A Dachstein, Stájerország királya: mindent, amit tudnod kell Hír

A Dachstein, Stájerország királya: mindent, amit tudnod kell Hír

Arday Attila
Arday Attila
2020/01/31
A közel 3000 méteres Dachstein és környéke csodák sokaságát rejtegeti: tökéletes alpesi játszóteret és gleccsert is találsz itt.
Hirdetés

A Dachstein valóban hegység a hegységben. Bár az egész Alpokra igaz, hogy összefüggő hegységek sorozata, a Dachsteinről messziről lerí, hogy az Alpok vonulatai között külön egyéniség. Egy gigantikus, közel 3000 méteres mészkőtömbből a természet faragta szobor Stájerország nyugati oldalán, amelyre többek között délről, a felkapott schladmingi sí- és mountainbike-paradicsomból pompás a kilátás.

Az ember csak áll a schladmingi sípálya tetején és a még jóval hatalmasabb Daschteinre vágyik. Menjünk közelebb!

 

Családi túra a Daschtein lábához

Hív például egy könnyű, családi túra a Dachstein lábához, a felvonók aljához. A részleteit és a térképét itt találod, ha szép fokozatosan meg akarod ismerni a környékbeli hegyek királyát, az egyik leggyakoribb magyarországi kőzet, a Dachsteini mészkő névadóját.

Családi túra a Dachstein lábához útvonal

 

Bekeményítés a Dachstein oldalán

Ha itt nagyon be akarunk keményíteni, akkor jöhet a Hunerscharte–Dachtein-túra, 1200 méteres szintemelkedéssel a végén via ferratával. Részletek és térkép itt.

Via ferrata a Dachsteinen

A Dachstein, Stájerország királya: mindent, amit tudnod kell-1

Amitől a Dachstein Dachstein: a gleccser

A Dachstein nem lenne Dachstein a gleccser nélkül, ami legnagyobb vonzerejét adja télen-nyáron. A Dachstein déli oldalán már a felvonózás is hatalmas élmény az 1000 méter szintet emelkedő panorámafelvonóval. Stájerország legmagasabb és legimpozánsabb hegyén találod magadat, amely egész Ausztria három legkeresettebb úticélja között szerepel. Odafentről észak és dél, vagyis Csehország és Szlovénia felé is emberfeletti élmény a kilátás. Részletek a Dachstein Gleccserről és a fenti sípályákról látványtérképpel itt.

Dachstein sípálya

 

Családi sízés a Dachsteinen

Ha a családdal síelsz, akkor persze ne a gleccser tetejére vidd a gyerekeket. A hatalmas és sokoldalú Daschstein mindenre kínál megoldást. Salzkammergut legnagyobb összefüggő síterületén járunk a Dachtsetin-West – Gosau sípályán, amely személyes tapasztalataink alapján tényleg családoknak ajánlott elsősorban. Dascstein-Westről, a környék lehetőségeiről itt mindent megtudhatsz.

Dachstein West Gosau sípálya

 

Ausztria legjobb alpesi játszótere a Dachtein lábánál

Ha tökéletes alpesi játszóteret keresünk, akkor saját élmények alapján ajánlhatjuk a Dachstein déli oldalán Ramsaut is, egy falut, amely egyrészt szeretni valóan kicsi, másrészt a lehetőségei alapján egész Ausztriában a legnagyobb. Mindent elmesélünk neked a gyerekprogramoktól – családi via ferrata, szabadidő-kalandpark – a komolyabb gyalog- és mountainbike-túrákig itt.

Alpesi játszótér Ramsau

 

Panoráma, bor: gyalog és mountainbike-kal a Dachstein környékén

A vidéket, a Dachstein és Ramsau környékét gyalog és kerékpárral egy panorámakörön is be lehet járni, nagyon megéri. Kipróbáltuk, a helyi tapasztalatainkat és az élményeiket itt olvashatod. Megtudhatod azt is, mennyit nyersz errefelé egy helyi túravezetővel.

Kerékpárral, gyalog a Dachstein környékén

Ha másféle túraútvonalak érdeleknek, például a gleccsertől a borig nevű, igencsak vonzó útvonal Stájerországban, természetesen a Dachsteint sem kihagyva, akkor itt ismerheted meg a részleteket.

Túrautak Stájerországban

A Dachstein, Stájerország királya: mindent, amit tudnod kell-2

Hirdetés