges, hóval borított fennsíkok 2700 méteres magasságban és a lélegzetelállító kilátás a Salzburg-Felső-Ausztria-Stájerország hármas határra elkápráztatja mind az egyszerű túrázót, mind pedig a kalandvágyó síelőt. A Burton Super Parkban pedig a hódeszka szerelmesei hódolhatnak szenvedélyüknek. 

 

A snowboard-paradicsom A Schladming - Dachstein Régió úttörőnek számít a snowboard-sportban. A grandiózus téli világ tökéletes terepet kínál a szűz hó meghódítására, a planneralmi vagy hochwurzeni élményparkok pedig tökéletes vonatvezetéssel hívogatják a levegő urait. Ha snowboard, akkor Kreischberg – Európa legnagyobb félcsöve a Snowboard VK Arénában, valamint hat további hegy teszi az üdülőterületet a snowboard, a freeride és a sí szerelmeseinek legkedveltebb úti céljává az egész Mura-völgyben. A Kreischbergen 11 kabinos felvonó és ülőlift repíti a pályák ördögeit 2118 méteres magasságba. A tökéletes kikapcsolódás: jéghideg felfrissülés a széles carvingpályákon, gyorsasági szakasz radaros sebességmérővel – mégis naplemente után jön el igazán az Ön ideje: éjszakai síelés a fényárban úszó lejtőkön.

 

A kényelem és a nyugodt élvezetek paradicsoma A tél nyugodt, pihentető oldalát a salzkammerguti Ausseeland behavazott tavai mentén találja. Itt találkozik a síelés szenvedélye a gondosan ápolt hagyományokkal. A Loser és a Tauplitz sokoldalú pályáin, valamint az új élményparkokban mind a síelő, mind a hódeszkás megtalálja számításait anélkül, hogy hosszan kellene várakoznia a felvonókra. Az erdőhatár felett pedig végleg eljön a freeride ideje! Nem kérünk a síbuszokból! Pályaszállása küszöbét átlépve csatolja fel léceit, és irány az Aprés Ski, vagy az új kulináris célok. Közvetlenül a pálya mellett van igazán jó helyen, akár négycsillagos hotelben, akár egy alpesi kunyhóban piheni ki a nap fáradalmait. Aki pedig végképp nem tud dönteni, az új alpesi falvakban élvezheti a hegyi kunyhók négycsillagos kényelmét.

 

A négy felső-stájer sívidék, Stuhleck, Präbichl, a Mariazeller Bürgeralpe és az Aflenzer Bürgeralm is családias romantikával fűszerezett sportos élvezetekkel várja az oda látogatóknak. Innen indult az alpesi sí több mint 100 éve diadalmenetére egész Ausztriát meghódítva. Kabinos felvonók és a legmodernebb ülőliftek repítik a sí és a snowboard hódolóit majd’ 1800 méteres magasságba, és a legmeredekebb, 43%-os lejtőkön még a profik is próbára tehetik magukat. A terület mégis átlátható, és mindenki megtalálja személyre szabott pályáját. Tipp: a mürzzuschlagi Winter!Sport!Museum.

 

Ajánlatok és csomagok Minden stájer síközpont vonzó csomagok széles skáláját kínálja a tökéletes, síeléssel vagy snowboardon töltött üdüléshez, akár egyedül, akár családosan utazik.

 

A legjobb linkek: Síhotelek

  Steiermark Tourismus St.-Peter-Hauptstraße 243 8042 Graz, Ausztria Tel.: +43-316-4003, Fax: 4003-10 info@steiermark.com ,  
Hirdetés