Óvakodj a síelő Britektől Hír

Turizmus.com
2010/01/21
Félmillió részeges brit síelő várható a síparadicsomokban...
Hirdetés
Több mint félmillió ittas, vagy másnapos brit síelő és hódeszkás várható az európai síparadicsomokban. A MORE THN biztosítótársaság felmérése szerint 1072 megkérdezett síelő 74 százaléka mondta el, hogy a sportolás előtti este keményen iszik, de ez nem befolyásolja a másnapi sporttevékenységüket, ráadásul a hideg levegő is segít, hogy kitisztuljon a fejük.
A biztosító szerint az idén 2,5 millió brit síelő várható az alpesi síparadicsomokban, akik közül 23 százalék legalább egyszer 18 egységnyi alkoholt, azaz 18 deciliter bornak megfelelő italt fogyaszt a sportolást megelőző este. Ez a mennyiség pedig a kétszerese annak, ami után másnap reggel a brit törvények szerint még autóba lehetne ülni.  Egy közepes tudású síelő átlagosan 32 kilométeres óránkénti sebességgel halad, ebből adódóan pedig a súlyos baleseteknek is nagy az esélye - magyarázta a biztosító, hangsúlyozva, hogy a közúti közlekedésben szigorúan kezelt ittas vezetést az ittas síelőkre is ki kellene terjeszteni.
A biztosítótársaság felmérése nem tér ki más nemzetiségű síelőkre, de sejthető, hogy máshol sem sokkal rózsásabb a helyzet! Szóval akár ittas vagy, akár nem, csak óvatosan!
Hirdetés