Kollekciómustra: The North Face 2009/2010 Hír

Mester Dóra - Mozgásvilág.hu
2009/12/04
A beépített radarreflektor és a vízálló, ugyanakkor légáteresztő ruházat elengedhetetlen kellék...
Hirdetés

A freeride igazi életforma, aki rákapott a pályán kívüli havas kihívásokra, nem tud leállni róla. A szűz hó és a kietlen táj meghódítása izgalmas, de csak jó szerelésben vágjunk neki. A beépített radarreflektor és a vízálló, ugyanakkor légáteresztő ruházat elengedhetetlen kellék.

Újragondolva és átszabva – a The North Face téli kollekciója a hasznosság és a divat elegye. A sportos ruhadarabok a hideget és a vizet taszítják , ellenben a levegőzést biztosítják . Az idei szezonban a sízők és a snowboardosok igényeit próbálták összegyúrni: a deszkások lazább, ugratásokkal és hóban gubbasztásokkal teli életvitelét, és a két lécen siklók praktikus, ugyanakkor divatos igényeit sikerült ötvözni a férfi és a női darabokban is.

 

Az érintetlen szűz havas siklást csak egyszer kell kipróbálni – vagy elmegy a kedvünk a felfelé túrázástól, vagy örökre a rabjai maradunk az azt követő élményeknek. A freeride sízők és s nowboardosok azonban elég sokat vannak a hóban, hol tervezetten, hol a rosszul sikerült ugratások eredményeként. Ezért nekik nem mindegy, hogy átázik, vagy sem, hogy befúj a szél a kabáton vagy sem.

A legmodernebb tervezés eredménye a Criptic kollekció , mely a tipikusan a freeride-osoknak szól. A darabokat a legprofibb, a sport krémjének számító versenyzők tesztelték a tervezés során. Az eredmény egy zord körülmények alatt megedzett szerelés lett. Az idei szezonban a sípálya legbevállalósabbjai vízhatlan, lélegző felszerelést kapnak, melyet a lavinaveszély esetén nélkülözhetetlen Recco radarreflektorral egészítettek ki. A freeride szerelmesei tesztelhetik a strapabíró kellékeket, a határ feszegetése igazi alapérzéssé válhat.

 

A Viking kabát – erős, de kiszámítható

A Vikinggel sikeresen bevehetjük a hegyet . Az idei sídivat színeiben egészen extravagáns, a merész zöld dzseki kimondottan figyelemfelkeltő a pályán. A kabát a méregzöld mellett a standard feketében is kapható, de a színnél jóval fontosabb, hogy egyiken sem fog ki az időjárás. Három rétegét variálhatjuk a hőmérséklet szerint, ezen kívül természetesen vízhatlan, és a megszokott lélegző Gore-Tex anyagból készült. A zipzárt egyedi lézertechnika segítségével készítették, így ez a rész is vízálló.

 

A belső zsebekben elfér a síszemüveg és a médialejátszó, illetve a legfontosabb kellék is belül található - a radarreflektor életet menthet, ha meredekre fordulna a helyzet. A Gore-Tex vízlepergető, de levegőzést biztosító anyaga, és a vizet át nem engedő varrási technológia a szűz hegyoldalak méltó ellenfele.

 

A női részleg: Kizamm kabát

A nagy fehérségből érdemes kitűnni, a színes Kizamm kabátok merész színe és formavilága biztosan vonzza a tekintet. A vízálló, ugyanakkor lélegző anyag itt sem maradhat el, a varrás és zipzár kidolgozása is beázásbiztos. A kapucni pedig állítható és le is lehet venni. A női kabátokban 3 szín közül választhatunk: a stílusos kék-szürke-zöld árnyalat és a fehér-bíborvörös-kávébarna megszokott kombinációja a szolidaknak való, a bevállalósak viszont a sárga-lila-kék variációt válasszák, biztos siker. Mindegyik kabát épp annyira karcsúsított, hogy kényelmesen lehessen benne ugratni és mozogni.

80400-noikapat.jpg

A design szerencsére nem ment a praktikusság rovására, a legfontosabb kellékek - szőlőzsír, síbérlet, telefon és a többi apróság - mind elférnek az életmentő csokik mellett a zsebekben. A hirtelen kihívások és a kemény pálya ellenére sem ázik el a zsebkendő a zsebben, nem kell a melegedőben hódarabokat kikotornunk a kabát belső zugaiból, minden zipzár és rés hómentesen zár.
Hirdetés