A legszebb tátrai síelés

A legszebb tátrai síelés

(X) - Támogatott tartalom
2018/03/02
Kényeztesd magad egy téli kalandokkal teli kiránduláson, és éld át legszebb sí élményedet a mesés Tátrában!

Síelj a top sí-központokban, Tatranská Lomnicán, Starý Smokovecen, és Štrbské Pleso 24 kilométernyi sípályán. Használd ki a legmodernebb, 15 férőhelyes kabinos libegőt a Skalnaté Plesóra, és élvezd a gyönyörű panorámával, fantasztikus atmoszférával megáldott lesiklópályákat. Próbáld ki a libegős kirándulást a Tátra második legmagasabb csúcsára, a Lomnický Štit-re (2634 m), a síelés után pedig hagyd magad elragadni az aprés ski élmények örvényeivel, vagy relaxálj a tátrai wellnessben.

Vitesd fel magad siklóval a Hrebienokra, és nézd meg a jeges alkotást, amelyet 100 tonna tiszta jégből faragtak ki. A legnagyobb téli tátrai attrakció, a Tátrai jégdóm ezúttal Antonio Gaudi építész és az ő Sagrade Familia katedrálisának stílusjegyei előtt tiszteleg.

 

Síelés a Tátrában Forrás: (c) marek-hajkovsky-foto-strediska-zima-2016
Síelés a Tátrában
Kép forrása: (c) marek-hajkovsky-foto-strediska-zima-2016

Síparadicsom a világ legkisebb magashegységében

A legszebb szlovák síelést a Štrbské Pleso és Tatranska Lomnica síközpontokban élheted át, az adrenalin dús és szórakoztató szánkózást pedig a Hrebienokról lecsúszva a Stary Smokovec központba.
A Tátra nem csak az idilli béke, a varázslatos téli mese, vagy a hegyi házikó kandallójában pattogó tűz szinonimája, hanem eufóriával teli kitűnő síélmények egész sora!

Romantikus, napsütötte, lenyűgöző lejtők látványa a Lomnický Štít alatt, amely egyaránt mágnesként vonzza a gyerekes családokat, az egyéni sízőket és a bátor freeridereket. Pályák kilométerei érhetőek el a Štrbské Plesón, ahol a kezdők élvezhetik a legszebb és legnagyobb Maxiland síiskolát. Gyerekes családok számára könnyebb lejtők találhatók a Starý Smokovec központban.

A világ élvonalában

A Tatranská Lomnica síközpont ott van a világ 14 TOP síparadicsomai között, lesiklópályáinak együttes hossza 20 km. A Skiresort.info monitoringján kiváló értékelést kapott a „Beginners” kategóriában – infrastruktúrája és a kezdő síelők számára nyújtott szolgáltatásai a csúcskategóriába sorolandók.

A Magas Tátrában ezen a télen is 20 sílift és felvonó, 24 km lesiklópálya várja az igényes síelőket, a gyermekes családokat. A síelők szinte „egy fedél alatt” találják meg a stílusos sportboltokat, a sí kölcsönzőt és szervizt, a Maxiland síiskolát, gasztronómiát és szórakozási lehetőségeket, a legnagyobb aprés-ski bárt, melynek kínálatából nem hiányzik a snack és a stílusos zene sem. Legyél te az első a lesiklópályán és próbáld ki a reggeli Fresh Track-et, vagyis a sízést az érintetlen szűzhavon még a reggeli nyitás előtt. A történelmi Grandhotel Prahában pedig a relaxációra és a pihenésre nyílik lehetőség az egyedülálló Grand Spa-ban.

Síelés a Tátrában Forrás: (c) marek-hajkovsky-foto-strediska-zima-2016
Síelés a Tátrában
Kép forrása: (c) marek-hajkovsky-foto-strediska-zima-2016

 

 

Fantasztikus síelés a gyermekes családok számára

A Štrbské Pleso sí központ szolgáltatásait főleg a kevésbé tapasztalt síelők értékelik. Nagy élményt jelent a felvonón való utazás az 1840 méterrel a tengerszint felett található Soliskóra, ahonnan csodálatos kilátás tárul a magas tátrai csúcsokra, de az Alacsony Tátrára is Králová Holatól egészen a Chopokig. A Solisko alatt 9 kilométernyi könnyű és közepesen nehéz lesiklópálya található.

Ha szeretnék megtanítani csemetéiket síelni, bízzák őket szakértőkre. A Maxiland síiskola ideális megoldás jelent az első találkozásra a sílécekkel vagy a snowboarddal. Nem kell saját sífelszerelés cipelésével terhelni magunkat, a Tatry Motion kölcsönzőben minőségi sífelszerelést, snowboardot vagy sífutó felszerelést kínálnak. Bővebb információ a tátrai központokról található a www.vt.sk vagy a www.gotatry.sk oldalakon.

A GOPASSAL nem várakozol a sorban

A tátrai síbérletet a sízők kényelmesen lefoglalhatják otthonról az e-shopban a www.gopass.sk. oldalon. Elegendő klikkelni és kiválasztani a terméket – síbérletet, kirándulást a felvonókkal, belépőt az aquaparkokba vagy a síiskolát, esetleg a kiegészítő sporteszközöket, s a GOPASS kontóval a felhasználók a hűségprogramnak köszönhetően kedvezményesen juthatnak hozzá, de főleg nem várakoznak a sorban a pénztárak előtt.
 

 

Jasná Forrás: (c) tatry-mountain-resorts-jasna-batch
Jasná
Kép forrása: (c) tatry-mountain-resorts-jasna-batch


Magas Tátra:

- 3 síközpont Štrbské Pleso, Tatranská Lomnica és a  Starý Smokovec
- 24 km lesiklópálya
- 20 sílift és felvonó és ebből a legmodernebb új 15 személyes gondola
- 29 lesiklópálya
- 60 km sífutópálya
- Kamzíkovo – indoor park a Skalnaté pleso-n a gyerekeknek  1751 méteren a t.sz.f.
- GOPASS e-shop
- 6 sportbolt
- 4 sí kölcsönző síiskolával és szervizzel
- a hóágyúzásnak köszönhetően 5 hónapos hóbiztonság
- éjszakai síelés és szánkózás lehetősége
- professzionális képzés a síiskolában, minőségi sílécek és felszerelés kölcsönzése
- síbusz – regionális közlekedés
- többnapos síbérletek a Tátrában, bónusz-síelés lehetősége a többi sí központban
- üdülési csomagok kedvezményes síbérletekkel
- a többnapos síbérletek lehetővé teszik a le nem síelt napok kihasználását fürdőzésre az aquaparkokban