Túrázás Stájerországban Hír

Túrázás Stájerországban Hír

(X) - Támogatott tartalom
2017/04/03
A hegyek, erdők, patakok és kertek felfedezése új erőt ad és megtisztítja a lelket. Túrázni, élvezni a természetet, kényelmesen megpihenni egy fogadóban: ez a legszebb módja Stájerország felfedezésének. A megszámlálhatatlanul sok kilométeren keresztül húzódó túraútvonalon előbukkannak a meredek hegyek északon, Európa legnagyobb egybefüggő alpesi területe keleten, valamint az elbűvölő borvidék délen.

A látogatók a vidékre egyrészt a Dachstein, a Gesäuse Nemzeti Park és a Hochschwab hegységek sokszínű, alpinizmussal kapcsolatos történetei, a hegyek múltja és a kulináris élvezetek, valamint az ezen a vidéken élő emberek miatt érkeznek. Másrészt pedig a délen és keleten megtalálható borászatok és almás kertek bájos látványa miatt, amelyek idilli borkimérő állomásokra vezetnek el. Aki teljes mértékben át szeretné adni magát a természet varázsának és a pompás hegyi világnak, annak érdemes végigmennie Stájerország egyik csodás túraútvonalán, mivel Ausztria 10 túraútvonalából 8 itt található és az alpesi régióban itt érhető el a legkiterjedtebb túraútvonal-hálózat.


Az Ennstal és a Dachstein a háttérben Forrás: (c) Steiermark Tourismus
Az Ennstal és a Dachstein a háttérben
Kép forrása: (c) Steiermark Tourismus

Galériáért katt a képre!

 

Gleccsertől a borig túraútvonal

A legcsodálatos élményt nyújtó út a gleccsertől a borig elnevezésű túraútvonal. Bandukolás napfelkeltétől napnyugtáig, fogadóról fogadóra, miközben gyönyörködhetünk a folyamatosan változó tájban, sétálni az alpesi legelőkön és izgalmas kirándulási célpontokra találni, amelyek elvezetnek a lélegzetelállító kilátással rendelkező, Stájerország déli és keleti részén megtalálható borvidékre.

Az állandóan jeges Dachsteintől Stájerország borvidékéig vezető túra minden természetbarát szívét megdobogtatja. Impozáns hegyek, természetvédelmi területek, történelmi kultúra, melegvizes termálfürdők és regionális specialitások. Ezt az egészet szó szerint megcsodálhatja a legújabb, Dachsteintól a borvidékig vezető északi, vagy déli túraútvonalak egyikén.

Északi útvonal
Déli útvonal
Túraútvonal egy szempillantás alatt - interaktív túratérkép


Változatos túraútvonalak a Dachstein és a borvidék között

Túraútvonalak a gleccsertől a borig

Az állandóan jeges Dachsteintől Stájerország borvidékéig vezető túra minden természetbarát szívét megdobogtatja. Impozáns hegyek, természetvédelmi területek, történelmi kultúra, melegvizes termálfürdők és regionális specialitások. Ezt az egészet szó szerint megcsodálhatja a legújabb, Dachsteintól a borvidékig vezető északi, vagy déli túraútvonalak egyikén.


A zarándokok nyomában

A test átmozgatja a szellemet. A kitartó séta és egyenletes mozgás, amely során elengedjük gondolatainkat, a megtisztuláshoz vezető út. Az ember ilyenkor sok olyan dolgot el tud engedni, ami belső feszültséget okoz a számára és ilyenkor megszabadulhat a nyugtalanság érzésétől is. A zarándoklás nagyon egyszerű mozgásforma, mégis szükség van hozzá egy nagyon fontos dologra: ilyenkor máshogy kell értelmezni az időt, mint a hétköznapokban.


Kellemes alpesi fogadók és falvak

Túrázni, élvezni a természetet, kényelmesen megpihenni egy fogadóban: ez a legszebb módja Stájerország felfedezésének. Hegymászó és túraútvonalak vezetnek az egyik fogadóból a másikba vagy éppen abba az alpesi fogadóba, ahol egy élményteli nap után megpihenhetünk. Ez az, amit egy túrázó nagyra értékel egy osztrák túrázás során.

A nyár színei Forrás: (c) Steiermark Tourismus Ikarus.cc
A nyár színei
Kép forrása: (c) Steiermark Tourismus Ikarus.cc

Galériáért katt a képre!
 

Túrázás egész évben, tavasztól télig
Virágba borult hegyek és tavasz
Vízi útvonalak
A kulináris élvezetekhez vezető útvonalak
Téli hegyvidéki túraútvonalak


Szállások, túrahotelek a stájer hegyek között

Szállások a felejthetetlen túraüdülésért. Azoknak, akik egész nap gyalogosan úton vannak, különleges törődésre van szükségük. A Stájerország legcsodálatosabb túrarégióiban megtalálható túrahotelek éppen azt nyújtják, amire a túrázóknak szüksége van: tanácsokat és felszerelést nyújtanak a túrákhoz, vezetett túrákat szerveznek, túrataxit biztosítanak és számos más szolgáltatás is elérhető náluk. Egy fárasztó túra után pedig a szauna, a gőzfürdő és a masszázs gondoskodik a túrázók pihenéséről, még mielőtt este megkóstolnák a stájer specialitásokból készült ízletes menüt.

 

 

Stájerország tavakban is bővelkedik Forrás: (c) Steiermark Tourismus_Weber Berger
Stájerország tavakban is bővelkedik
Kép forrása: (c) Steiermark Tourismus_Weber Berger

Galériáért katt a képre!
 

Fedezd fel a sokszínű ajánlatokat stájerországi üdülésedhez!

Északra vágysz éppen, ahol sziklás pompában díszelegnek a Dachstein, a Gesäuse, a Hochschwab és a Rax mészkőhegységei és amelyeknél csak a Fischbachi Alpok és az Almenland Nemzeti Park zöld hegyeinek kontúrjai nyújtanak elbűvölőbb látványt? Vagy inkább a déli régiók mellett döntenél, ahol számos hegyi tó, zöld színben pompázó alpesi legelő és a murtali üdülőrégió és a Zirbitzkogel-Grebenzen Nemzeti Park és a Zirbenland romantikus útjai vezetnek? Kívánj bármit, itt teljesülnek túra-vágyaid!

Ajánlat
A gleccsertől a borig, 5 napos túra: Dachstein - Ausseerland

Dachstein - Bad Mitterndorf szakasz
A Dachsteint a déli borvidékkel összekötő, valamint az Európában egyedülálló új túraútvonal mentén felfedezhetjük Stájerország természeti, kulturális és kulináris különlegességeit. Az első megálló Stoderzinkenen keresztül a dachsteini gleccserhez, Stájerország egyik legszebb kilátással rendelkező hegyéhez vezet, egészen az Ausseerland Salzkammergut régióban megtalálható Bad-Mitterndorfig.

Hochschwab Forrás: (c) Steiermark Tourismus
Hochschwab
Kép forrása: (c) Steiermark Tourismus


Foglalás >> ITT! <<

 

 


Steiermark Tourismus

www.steiermark.com
info@steiermark.com

Logó Forrás: (c) Steiermark Tourismus
Logó
Kép forrása: (c) Steiermark Tourismus